Отговори
# 210
Между другото, утре в Южния парк ще има някакъв празник на радио ФМ+. Май ще бъде основно за децата, но надвечер щели да пеят ТЕ и Ани Лозанова, не че са ми любимите изпълнители, но ако има желаещи, може да се разходим из парка, че мен нещо не ме свърта вкъщи  newsm57

# 211
Обърквация, "Света София" и някои други Аг болници си имат сайтове, в тях са обявени тарифи за раждане, избор на лекар, ВИП стаи и др. (За избор на лекар мисля, че е 500 лв) Друг е въпросът, че има някаква порочна практика избраният доктор сам да си слага цена за водене на раждането. Аз също се чудя дали да ангажирам един лекар за раждане във Втора Градска, но още ме е страх да го питам колко ще ми излезе това удоволствие, отделно, че не го познавам чак толкова добре, само съм била на няколко ехографа при него Wink
точно за тази порочна практика говоря. Защото вече проучих офицялните цени , но идеята ми е дали те са реални. Дали освен 500лв на болницата няма да се наложи да дам и поне още толкова на самия доктор. Защото тогава , не че нещо, но раждането ще ми излезе златно.

# 212
blueeye този репортаж беше по нова телевизия.Беше свързано с това ,че има недостиг на модерни кувеози за преждевременно родени бебета,а вмомента имало 4 бебчета родени по желание по рано.Доколкото разбрах ставаше дума за събиране на средства за оборудване за недоносени деца.

# 213
  • Канада
 Simple Smile
Здравейте и от мен момичета.
Тук при нас не съм чула да има преждевременно раждане по избор, то и лекар по избор не можеш да си вземеш, защото всичко е покрито от държавната застраховка.Никой не взема пари "под масата", предполагам и няма практика да се дават  Laughing

Мен поради риска от преждевременно раждане, ме преместиха в специализирана болница за най-малки бебета, родени 24 и нагоре седмица.Разбира се аз вече съм по-спокойна.Макар че онази вечер си изкарах акъла, защото на тоал.хартия/след тоалет/ забелязах ярко червена кръв, явно идваше от там, от където не трябва.Веднага се обадих в родилно и те ми казаха да идвам.Бързо се самозакарах там/таткото ни го нямаше/ и след 3 часа стоене на монитора и преглед, казаха, че всичко е наред и няма никакви изгледи за родова дейност.Кървенето беше спряло.Шийката била напълно затворена.каква беше тази кръв ми е непонятно  newsm78

Факт е обаче, че целия ден бях на крак, ходих на разни места и прочие....може би нещо свързано с това е.
Така, че мами почивайте повече Peace и никакво тежко, дори някоя и друга торба с пазар не трябва.

Иначе моите бебета са с главите надолу, макар, че за мен няма значение, защото аз така или иначе за сега вървя към секцио.
Макар, че мойта докторка не ми е потвърдила 100 % това.

Ей много се разписах, време е да приключвам

Поздрави и целувки на всички

baby_neutral baby_neutral Hug  bouquet

# 214
Здравейте мами,как сте  Simple Smile
Относно раждането в АГ-Русе,за уговорка с лекар още незнам.
Иначе за отчета 31г.с +5кг .
Това е за сега.Лека вечер на всички и  preggo  коремчетата  bouquet

# 215
Здравейте на всички Laughing,

И ние вчера бяхме на преглед - момата към момента е със седалищно предлежание, но това, което повече ме притесни е, че е доста слабичка - около 1.200, а нормата била около 1.500, тоест изоставаме в това отношение с две седмици.  Rolling Eyes Лекарката каза да ям повече протеини, ама на мен не ми се ядат пържоли, а торти newsm78...Надявам се следващия път, на 21 юни, когато ще ми дадат и обменната карта, вече да сме пораснали колкото трябва, макар че доколкото знам тези стандарти са относителни.
За отчета с килограмите - 32 г.с. + 11,5 кг.
За количката - нищо не сме измислили, получавам сума ти съвети, накрая ще се ръгна в първия магазин и ще си я избера по цвят  Crazy
Имам и много работа за дипломирането, а съм толкова разсеяна, че нищо не мога да свърша...

