Кога да се прави дете?

• 17 578
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Индивидуално е, според хората, обстоятелствата... Когато става въпрос за деца, брак, за личен избор, няма "трябва". За другите хора ние сме никои, нашето "трябва" не е от значение.

# 31
Гласувах за “поне една година”. Ако партньорите са към и след 30 и имат опит, но и акъл, година-две са достатъчни да прецениш човекът срещу теб какво представлява и дали е сериозен. Иначе 100% застраховка няма даже и след 10 години. За по-млади, обаче 3 години че и повече си е добър период. Иначе относно описаните случаи - според мен връзка започваща с измама не вещае нищо добро и е много вероятно да не просъществува.

# 32
Индивидуално е, според хората, обстоятелствата...
Разбира се. Да не говорим, че има индивиди, за които отговорът е "никога".

# 33
  • София
Индивидуално е, според хората, обстоятелствата...
Разбира се. Да не говорим, че има индивиди, за които отговорът е "никога".
Оооо, да.

П.П. Принципно, имането на деца въобще не е задължително или препроръчително. Това е абсолютно дороволен избор.

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 18:57 от milenaka

# 34
Е, мак измама... Аз така съм станала, мама не искала второ дете, баща ми уж случайно... То това не е нито насила, нито измама. Ако някой не иска, има аборти. Щом е оставила детето, искала е.
По темата- всичко е до късмет. А в днешно време се оказва, че човек трудно планира дете, много често не се получава по план.

# 35
  • на брега на морето
Баба ми казваше "трябва да изядете една торба сол заедно". ............  Лошото е, че обикновено хората правят деца в този безоблачен период и после са мн шокирани, че не познават човека, на който са родили дете! Това е моето мнение, може и да не съм права...
Мъдра баба имаш. И си много права, много!

# 36
Е, мак измама... Аз така съм станала, мама не искала второ дете, баща ми уж случайно... То това не е нито насила, нито измама. Ако някой не иска, има аборти. Щом е оставила детето, искала е.
По темата- всичко е до късмет. А в днешно време се оказва, че човек трудно планира дете, много често не се получава по план.

Точно авторът каза че е измама - умишлено скъсан презерватив. Тоест момичето е мислело, че ползва предпазни мерки, не е станало случайно например. Това ако не е измама, незнам какво е. В твоя случай майка ти и баща ти са били вече семейство и то с едно дете. Няма база за сравнение...А пък абортът не е като да се отървеш от досадна пъпка. Не трябва да се гледа така лекомислено.

# 37
Ако някой не иска, има аборти. Щом е оставила детето, искала е.
Чувала съм лоши неща как се отразява абортът на жената - психологически и физиологично. 'Като не ще, да абортира' е доста глупаво твърдение.
В цитираната история не абортът, ами оставането с осеменителя е въпрос на избор. Точно по тоя параграф е за е*ане въпросната.

# 38
  • София

Точно авторът каза че е измама - умишлено скъсан презерватив. Тоест момичето е мислело, че ползва предпазни мерки, не е станало случайно например. Това ако не е измама, незнам какво е. В твоя случай майка ти и баща ти са били вече семейство и то с едно дете. Няма база за сравнение...А пък абортът не е като да се отървеш от досадна пъпка. Не трябва да се гледа така лекомислено.
И преди, и по време на брак, умишлено скъсаният презерватив е измама. Доста долнопробна.

# 39
  • София
Със сигурност няма еднозначен отговор на този въпрос, но според мен много зависи от житейския опит и възрастта на партньорите.
Ако са от 20-25г тогава със сигурност отговора ми ще е поне 2години съжителство.
Между 25-30г би могло да се вземе такова решение и след година съжителство.
За двойки (особено жени ) прехвърлили 30г-35г мисля че и 6 месеца са напълно достатъчни. На тази възраст се очаква достатъчно натрупан житейски опит и доста по-адекватна преценка на партньора. В общия случай.

# 40
Кога е трябвало да си направят децата ония, които след като са изяли няколко торби сол и вече имат деца, им се случва раздяла?

# 41
Потресена съм от първия случай...ако бях на нейно място щях да си гледам детето сама.
Хм,.... много малко жени биха оставили детето си без баща само заради лично наранено его и чист яд от това, че са били подхлъзнати хитро. От мига, в който тя се отказа да абортира, тя де факто му призна, че е победил в тая малка игричка тяхна. Тя не иска да е самотна майка със сигурност и ако ще бъде, няма да е заради неговата постъпка, а ще е само, ако се окаже, че не могат да се понасят. Засега удържат фронта, но е доста лабилна картинката и почти всяка седмица има драми. Основно от нейна страна. "Ти ми открадна живота, аз не бях готова, искам си младостта и купоните", е ситуацията. А той... доволен. Той просто искаше поколение. Ако тя си тръгне, няма да му е добре и детето много ще му липсва, но... той този риск го е калкулирал още като направи номера. Винаги е смятал, че тя няма да намери смелост да направи аборт, нито пък после да се направи на обидена и да си гледа детето сама. Към момента неговият хазарт печели. Детето е вече на 2 г.

Ами, той направо я е употребил за инкубатор без да се съобрази с нейните чувства и мечти. Но накрая бил доволен, а нея кучета я яли...евала

# 42
  • София
Освен времето за опознаване преди появата на дете, важен фактор за мен винаги е било да знам мнението на другия за нещата, които са ми важни на мен.

Гаранция няма, но с открити карти е по-лесно.

Отговорът в анкетата би бил различен за всеки. Според възрастта, опита и т.н.

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 22:14 от every me

# 43
Гласувах за 2+ години в анкетата.

Няма правилен отговор. Зависи от възрастта, опита, мисленето на бъдещите родители.

# 44
nofelet, според мен зависи от възрастта. Когато си на 20г ти е необходимо повече време да прецениш, както и да се доизградите и двамата като характери. Ако жената е след 30г и мъжа към 40г...няма толкова време да се мисли....
Аз мисля, че е обратното(поне при мен..😕)
Когато си на 20, първо забременяваш и после мислиш. Младите са импулсивни и не си давам много време за мислене, ако изобщо мислят. След 30 е друго. Тогава вече си се научил на търпение и преценяш и обмисляш всяка своя стъпка много повечеот колкото като си на 20..

Общи условия

Активация на акаунт