Математически турнири 1-4 клас. Тема №51

• 131 290
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Допълних един лист към пловдивската таблица и въведох известните ми до момента резултати от останалите области.
Бих добавила към името на Дидева с с тиренце председател. Огромен труд полагате за да бъдем всички информирани. Искрено и от сърце БЛАГОДАРЯ !
Ако направите и таблица/ за Пловдив/ с разделение на момичета и момчета/без имена/ ще ви издигна за президент.
Шегувам се разбира се. Но ми е толкова напрегнато тази седмица, че моля да бъда извинена ако шегата ми е неуместна.

# 466
Останала съм с впечатление, че вече нямате квоти при приема, ако това е идеята на подобно разделяне. Simple Smile

# 467
  • Пловдив
Останала съм с впечатление, че вече нямате квоти при приема, ако това е идеята на подобно разделяне. Simple Smile
По последна информация имаме разделяне. Но то напоследък информациите за Пловдивското МГ са все предпоследни Laughing

# 468
Преди месец звънях в МГ да питам за разделянето момчета/момичета.
Свързаха ме лично с директора и той ми каза ,че ще има такова.
Но според ме чакат да видят естественото разделяне какво ще е и тогава ще решат.

# 469
  • Варна
Интересно на какво основание ще има такова разделение, при положение, че в план-приема, регламента и всички публикувани до момента документи НЯМА разделение по пол. Явно пак (ще) има четене ала "дявола Евангелието" Wink
Относно ОМТ - има ли дете, решило само първите две подточки на всяка от задачите от втори модул, което си знае точките от него? Интересно ми е с колко са оценени. Предполагам, че критерии за оценяване няма да намерим, а ми е любопитно каква тежест имат, предвид (лично мнение!), че бяха решими с училища подготовка.

# 470
  • Русе
Относно 1 зад от втори модул при решени вярно а и б подточки, дъщеря ми е получила 6 т., втора и е изцяло решена, за нея не мога да дам информация.

# 471
Синът ми има 13т на втори модул  и мисля че е решил точно а) и б) на двете задачи
Писал е и по в) на едната,но едва ли са му дали точки за нея.
А за разделението,и предни години не беше официално обявено , но го имаше
Тази година обаче има баланс и момчетата нямат превес

# 472
А при решени първо и трето изцяло, а второ - с грешен отговор, но верен начин, колко ли ще дадат?

# 473
А при решени първо и трето изцяло, а второ - с грешен отговор, но верен начин, колко ли ще дадат?
8-9 точки
Обикновено верният отг носи най-много  1точка
Задачите за описване са добро решение за разсеяни деца

# 474
  • гр.Варна
Надявам се,че днес ще излязат резултати във Варна.Предвид,че по регламент от 18.06.(понеделник),ще се издават сл.бележки с точките от балообразуващите състезания,нормално е в последният работен ден да ги публикуват.
Не че имам кой знае какви надежди Simple Smile

# 475
Днес се очакват да излязат резултатите и за проведеното състезание в 125-то СУ, хайде някой ако ходи до там да ги снима и качи или да пише на лично. Те и в сайта трябва да излязат, но може би по-късно, а сме нетърпеливи Simple Smile Благодаря предварително.

# 476
Пише в 17ч на входа и на сайта.

И ние чакаме! И нямам предатстава конкретна за резултата, предвид че не изнесоха никакви задачи,че форматът беше различен от двата пробни (супер заблуждаващо за децата) и че не са им давали допълнителни листове за белова (това направо е потрес,предвид че искат подробно описание)

# 477
Периодично допълвам таблицата с излезли резултати. Вместо да пускам линкове тук, добавила съм колона, където точките са сортирани по области. Има резултати и за Монтана, но са на снимка и ще ги въведа по-късно, когато ми остане време.

# 478
Излязоха на 125то на сайта.

# 479
Моля някой да ми помогне за следната задача от МБГ 3 клас от финал 2015 г.
Задача 16. Записах 6 числа едно до друго. Произведението на всеки три съседни е 12.
Колко са възможните сборове на тези 6 числа?

2,2,3,2,2,3, сбор = 14
4,1,3,4,1,3, сбор = 16
1,6,2,1,6,2, сбор = 18
1,1,12,1,1,12, сбор = 28

Но отговора е 3 ???

Общи условия

Активация на акаунт