На всички пожелавам леко бременеене и само хубави новини и много усмивки!
  bouquet

# 216
Привет на всички ! Не знам дали трябва да пиша лс на Blueeye, за да ме включи във вашия списък newsm78
И аз като някои бъдещи мами от известно време чета, но реших, че е крайно време да се включа в списъка с августинчетата (дано!че като чета май повечето вече са ни започнали подготвителните котракциики).
На мен термина ми е за 19 август. Ходя на консултации в болница Вита при д-р Илиева, но за раждането още не съм решила. Колебая се между ІІ-ра градска и ВИТА (от финансова гледна точка), но нашият татко настоява да сме във ВИТА при д-р Илиева. Heart Eyes

# 217
Ето ме и мен  Wink
Добре дошла на Мама Леоне при нас  Hug

Да ви кажа мамчета така се развълнувах, сега гледах по тв "Такъв е живота", не го бях гледала доста отдавна, защото ме натоварваше, но сега се навих защото от рекламите разбрах, че ще е последното предаване и ще дават всички семейства как са с родените бебешорчета. Ами направо ми се напълни сърцето и душата с приятни емоции и като знам, че и нас живот и здраве ни чака това щастие да гушнем бебчетата ни....ох, направо е прекрасно всичко  Heart Eyes
Дай Боже всичко да е наред с всички ни само за това се моля  Praynig

Излизахме преди обяд с татито на разходка, купих си книжка за кърменето, започнах да я чета и много ми харесва,  авторката на книгата споменава доста често лигата "Le Leche", които са и помогнали в успешното кърмене  Peace

Относно по-ранното раждане по-желание не искам изобщо да го коментирам, просто ми се вижда абсурдно и лудост  #Crazy

ema_, радвам се миличка че всичко е наред  Hug
И наистина мами трябва много да се пазим, мъничко ни остана!

Цунки на тумбачетата  Heart Eyes

# 218
  • Sofia
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА POUCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! newsm59 bdbaloni

Бъди здрава, красива, обичана и истински щастлива! Най-хубавия подарък   Giftза теб  ще е през м. август и затова ти желая безпроблемна бременност до тогава и най-прекрасното бебе  ylinfant, което съм сигурна, че ще е такова!

# 219
  • у дома
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, pouh

Нека има доброта в сърцето, здраве в тялото, радост в душата! Много късмет, любов, усмивки и Август месец най-послушното бебче  newsm32

# 220
Хей, мами, много сте ранобудни днес.... Grinning

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, POUH! БЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА, ЗДРАВА И УСМИХНАТА!!!!

Аз вчера се отдадох на спинкане и четене на книжки, а днес ще ходим да взимаме размерите на скрин за бебчо, за да може таткото да започне да го прави...

Мама Леоне, добре дошла.....  bouquet

# 221
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Pouh!
С пожелания за безпроблемна бременност и най-хубавото и послушно бебче през м.август!

baloni  bdbaloni  baloni  bdbaloni  baloni

Ще използвам момента да поздравя Aila и Kabiv представили ни на протеста: браво момичета!  Hug
megstar ще чакам отзиви за слинга и да ми кажеш как да се свържа с въпросната мама!  Peace
Добре дошла на Мама Леоне!
Относно по-ранното раждане по-желание не искам изобщо да го коментирам, просто ми се вижда абсурдно и лудост  #Crazy
Напълно подкрепям!  Peace И понеже винаги има риск, ако не дай си боже все пак се случи нещо с бебето и причината е, че е родено по рано, тогава тази майка пак ли ще е добра?И защо изобщо се молим на всевишния да ни дари с най-хубавите емоции на света и когато молбите ни бъдат чути трябва така безразсъдно да забравим всичко и да се "бъркаме в божиите работи"!  Naughty
Лек ден момичета!  Heart Eyes

# 222
  • София
Момичета да се похваля: станах вуйна тази сутрин. Сестрата на мъжа ми роди тази сутрин син, 4,0 кг. Тя е чудесен пример за мен защото ражда второто си дете на 38 г. Това ме успокоява, че не е късно и за мен , живот и здраве, да имаме още деца.

# 223
Честит Рожден Ден POUCH!!!
Очите ти от щастие да греят
в сърцето ти любов да затрепти
и всички птички на света да пеят,
защото днес празнуващ ТИ!!!
А най-големия подарак през август  newsm07
Весел и щастлив празник newsm51

# 224
  • София
Честит рожден ден, POUCH! Здраве, любов и късмет!!! А през август - най-голямото щастие!    bouquet
Честит племенник и на gabi32 ! Да расте все така голям и да е здравичък и послушен!   bouquet
Добре дошли на новите мами!   Hug
Аз днес съм на пита на едно момиченце, дъщеричка на моя приятелка и много се вълнувам. Колко е хубаво, че има толкова бебенца!  Heart Eyes
Времето тук е ужасно, но честно казано го предпочитам пред жегите  Blush
Тази сутрин станах в 7.30ч  #Crazy и се разчистих като луда, готвих, лъсках, направо капнах  ooooh! , но ме беше хванала гузната съвест, че вчера цял ден мързелувах.
Желая ви хубав ден!   bouquet До писане!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт