На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 143 556
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Значи да разбирам,че ако превозваш нещо обемно с товарен пикап да речем,ще направят проблем. А ако си пренасяш само покупки от пазар? Аз питах един от нашите митничари,ако в талона пише товарно(за пикап става дума) с тировете ли трябва да се чака,той каза,не,че от наша страна няма никакъв проблем,за турско не може да каже. Аз реално видях по опашките много бусове и пикапи,товарни,които си минаваха без проблем и двете страни...

# 691
Значи да разбирам,че ако превозваш нещо обемно с товарен пикап да речем,ще направят проблем. А ако си пренасяш само покупки от пазар? Аз питах един от нашите митничари,ако в талона пише товарно(за пикап става дума) с тировете ли трябва да се чака,той каза,не,че от наша страна няма никакъв проблем,за турско не може да каже. Аз реално видях по опашките много бусове и пикапи,товарни,които си минаваха без проблем и двете страни...

Буса или пикапа който сте видели може по документи да се водят Пътнически. Пикап или бус с вписано в талона Като товарно чака на опашката с камионите. Нашите те пускат но Турците те Връщат.
Пробвахме и през Гърция и там не ни пуснаха.
Не знам как седи въпроса ако автомобил са води товарен или N1 --това за да избегнат високия данък.

# 692
  • до едно тепе
Опитахме да отидем с пежо партнър със седалки, но е регистритано като товарно, защото често се ползва за такова и да не правят проблем нашите служби. Ми върнаха ни. На талона пише ли truck не го пускат да влезе като пътническо. Имало разминаване в документите. Така ни обясни в офиса преди последната бариера служителя. Не бях чела още в темата, за да знам да не тръгваме изобщо. И нашите митничари нищо не ни казаха.

# 693
И ние в събота ударихме един шопинг в Одрин. Аз като един маркетолог предната вечер направих анализ на цените в Кауфланд, Метро и Кипа по текущите промоции. На място в складовете също сравнявах цените. Честно казано не всичко от нещата в складовете си заслужава дори от към препарати, някои цени са като в БГ.
Също така две определени неща бяха по-евтини в този момент в Кипа. Таблетки за съдомиялна на Фери в Кипа бяха 100бр 44лири, а на складовете 76бр 40лири.
Омекотител Юмуш на мен не ми се стори по-изгодно от Метро. Тук е на промоция 2.99лв, а там беше 12лири (5лв).
Та трябва предварително да набележите какво искате и да сравните. То и от склад до склад се различават цените де. В началото първия продаваше Турсил за 20л, а в крайния беше на 15.50... Определено леща и спагети/макарони са изгодни.
Взех си и от течния сапун, който излиза на пяна. На 12лири беше.

Иначе от Ераста си взех 3 чифта обувки. Тези на партерния етаж са страхотни, много харесах едни жълтички от естествена кожа, но 179лири не ми се даваха, а и вече със страх подавах картата, че доста се отплеснах. Но пък пак от там си взех белички равни от естествена кожа за 79лири. Горе от Free Way си взех 2 чифта -едните 39, другите 50 лири.
Детето намаза най-много, от Уайкики му накупих много забавни тениски, има едни, на които картинките си сменят цвета на слънцето. Също и чорапки много хубави пак от там.
За себе си не взех много неща, защото ми беше горещо и не ми се мереше. Е, взех 2 блузки и панталонче.

Може някои неща в България да са на сходни или по-ниски цени, но качеството на турските е много по-добро. Визирам перилните препарати, шампоаните, битовата химия, дори и дрехи от разни непознати за мен марки.
За храните не смея да се изказвам, аз купувам само зехтин от Кипа, макароните са страхотни, разни варива, ядки, малко локум, сладки и соленки. Готовите храни са вкусни- джигер, дюнери, симиди, а дали са ок откъм състав... не мисля, че ще ни стане нещо от яденето им два-три пъти в годината.

# 694
  • Пловдив
Точно Пежо Партнер е и нашето,вписано е в талона товарно... Хич да не пробвам значи...Благодаря за ценната информация!
А според вас седмицата след Байряма ще има ли вече много движение на границата?(22.06)

# 695
  • Istanbul
Точно Пежо Партнер е и нашето,вписано е в талона товарно... Хич да не пробвам значи...Благодаря за ценната информация!
А според вас седмицата след Байряма ще има ли вече много движение на границата?(22.06)
от към бг страна ще има, то ще е анормално ако не има
с тази валута Dizzy Face

# 696
  • Варна
DayInMay честно казано шампоан от Турция не бих сложила на главата си, много подозрително ми изглеждат, но аз и в България не ползвам от магазина защото имам специфичен скалп.
За перилните препарати не мога да кажа, но въпреки, че ги купувам пак ми се струват някаква подозрителна алхимия. Гледах няколко бутилки Турсил- ми то на задния етикет дори не бяха махнали предпазната лепенка от стикера. Кой знае в кой съседен гараж ги наливат. Просто когато знам, че няма стриктни изисквания за състава на препарати, които имат досег с кожата ми все си имам едно наум.

Иначе за веро, Доместос, Циф, таблетки за съдомиялна и т.н. не се притеснявам.

