Кан, Ница, Монако...French Riviera/Cote d'Azur/ /Тема 2/

• 57 435
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Няма физически билети. Има пластики La Carte, в които се зарежда каквото ти е нужно.
Eто тук се информирайте, на автоматите също е подробно описано https://www.lignesdazur.com/en

# 706
От посочения по-горе сайт намерих този файл:  https://www.lignesdazur.com/sites/default/files/2024-07/GUIDE-TA … let%2024%20EN.pdf
В него всичко е описано. На 6-та страница са видовете билети и пасове, които могат да се закупят. На страница 17 най-горе са написани и картите SudAzur Pass, които са валидни за целия регион Alpes-Maritimes & Monaco.

Оказва се, че ако в една карта La Carte се заредят повече единични билети (Multi-trip) картата може да се използва от няколко човека едновременно. Просто трябва да се валидира за всеки пътник.

# 707
Някой ходил ли е от Ница до Грас и Сен Тропе и как? 🫣

# 708
  • София
От Ница до Грас има влакове на всеки час / или дори на половин час в пиковите /.

# 709
За Грас ок, записах, но от Ница до Сен Тропе никаква информация не намерих. Тук всеки казва, че единственият вариант е с такси. Сега съм в Кан и ми обявиха цена от 250 евро за такси до Сен Тропе. Не знам, но от Ница вероятно ще е двойно повече… Май направо ще се откажа.

# 710
От Ница до Грас ходихме с автобус преди 4 месеца.

# 711
От Ница до Сен Тропе бях чела, че има ферибот. Мисля, че и от Кан има. От Кан ще е по-кратко пътуването с него, а до там може да се отиде с влак.
Давам само идея. Не съм ходила до Сен Тропе.
До Грас съм пътувала с влак.

# 712
  • София
За Грас ок, записах, но от Ница до Сен Тропе никаква информация не намерих. Тук всеки казва, че единственият вариант е с такси. Сега съм в Кан и ми обявиха цена от 250 евро за такси до Сен Тропе. Не знам, но от Ница вероятно ще е двойно повече… Май направо ще се откажа.
Няма европейски град до който да се стига само с такси - наред с другото сме дарени и с обществен транспорт 🙂
Автобус 876 от гара Saint Raphael Valescure. А до нея с регионален влак от Ница, или от Кан или откъдето ти е удобно.
Трафикът по пътищата там е тежък през активния сезон.

# 713
От Ница до Сен Тропе ползвахме ферибот в края на месец  юни. Цената на билета - двупосочен- беше 78 евро. Фериботът взима  разстоянието за около два часа и половина. Има спирки по пътя, в Кан също спира. Билетите купих онлайн.

# 714
  • Viena
Или с кола под наем,от летището в Ница.

# 715
Здравейте, чета темата с голям интерес, ще осъществим нашето пътуване края на септември, надявам се врмеето да бъде с нас и да няма милион туристи. Ще имаме 4 нощувки, като 3 пълни дни. Ще бъдем с дете на 7 и половина
 - единият ден ще отделим за Антон и Мериленд, ако имате препоръки какво да видим или хапнем, и по скоро как се предвижване от влака до аквариума.
- вторият ден ще отделим за Монако, чета че се съчетава с Мантон, но като цяло не искам да бързаме
+3 ден засега не сме планирали
Очаквам предложения
Ще се предвижване може би с влак и автобус.

# 716
Здравейте, предстои ми екскурзия организирана с агенция до Френската Ривиера - Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Ез. Интересува ме какви са цените за храна там, тъй като от хотела имаме само включена закуска.

# 717
Цените доста зависят от консумацията на алкохол. Вечеря в заведение с една чаша вино/бира беше между 20 и 30 евро. Има и по-скъпи разбира се.
Кроасаните в пекарните са под 2 евро. В супермаркетите е евтино. Може да се купят сирена, хляб, вино и каквото друго ви харесва и да си направите пикник на плажа. Много е приятно. Стига времето да е хубаво.
И това, което ме впечатли е, че в магазините масло Президент 250г е 2,75 евро. И е страхотно Simple Smile

# 718
  • Пловдив
Няма физически билети. Има пластики La Carte, в които се зарежда каквото ти е нужно.
Eто тук се информирайте, на автоматите също е подробно описано https://www.lignesdazur.com/en
От прочетеното не ми стана ясно:
1. Тези пластики La Carte важат ли /трябват ли ни за влакове? /ще хванем влак от Ница до Монако и от Ница до Кан и Антиб/.
2. Ако все пак се наложи да хванем автобус,  може ли да купим билети от шофьора?
3. В неделя има ли влак до Монако? Само автобуси излизат.
4. На Google maps да разчитаме ли за транспорта?

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 17:38 от Катерина78

# 719
Препоръчайте ми готино място в Монте Карло, където ще станат хубави снимки

Общи условия

Активация на акаунт