Математически турнири 1-4 клас. Тема №51

• 132 014
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Е, ако за някого му е по-лесно да се успокоява, че детето му е дискриминирано, нищо, че има цял куп състезания, точно, за да се компенсира наличието на малшанс, ми ок. И общинският кръг да сложат, само ще увеличат бройката на тези, които смятат, че проблемът им е точно тези  0,5- 1 точка!

Ако участието на областен е условие за кандидатстване, никакво друго състезание не може да го компенсира. Детето няма право да кандидатства и точка.

Нов вариант на наредбата:

Чл. 73. (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) (1)
(Изм. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Право на участие
в приема в V клас в профилирани гимназии с профил „Математически"
или „Природни науки" имат ученици, които успешно са завършили
началния етап на основно образование, явили са се на националното
външно оценяване в IV клас и са участвали във включени в календара
на МОН:
1. олимпиада на областно ниво и поне едно състезание, които са в
областта на математиката или на природните науки, или
2. поне две състезания в областта на математиката или на
природните науки.

Стар вариант на нередбата:
Чл. 73. (1) Право на участие в приема в V клас в профилирани гимназии с
профил „Математически" или „Природни науки" имат ученици, които успешно за
завършили началния етап на основно образование, явили са се на
националното външно оценяване в IV клас и са участвали в олимпиада по
математика на областно ниво и в две математически състезания, включени в
календара на МОН.

Както виждате, добре че навреме са се усетили вашите мг-та, че не са по новата наредба.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 18:42 от Arizona

# 436
Пуснала съм цяла тема по въпроса за държавния  план-прием в V клас (МГ и ПМГ). Защо не пренесете дискусията там?

# 437
Ако участието на областен е условие за кандидатстване, никакво друго състезание не може да го компенсира. Детето няма право да кандидатства и точка.

Нов вариант на наредбата:

Чл. 73. (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) (1)
(Изм. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.) Право на участие
в приема в V клас в профилирани гимназии с профил „Математически"
или „Природни науки" имат ученици, които успешно са завършили
началния етап на основно образование, явили са се на националното
външно оценяване в IV клас и са участвали във включени в календара
на МОН:
1. олимпиада на областно ниво и поне едно състезание, които са в
областта на математиката или на природните науки, или
2. поне две състезания в областта на математиката или на
природните науки.

Стар вариант на нередбата:
Чл. 73. (1) Право на участие в приема в V клас в профилирани гимназии с
профил „Математически" или „Природни науки" имат ученици, които успешно за
завършили началния етап на основно образование, явили са се на
националното външно оценяване в IV клас и са участвали в олимпиада по
математика на областно ниво и в две математически състезания, включени в
календара на МОН.

Както виждате, добре че навреме са се усетили вашите мг-та, че не са по новата наредба, че да не ви анулират приема.
Аризона, защо да са по стария вариант на наредбата, като новия е в сила отпреди повече от година? По новия има олимпиада + състезание ИЛИ две състезания, т.е неявяването на олимпиада НЕ ИЗКЛЮЧВА участие в класиране.

Извинете за разпалване на темата, не ме касае в момента по никакъв начин... големите деца са големи, малкото току що завърши втори клас! Но някак ми е нелогично Hands V Дидева, благодаря за линка!

# 438
Аризона, защо да са по стария вариант на наредбата, като новия е в сила отпреди повече от година? По новия има олимпиада + състезание ИЛИ две състезания, т.е неявяването на олимпиада НЕ ИЗКЛЮЧВА участие в класиране.
Някои потребители това коментираха, че за МГ например във Варна и някои други градове, първоначално областната олимпиада е била задължително условие за кандидатстване, и че после са го променили и спекулират с причините за промяната.
А всъщост първоначалният вариант не съответства на наредбата.

Този пост и след него:
Diva, не е във вас проблема. И в една друга гимназия нещата с НОМ-областен кръг бяха абсолютно същите - беше задължително за прием, в последствие отпадна. Разбирам, че просто няма да си попълнят паралелките, но е грозно да променят регламента си след като са обявили друг.

И мен не ме касае пряко в момента.

# 439
  • Варна
Много се извинявам, че мнението ми е предизвикало такава вълна от тълкувания, при това в съвсем неправилната тема! Изобщо не целях това, наистина! Нямам никакви претенции относно реда на прием в МГ - просто обърнах внимание, че в хода на учебната година имаше промяна (поне според мен) и се чудех дали наистина е промяна или аз нещо не тълкувам правилно прочетеното.
И тъй като темата е за математическите турнири, а не за прием в МГ, предлагам да се върнем на нея Simple Smile

# 440
Hana, имаме 105 липсващи (непоказани ) резултата от ПМС и 43 от Питагор. Това от своя страна не е ясно как ще рефлектира върху временната неофициална класация....

По мои сметки от 105 непоказани има един резултат 20т., един - 17т. и останалите са под 10.

