Кога да се прави дете?

• 17 570
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Не, не това е интересното.
Интересното е, че явно те е питало голямото дете - това, което е от преди него. А той ТЕ праща сама на яхта, щом толкова ти пречАТ - той и децАТА му.
Чудесен мъж си имаш, пази си го, да продължава да ти се вързва така - и да ви обича...

# 91
Дамм...в това отношение наистина проблеми нямаме, децата са наши, но пък за колко други имаме....Grin

# 92
Провокиран от три случая на изключително скоростно (за мен) забременяване след запознанство,

Случаите:
Скрит текст:
I случай - бременност на седмия месец без още да са заживели заедно; спят заедно, но всеки си има своя дом - той на 39, тя на 23
II случай - бременност на четвърти месец след първи сексуален контакт; без да живеят заедно - той 32, тя 28
III случай - бременност на петия месец от първи сексуален контакт - пак спят заедно, но всеки има свой дом - той 30, тя 32

В първия случай става дума за буквална измама от страна на мъжа чрез умишлено скъсан кондом - минава се през луди драми, спорове за аборт, намеса на роднини и накрая все пак раждане.
Във втория и третия случай става дума за готови и искащи мъже, а жените са неуверени и несигурни, но НЕвземащи здрави мерки и допускащи незащитени контакти.
И в трите случая се стигна до раждане. И в трите случая заживяха заедно

си зададох въпроса колко минимално време трябва да са заедно двама души, за да се насочат към създаването на дете. Има ли някакъв сигурен безопасен минимален период или всичко е на късмет и човек не трябва да мисли в срокове и периоди, а просто да действа?

Всичко е на късмет. Предии аз мислех, че трябва да има изчаквателен период, пък да се опознаят, пък да се осигурят, но след н на брой примери, включително и от форума на драстична промяна в отношенията след раждане на дете независимо от времето, прекарано заедно преди това, вече мисля, че няма никаква закономерност и правилен период на изчакване.

# 93
То ако се раждаха само планирани деца, човешкия род да е вече на изчезване. Не бива нито прекалено лекомислено да се подхожда към такава стъпка, нито прекалено да се мисли. Останалото е Божа работа.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 06:42 от Leonie

# 94
И аз още преди да прочета поста, гласувах с 6 месеца, защото съм за правенето на деца Simple Smile Не е нужно да се търсят срокове ако мъжът и жената са достигнали емоционална, психоческа, физическа и финансова зрялост. Това може да се случи и на 23 и на 28 и на 32 според зависи. А може и никога да не се случи. Но при ясна идея и съзнание, шест месеца са напълно достатъчни.

# 95
Само бих добавила нещо прозаично: хубаво е да се планира и 6 мес. преди това да си промениш малко диетата.

# 96
  • Paris, France
Само бих добавила нещо прозаично: хубаво е да се планира и 6 мес. преди това да си промениш малко диетата.

Най-добре е да се храним без полуфабрикати, безалкохолни, рафинирани въглехидрати и сладко. И да не пушим или пием. Всеки ден. Ама е трудноооооооооооооо.

# 97
Да, трудно е човек да осъзнае, че сам е отговорен за здравето си и, че тялото му е единственото място, на което той може да живее...

# 98
Моите наблюдения са, че бързо се събират и се решават на деца хора, които преди това са имали продължителна връзка, която е останала без развитие. Поне около мен е така.

# 99
Според мен поне година,ако не и повече.
За последните 2 години,в обкръжението ми, имаше 2 случая на развод/раздяла, с дете под 2 годинки. Sad И двата случая са на двойки събрали се набързо след като жената забременяла.
Една друга далечна позната пък се оказа вързана по този начин за мъж насилник...
За това моето мнение е дете да се прави след поне година СЪВМЕСТНО СЪЖИТЕЛСТВО.Не просто излизания и виждания,а да си живял с този човек.
За месец,2,3 не се показва характер,да не говорим,че едно е да се виждате по градинки,кафенета и ресторанти,съвсем друго е да лягаш и да се събуждаш всеки ден до този човек Simple Smile

# 100
Според мен 2-3г, но пак зависи от мн неща.
Обаче тези случаи, които описваш са непланирано забременяване.
На мен по - странно би ми било, някои да са заедно от 5 месеца и да го направят планирано (т.е и двамата да искат, да правят опити).

# 101
  • София
Аз исках да имам дете от мъжа ми, тогава все още гадже, няколко месеца след като заживяхме заедно. Обаче два много важни за мен фактора ме спираха - липса на собствено жилище и ниски доходи... Чак 7 год. по-късно, вече със собствен дом и читави заплати, мъжът ми постави въпроса за бебе и аз се съгласих.
В общи линии колкото хора, толкова съдби и решения.
Да се допълня. Много ми е странно зрели хора да живеят отделно и да се водят със сериозна връзка. Не ги разбирам подобен род отношения.

# 102
Детето винаги променя ситуацията. Може да живееш безгрижно пет години с някого и при раждането на детето, което си е стрес и за двете страни да разбереш, че не познаваш човека до себе си. Виждала съм  неведнъж подобен сюжет.
За първи път децата ми (на 12 и на 7) са при баба си и дядо си за месец по тяхно настояване. Ами суперлежерно се живее така, нищо общо с всекидневната динамика на развозване, драми и спорове между децата, нужда от измисляне на занимания, на съвместяване на графици, на многобройни дребни задачки. Чисто емоционално децата ми липсват. Животът с тях обаче си е сложен и това може да е повод за проблеми в семейството.
Затова не смятам предварителните срокове за толкова важни - по-важно е да проследим как реагира човекът срещу нас при стрес, за да предполагаме какво можем да очакваме, да имаме очи  за дребните проблемчета и да си даваме сметка колко приемливи са те за нас. И пак нещата са динамични...

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 16:37 от Румцайс

# 103
А, не, ССФ винаги е убедена, че мъжът до нея ще спази всички точки от благия й план как заедно ще гледат Златното Яйце, без пропуск от ден 1 след родилния дом:)

# 104
Отговорих 1г., но като се замисля аз живеех 4,6г с ММ когато забременях, след като родих и поживяхме вече с бебето, разбрах, че не познавам този човек.... Хората са казали, ако една двойка издържи до втората година детето, ще я бъде!
За сега я бутаме някак си, но.... насила 😶🤫

Общи условия

Активация на акаунт