Януарски Мами 2019

• 53 915
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
И аз съм само на фолиева за момента, при първия преглед ми беше казано, че останалите витамини ще бъдат изписани по-късно.
А кога и какви витамини е един от въпросите в дългия лист с питания, който съм подготвила за доктора другата седмица Simple Smile

# 91
На мен още изследвания не са ми правени,само два вагинални ехографа,с които се установи бременноста и видяхме сърчицето. И нямам представа, кои витамини са ми дефицит и кои не, но ми каза,че няма да ми навредят.
...та исках да си "сверя часовника" с вас!!!😇

# 92
Здравейте, относно боядисването и маникюра - аз лично се боядисвах и в деветия месец -нямах проблем .Колкото до маникюра -радвайте му се сега ,че после няма да имате възможност за него ( поне аз бях така ,не ми беше комфортно с дългите нокти при бебето ) . Относно витамините с първата бременност си бях взела и витамини и фолиева киселина -сега само ФК. Витамините гледам да си ги набавям от пресни сокове всеки ден . По въпроса с храненето -не се ограничавам , опитвам се да избягвам само боклуците . С предната бременност качих точно 20кг -с тази се надявам да са по-малко ,че после голям зор JoyJoyJoy
Единственото за което ми е "мъка " е кафето -мноооого обичам кафе ,а пак започна да ми става кофти от него . Като изключим няколко сутрешни неразположения за сега съм добре .

Усмихнат ден от мен ! Simple Smile

# 93
  • София
Здравейте и от мен. Вчера видях двете чертики, а на преглед мисля да отида след 21.05. Това ми е втора бременност, но баткото през ноември щр навърши 8 години, та доста неща съм позабравила. Според интернет калкулаторите теминът ми е на 14.01.2019 така че ще имам време да си припомня Blush На всички пожелавам лека бременност, успешно раждане и едни прекрасни бебоци накрая!

# 94
Здравейте от мен! Скоро видях двете черти.На лекар още не съм ходила,но според калкулатора терминът ми трябва да е за 18.01. Имаме момиченце на 7г.,която още не знае,че ще става кака.В момента,който научи ще разгласи на всеки срещнат толкова голямо желание има да стане кака:blush:

# 95
Здравейте и от мен. Вчера видях двете чертики, а на преглед мисля да отида след 21.05. Това ми е втора бременност, но баткото през ноември щр навърши 8 години, та доста неща съм позабравила. Според интернет калкулаторите теминът ми е на 14.01.2019 така че ще имам време да си припомня Blush На всички пожелавам лека бременност, успешно раждане и едни прекрасни бебоци накрая!

Честито! Според калкулатора и моят е 14.01(хи-хи). На преглед ще ходяна 18.05

# 96
  • София

Честито! Според калкулатора и моят е 14.01(хи-хи). На преглед ще ходяна 18.05

Simple Smile Супер! На 15 ти ще пишем от болницата как се казват бебоците и колко тежат Sweat Smile
maria9, аз взех, че казах на моя и точно така се получи - вече целия квартал знае Grinning

# 97
Здравейте и от мен! На 11 май видях двете чертички. Втора бременност ми е, имам едно момиче на 3г и 4 месеца. И аз имам болки ниско долу и в кръста, сякаш всеки момент ще ми дойде. Не съм била на преглед все още, мисля през следващата седмица. Успешно бременеене и щастлив финал на всички. 😊

# 98
  • София
И аз съм от Варна.Много се чудя кога да отида на преглед. Иска ми се да отида до края на май,защото след това известно време ще съм извън града. Чудя се дали 25 дни от овулацията ще е достатъчно за да видят нещичко. Ще съм благодарна ако някоя мама ме открехне Joy

Привет, аз ходих на 13 ден от закъснението на цикъла, при изискани от лекаря 10, видяхме бебока и сърчице.

# 99
  • Пловдив
Момичета,на вас лекаря препоръчва ли ви да пиете витамини, освен фолиева киселина ,толкова рано?
На мен ми препоръчаха и от първия преглед до края на бременноста и по време на кърмене ще ги пия по едно на ден!

С първата ми бременност, първите месеци пих само ФК, а сега направо си взех витамини “ Фенибион”. С първата ми Б пих Прегнакеър и бях много доволна, но си ги купувах от Англия! Сега реших, че чак толкова не ми се занимава и взех от тук. Избрах тези, защото като състав ми харесаха най-много!

# 100
Здравейте мами! Чух сърчицето днес! Момент на голямо щастие е! Терминът ми е на 03 януари. Докторът каза, че всичко е наред, ембриончето е едно, въпреки че миналата седмица се видяха два плодни сака.
Като шофирах към работа след прегледа бях толкова въодушевена и щастлива, с такава ухилена физиономия, че хората пресичащи на светофарите ми се усмихваха насреща Simple Smile.
Изпращам Ви много позитивна енергия и чакам да се похвалите с добри новини от прегледите!

# 101
Честито на всички новоприсъединили се! Smiley

VandG, какво щастие! Няма по-вълшебна приказка от това! Честито на всички чули сърчице! Heartbeat

Аз днес си записах час за първи преглед за 21 май. Надявах се да е по-скоро, направо не знам как ще издържа до тогава. Споделайте как минават вашите прегледи, за да се вълнуваме всички заедно!

Утре влизам в седма седмица и от два дена вече усещам цялостно неразположение. Става ми лошо от време на време и само се моля да не стане още по-тегаво. Някакси все си пожелавах тази част с гаденето да ми се размине. От вчера вече и гърдите ме болят, особено като се движа. Придърпванията и наболяването в областта на матката като че ли утихнаха. Не знам дали това е нормално. И общо взето така се чувствам напоследък. Този период, в който все още пазим бременността в тайна, но същевременно физически не ни е много комфортно, си е предизвикателство. Разбрали сме се с майка ми да излезем по магазините през уикенда и се чудя как ще се оправдавам, ако ми стане лошо, пък да не говоря, че се уморявам от най-малкото нещо. А и следват едни семейни празници, едни дълги маси, ще трябва да измисля нещо правдоподобно за това защо не пия алкохол, а може и да симулирам Smile

# 102
😂😂😂😂
Аз пък не можах да се сдържа и,когато видях двете чертички-казах на половината свят,но сега вече в 7-ма г.с. знае целия свят 😇😇😇😇. Колкото до симптомите...за мое щастие все още не ми се е повдигало,повръщало и такива неприятни неща . Но пък за сметка на това съм се сдобила с така мечтания размер гърди 😄 . Преминах през болките ниско долу в корема,вече отшумяха. Обаче сега имам някакви странни болки в кръста,все едно съм рамятала цял ден тежки кашони,не знам дали се дължат на бременноста или това са бъбреци,но като си пусна изследвания ще ми стане ясно!!! Вие имате ли такива оплаквания?

# 103
Момичета моят гинеколог при който ходя от 18 годишна ми беше казал че не гледа бременни по ЗК. Чудя се има ли смисъл да отивам при него въобще. Как мислите? При кой ще ходите вие?

# 104
Вчера ходих да ме гледат ,където правих трансфера.Живот и здраве след 3-ти месец ще го мисля.До тогава всяка седмица съм там Simple Smile.Дай Боже вдичко да е наред .

Общи условия

Активация на акаунт