От 43-ма на Питагор има 10 или 11 деца с точки между 84 и 92.

# 441
  • Sofia
Кои всъщност са новите 2 произведения по БЕЛ по новата програма?

# 442
  • Варна
Hana, имаме 105 липсващи (непоказани ) резултата от ПМС и 43 от Питагор. Това от своя страна не е ясно как ще рефлектира върху временната неофициална класация....

По мои сметки от 105 непоказани има един резултат 20т., един - 17т. и останалите са под 10.

Нямам предвид резултати, които виждаме като стойност, но без имена. Имам предвид онези резултати, които изобщо липсват във файла с номера.Например за ПМС - номера 3, 5, 13 и т.н - 105 броя липсват въобще. ПОследния номер е 515, а има 410 резултата. Няма как да отгатнем какви точки имат. Същото се отнася за Питагор - 2, 23,24 и т.н. - общо 43 липсват. Според мен това са децата с декларации. Според мен при толкова голям брой невидими резултати цяла паралелка разлика може да има спрямо предвижданията. Освен ако няма някакво друго обяснение, защо няма информация за тези номера.

# 443
Резултат от ОМТ Габрово. Очаквано ниски резултати като цяло, ако бяха разменили времето в първи модул да са два часа , а втори един, може би нямаше да е така. Както и да е, моето дете е със 9 точки, така че при подаване на документите за прием в 5 клас ще  посоча резултатите му от ЕК и Питагор.
 Има и няколко деца, които са се справили чудесно на общия фон, поздравления за тях!
http://www.pmg-gabrovo.bg/images/nova2017/rezultati-mtalanti.pdf

# 444
  • Varna

Нямам предвид резултати, които виждаме като стойност, но без имена. Имам предвид онези резултати, които изобщо липсват във файла с номера.Например за ПМС - номера 3, 5, 13 и т.н - 105 броя липсват въобще. ПОследния номер е 515, а има 410 резултата. Няма как да отгатнем какви точки имат. Същото се отнася за Питагор - 2, 23,24 и т.н. - общо 43 липсват. Според мен това са децата с декларации. Според мен при толкова голям брой невидими резултати цяла паралелка разлика може да има спрямо предвижданията. Освен ако няма някакво друго обяснение, защо няма информация за тези номера.
Специално за Пмс и олимпиадата няма скрити резултати. Поради тяхна грешка успяхме да Разкодираме и скритите резултати. Късно се усетиха и ги изтриха... За Питагор наистина няма повече от 10 високи резултати, които макар и да не са разнесени в таблицата, като предвиждам рейтинга винаги смятам и тях, поне за себе си.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 20:09 от hana1

# 445

за пмс гарантирам, че се отнася за всички участвали.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 20:06 от nikolay1234

# 446
  • Варна
Благодаря Hana и Nikolay. Това  дали  означава тогава, че 105 деца не са се явили (респективно 43 на Питагор) ? Защото аз гледам последователността на номерата в официалните рез. и виждам, че има прескочени. Направих си извода, че това са онези с декларациите... Например за НОМ са всички номера, като декларациите са почернени. Струва ми се, че на другите  2 състезания  декларациите изобщо не участват в публичния файл. Може и да ми е грешен извода, но ми е странно, че има толкова "дупки" Вижте точно цитираните номера - 3,5, 13...

# 447
В сайта на РУО Варна са показани като " Резултати по входящи номера на явилите се ученици на Пролетно
математическо състезание ". Още там липсват въпросните номера.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 10:34 от nikolay1234

# 448
  • Varna
Благодаря Hana и Nikolay. Това  дали  означава тогава, че 105 деца не са се явили (респективно 43 на Питагор) ? Защото аз гледам последователността на номерата в официалните рез. и виждам, че има прескочени. Направих си извода, че това са онези с декларациите... Например за НОМ са всички номера, като декларациите са почернени. Струва ми се, че на другите  2 състезания  декларациите изобщо не участват в публичния файл. Може и да ми е грешен извода, но ми е странно, че има толкова "дупки" Вижте точно цитираните номера - 3,5, 13...
Липсващите номера на Ном не са се явили, някои не се класираха. Поне за 3 потвърдени знам. Липсващите на Пмс не са се явили. Липсващите на Питагор като номер 5,не са си написали резултата, тъй като там зависим изцяло от добрата воля на всеки родител да подаде информация. За съжаление някои училища масово липсват... Както и сега в таблицата с номера на Омт само 51 човека са си подали номера. Надявам се след излизане на резултатите да им по-голяма активност. Но на Омт също има не явили се деца, така че няма да са 315 със сигурност.

# 449
  • Варна
тези,които не са си попълнили имената срещу точките в нашата таблица изобщо не ги броя.Онези ,липсващите в официално пуснатите таблици ме притеснват.Да се надяваме да са "неявили" се,а не "декларации". Благодаря ви за коментарите- няколко дни ги мисля...

Общи условия

Активация на акаунт