Математически турнири 1-4 клас. Тема №51

• 131 346
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
За класиране с имена съм. Особенно за решаващи състезания. То нали, затова са състезания да изпъкнат най-добрите. Но честно да си кажа, тези дни покрай очакване на резултатите от, ВМС и Питагор ми е някакси спокойно. Защото, като се замисля освен гордостта и радоста която ме е обземала по повод медалите на дъщеря си, съм си навличала злоба и много негативно отношение. Така, че към момента ми е все тази. Стига да няма злоупотреби.  А те както скоро се убедих, ги има и на състезания със поименни списъци.

# 136
Вижте сега, на никой в МОН не му пука, а не и редно, за чувствата на деца и родители. Не им пука и за личните данни. В момента сайтовете на инспекторатите редуват списъци с имена и списъци с номера. Дефиницята им за лични данни, явно от разположението на звездите зависи. Наложиха анонимния прием окончателно. Странна теза прочетох по-горе, че така се борят злоупотребите (любопютно ще е, авторът й да обясни как става това точно). По-скоро съм съгласна, че злоупотребите ги има във всички случаи. ЗаСлон искаше да каже, че е по-добре да не им се виждат простотиите. Ситуацията е: тия са щрауси, заврели си главите в пясъка и мислещи, че не им се виждат задн...ите. Искат и нашите глави да скрият и това е някак обидно....

# 137
  • Пловдив
Това за анонимният прем много ми хареса Joy Ще се обадят само на тези на които преценят 🤣

# 138
Ами, някой го беше казал добре. Цената я плащат някакъв брой деца под чертата (зависи от броя на тарикатите ползвали жокер). Изявените деца си влизат. За тези по назад е все тая, но със сигурност за 5-10 деца под чертата, това си става баш анонимен прием, при който просто са решили да се обадят на някой друг.

За протокола и за виждащите разлика: анонимен прием да се чете анонимни състезания за прием. Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 18:42 от solnichka

# 139
  • София
Липсата на имена ще намали до голяма степен истерията на родителите по състезанията. Едно е да можеш да се похвалиш на всички с класирането на детето, друго е да е просто номерче и никой да не може да го види. От тази гледна точка е полезно.

Тъй си е то. Би намалило и истерията по спортните състезания, и злоупотребата с непозволени вещества, стимуланти и т.н. Едно е да видим шампион на Ролан Гарос (примерно)  Катерина Навратилова или олимпийски шампион: Алберто Томба - примерно - друго е: Тази година Големият Шлем беше спечелен, а миналата година шампион в Супер Г стана състезател 4238, ръкопляскайте!

# 140
Приемът в Амер. колеж също е анонимен, само ти си виждаш резултата онлайн и на кое място си. Явно не сме измислили ние този модел. Но едно е прием, друго е състезания, на които се дават купи и медали.

# 141
  • София

Смисълът изпитите да са анонимни (АК не са го изобретили, всички сме се явявали с номер на кандидат-студентски изпити - добре де, поне по-възрастните, по времето, когато все още кандидатите бяха доста повече от обявените места и някаше платен прием) е да се избегне повлияване на оценителите, не да се опази нечие име от посегателство на злата общественост. Т.е. изпитите са анонимни за проверяващите, не толкова за околните - които са просто неинтересни.

# 142
Тъй си е то. Би намалило и истерията по спортните състезания, и злоупотребата с непозволени вещества, стимуланти и т.н. Едно е да видим шампион на Ролан Гарос (примерно)  Катерина Навратилова или олимпийски шампион: Алберто Томба - примерно - друго е: Тази година Големият Шлем беше спечелен, а миналата година шампион в Супер Г стана състезател 4238, ръкопляскайте!
[/color]
Изобщо не ми дреме кой спечелил Супер Г.
 А по примера на големия спорт школите по математика вече предлагат курсове за 3-4 годишни. Няколко години по-късно вече започват да ходят на уроци и школи на по няколко места и да решават денонощно.
Защо са ви имена, ако не да следите съседчето или училище х на кое място е? Нали в класацията по номера виждате вашето дете къде е? Защо ви е толкова интересно кое точно дете стои преди него?

# 143
Аз също не харесвам анонимните състезания,но веднъж срещнах една майка,която искаше да види работата на детето си от коледното и тя сподели, че в класа се били подигравали на детето и.Резултата им не беше лош,но понеже не е сред първите, и така детето се било разтроило, а и майката беше видимо разтроена.Друг случай точно моето дете(за което му се карах) беше казало на друго "не стига,че си се изложил на  състезанието..."

# 144
  • София
[/color]
Изобщо не ми дреме кой спечелил Супер Г.
 А по примера на големия спорт школите по математика вече предлагат курсове за 3-4 годишни. Няколко години по-късно вече започват да ходят на уроци и школи на по няколко места и да решават денонощно.
Защо са ви имена, ако не да следите съседчето или училище х на кое място е? Нали в класацията по номера виждате вашето дете къде е? Защо ви е толкова интересно кое точно дете стои преди него?

Едва ли някой се интересува къде е съседчето - пък ако толкова се интересува, може да го попита.
Но е показателно за нивото на дадено училище - дали това, което детето посещава, или друго, за което, примерно, се замисля - е критерий, да.

# 145
[quote author
[/quote]
За да се знае конкуренцията, и дали изобщо е конкуренция. Дали е от общия юруш за ходене по състезания, или щото го натискат и е ясно, че при първа възможност ще отсвири всичко. Или пък е действително от децата, чиито имена са си заслужили уважение.
А и в крайна сметка от родителите зависи  каква е нагласата на децата и номерчета затова хич няма да помогнат.

# 146
Защо са ви имена, ако не да следите съседчето или училище х на кое място е?
Защото състезанията са И за това .Да се види кой печели и с колко. Дори не е задължително да имаш състезател, за да следиш резултатите с интерес.
Спорт, музика, рисуване, математика...Състезанието си е състезание и класирането е интересно не само за състезателите и близките им роднини.

# 147
  • София

Едва ли някой се интересува къде е съседчето - пък ако толкова се интересува, може да го попита.
Но е показателно за нивото на дадено училище - дали това, което детето посещава, или друго, за което, примерно, се замисля - е критерий, да.

Единици са училищата, които имат заслуги за математическите успехи на децата.

# 148
И там нещата са условни. Не знам състезател, който да разчита на училищни знания.

# 149
  • София
И там нещата са условни. Не знам състезател, който да разчита на училищни знания.
Да, така е.
Имах предвид, че има училища /малко/, които изобщо имат някакви заслуги в изграждането на състезателя, но до четвърти клас това не е достатъчно в което и да е училище. Т.е. състезател до четвърти клас, разчитащ само на училищната подготовка, едва ли има.
От пети клас нагоре има много деца, които се готвят само в СМГ обаче. /предполагам и в ПЧМГ/

Общи условия

Активация на акаунт