За дрехите - миналата година мъжа ми си купи тениска, къси панталони и мокасини от Уайкики- на второто пране дрехите се обезцветиха и станаха на парцал. Може материята да е била такава, но и от Варна от Уайкики е купувал панталони- същата работа. Нещо мъжките дрехи не им се получават или ние не случване.
Моите и на детето не са мръднали.

# 697
  • до най-прекрасния мъж
Аз взимам турски Head and Schoulders ментол. При положение, че скалпът ми е адски чувствителен и сърби от най-малкото, с него се родих. Сега купих още 4 големи опаковки да си имам. В БГ с каквото и да си измия главата, все сърби и се люпи. С техния - никакъв проблем. Единствено от Низорал не съм имала проблеми, но пък да карам нон-стоп с него, пак не бива.
Прахове турски ползвам от 2 години някъде  - Ариел и Персил, друг не купувам, за вълнено - Первол. Изпират страхотно, недостатък е единствено, че се слага по-голямо количество, защото не са компактизирани - това за праховете, Перволът си го ползвам като нашия.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 16:10 от blue.angel

# 698
Аз от любопитство купувам най-различни шампоани, освен Elseve, Pantene, Gliss Kur, но и разни техни марки за по 4-5 лири големи опаковки. На мен всичките ми харесват, консистенцията е кремообразна, измиват добре, е,  не очаквам някакви чудеса, но не ми дразнят скалпа, нямам пърхот. Другите в къщи също са доволни Hands Plus1

# 699
  • Пловдив
от към бг страна ще има, то ще е анормално ако не има
с тази валута Dizzy Face

Освен валутата и отпуските на работниците от Германия много увеличават трафика.

# 700
  • Varna
Все се случва, че все от Де факто-то купувам на мъжовете последните две години и ризи
и пантальОни Laughing не са мръднали.
И ризи и панталони са от памук.
От Уйкики скоро нищо не съм купувала, но преди което съм пазарила до сега не се е деформирало
или пък цвета да се е сбъгясал, или пък нещо разшито да има. Дали нещо напоследък качеството да
не е както трябва newsm78

И по-рано съм писала, че преди джитках към Тюркието ей, така за кеф и ни прах купувах, ни
някакъв омекотител. Един ден една дружка с която се прибирах от Истанбул ми вика...абе Делте
вземи рискувай и купи прах и омекотител по една бройка. Доволна шЪ УстанИш.
Право излезе момичето. Не само цената, ами и изпирането на мене ми се струва по-добро. С
нашият Ариел който го правят незнам в кой гараШ,  не ми се изпираше прането така както
със турските прахове.  А нямах добро мнение за турските прахове. Ей, тВа ни е грешката.
Опитай, пък тогава имай мнение.
Пробвала съм различни техни прахове и съм много доволна. Комшиите ако ме четат и видят
как им хваля стоката, шА черпят  Laughing

Синьо Ангелче,
Благодаря, че спомена за този шампоан който ползваш ти bouquet Скалпа на ММ е като твоят.
Другият път като отидем ще му вземем.

Не съм ползвала турски шампоан, не защото го подценявам, а защото незнам кой е за такава мека
коса като моята, да я направи малко по обемна.
Ползвах немски, който уШ в Немция е правен, обаче ми се напълни главата с пърхут който преди това
нямах.....После що мъка докато го разкарам ooooh!

# 701
  • Пловдив
И аз от години ползвам от техните шампоани,много съм доволна,но и моя скалп не е капризен. А как се пенят само..от нашенските една шепа трябва да сложа...Сега последно си взех и едни ампули,които ми препоръчаха на борсата и едно олио с арган Wink
Аз знам,че по това време е натоварено вече на границата,ама ми се ще да не е хихихи Ако знам,че за 2 часа ще мина,тръгвам,ама повече не ми се дреме.

# 702
  • Русе
От 2011 г. ползвам турски Елсев. Нямам никакви проблеми с косата или скалпа. Напротив, много съм доволна. Ползвала съм и същия, купуван от Германия. Турския го превъзхожда.
Герито, ми той Турсил, от където и да го погледнеш си е подозрителен. Това е нашенския Рекс. И да ми го подаряват, няма да го взема. Пък камо ли течен.

# 703
Момичета споделете за намаленията около байряма. Кога започват, в кои магазини са и заслужава ли си да ходим тогава, като се има предвид, че сигурно ще има опашки по границите. Някой, който е пътувал до Одрин през Гърция - Капитан Петко, да даде по-подробна информация за пътуването от там. 

# 704
  • Варна
И аз от години ползвам от техните шампоани,много съм доволна,но и моя скалп не е капризен. А как се пенят само..от нашенските една шепа трябва да сложа...Сега последно си взех и едни ампули,които ми препоръчаха на борсата и едно олио с арган Wink
Аз знам,че по това време е натоварено вече на границата,ама ми се ще да не е хихихи Ако знам,че за 2 часа ще мина,тръгвам,ама повече не ми се дреме.
Аз си вземам Елидор ,по препоръка на приятелка туркиня . Взех си за проба от Истанбул есента . Сега като бях в Одрин си взех 2 шампоана и спрей за лесно разресване .На моята коса се държат прекрасно тези шампоани и не ги заменям скоро за нищо друго .
Турсил и АБС си взех течни -започнах с Турсила ,не ми харесва ,няма да повторя ,но АБС -то съм го ползвала и сега пак ще си взема .

Общи условия

Активация на акаунт