The Ordinarу + DECIEM (Тема № 2)

• 86 780
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Вчера сутринта ми пристигнаха продуктите. Първи впечатления: сутрин: 1. Хиалурон оса киселина; 2. Буфет; 3. Околоочен  Caffeine solution 5% EGCG; 4. КРЕМ ЗА ЛИЦЕ - ОК е, но тази сутрин сякаш ми идва малко тежко, като си пипна лицето
Вечер:1. мл. К-на 5%; 2. Буфет - получи се кир ефект; 3.Околоочен  Caffeine solution 5% EGCG; 4. Шипково масло. Стана ми мн на но и не шопи мн. Дълго.
Ако може да кажете какво да променя за да избегна този кир ефект?
Млечната киселина всяка вечер ли се слага?
Какво да си поръчам за разширени пори по бузите и черни точки по носа и брадичката?
Благодаря ви предварително за съветите😊

# 391
  • На брега на реката
За черните точки и порите ниацинамид ми помогна. А с добра хидратация, черните точки се изчистват значително по-лесно, без да стискам много. След основното изстискване, към което съм си пристрастена, сега почти не ми се налага.
Трети ден съм без ниацинамид, за сега се държи кожата ми, но определено ми липсва като усещане. Много приятно ми освежаваше кожата.

# 392
Чек, EUK да го прибирам ли сега и да чакам март? Ако му трябва дневна светлина и слънце за да си разгърне действието, тук в Н. няма никакъв смисъл да го слагам през зимните месеци, мисля аз.
Доста си е тъмно до към средата на февруари.

# 393
Еми не знам, аз в Германия си го ползвам, но при теб хич няма слънце. Той има и други ползи все пак.

# 394
Еми не знам, аз в Германия си го ползвам, но при теб хич няма слънце. Той има и други ползи все пак.

Ще си го закътам за март.
Имам клепала бол да мажа  Laughing

Затова и изчаквам със следващата си поръчка, поставила съм си цел - да не трупам!
С една дума, човек като мен, който обича да има по -много от любимите неща - се опитва да приложи минимализъм и структурираност в придобиването им.

# 395
Моля, тези които имат или са имали EUK да ми кажат какъв трябва да е цвета на продукта. Току що отворих шишето, което бях поръчала преди доста време. Цвета на течността е доста тъмен, жълто-кафяв. Така ли трябва да е?

# 396
Моля, тези които имат или са имали EUK да ми кажат какъв трябва да е цвета на продукта. Току що отворих шишето, което бях поръчала преди доста време. Цвета на течността е доста тъмен, жълто-кафяв. Така ли трябва да е?

Да, моят също е такъв .

# 397
  • София
Такъв е, да.

# 398
Значи ще се ползва. Благодаря!  bouquet

# 399
Ще има черен петък на сайта на Десием. Може би на 23-24 ноември.

# 400
И моят EUK е тъмен жълто-кафяв.
Момичета, имам въпрос за ретинол 2%-пише, че не трябва да се ползва с други продукти, съдържащи ретинол. Серумът обаче ми е с ретинол и се чудя мога ли да го ползвам след чистия ретинол 2% на ordinary, Вие как мислите?

# 401
Аз мисля, че можеш спокойно да ползваш, ако си привикнала към ретинол.

# 402
  • Русе
Използвам EUK вече 3 седмици, никакъв видим ефект не усещам. Слагам 4-5 капки, те попиват почти веднага, но не усещам лицето ми да се различава от преди да го започна. Преди това изразходих една тубичка Вит.С+хиалуронова к-на, пак никакъв ефект не видях. Дори сега лицето ми започна да става от време на време на червени петна около устата, но това е така всяка зима от студа. Слагам и ХК, и сквалан, за да ми се подхранва кожата, но ефект нулев според мен.

# 403
Ти какъв ефект очакваш от EUK? Това е антиоксидант, не се очаква да има видим ефект особено само след няколко седмици, че дори и месеци ползване. Ефектът се очаква в дългосрочен план (години) и не е задължително да забележиш каквато и да е била разлика, защото няма как да сравниш себе си през годините в две версии - използвала и не използвала продукта.
Мисля, че идеята му е да намали оксидативния стрес и да предпази от ранно остаряване на кожата както и от появата на пигментни петна в следствие на излагане на УВ лъчение.

Аз го започнах и си стискам палци да работи  Laughing но не очаквам да забележа нещо, освен кожата ми да остарява по-бавно и петната ми да не потъмняват повече отколкото са в момента.

# 404
Сдобих се с Lactic Acid 5% + HA, Caffeine Solution 5% + EGCG и Niacinamide 10% + Zinc 1%. Успях да прочета доста по темата и благодаря и на съформуката, която ме насочи. Имам няколко въпроса само. Може ли малко помощ?Доколкото успях да прочета, киселината се нанася само вечер и то само 2 или 3 пъти в седмицата. Нали не греша? А след като я нанеса, трябва ли да изчакам определено време и след това да нанеса втори продукт? А също така- трябва ли обезателно да слагам слънцезащитен крем докато я използвам? (знам, че трябва да се използва целогодишно слънцезащита, но точно сега нямам под ръка Simple Smile)
Относно останалите два продукта- днес сутринта сложих Niacinamide само в проблемната Т- зона, а в околоочната сложих Caffeine Solution. Изчаках десетина минути и сложих друг комплексен серум, след който и хидратиращ крем. Направи ми впечатление, че след Niacinamide намазаните участъци стояха сякаш леко глазирани, леко опънати (не зная как да го обясня). И при вас ли е така? Правилния ред на продуктите ли съм приложила? Смятам и вечер да нанасям в същия ред, но без допълнителния серум.
Благодаря предварително за помоща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт