Тинейджърски неволи

• 26 211
  • 222
  •   1
Отговори
# 105
  • София

В Порко и градината на рока... лично ще го заведа, оставя и прибера накрая - както и колкото успея да побера допълнителни хлапета, без да питам защо и колко са пияни.
На чалгаджийница... се моля на всички Богове, вкл. и мъртвите и забравените, малкото ми рокерче, което 2 дена беше нещастно, понеже Форинър са тук вечерта преди първата му матура и на това отгоре приятелите ми, които иначе го водят, няма да ходят (сърцето ми вече не реагира добре на рок-концерти, уви), никога да не пожелае да прекрачи прага.
Ако все пак го пожелае... не знам, сигурно ще трябва да обмисля харакири. Но като цяло би означавало, че съм претърпяла пълен провал като родител.

# 106
Докато не започнах да живея сама - на 18г като студентка, не съм си позволявала да излизам без разрешение. И като родител не бих толерирала детето ми да излиза със съобщително изречение.

Това през коя световна е било?

Ако детето се чувства удобно с родителите си, не би имало никакъв проблем разговора да е уведомителен + план, кога да го вземат, какво, що. Дори и да не е уведомителен, може да е просто дискусия със за и против. Но това с "пускам" за голямо дете е смешно, то не е куче, да го пуснете на двора, млад човек е.

# 107
Salsisha, доста грозно се заяждаш. Вероятно си поне с 10г над моите, та шегата нека е на твой гръб.
За мен да си родител е повече от давач на джобни и такси от-до кръчма, дискотека, защото някой 14-годишен ми е съобщил, че щял да прави нещо някъде.
На 14 години съм питала дали родителите ми имат пари да ме пратят на състезание по математика в друг град, защото беше криза по онова време.

# 108
  • София

Все ми е тая с какво изречение ще излезе, ако може да си прецени приоритетите.
Все се надявам да не изпадне дотолкова, че да е готов да отиде на място, което му е противно, с музика, която мрази, само и само да се "впише".
Ако иска да отиде някъде с хора, които харесва (и се моля да не захаресва никога мръсни чалгаджии), за да прекарат приятно на заведение - никак няма да ме тревожи нито алкохолът, нито цигарите. Колкото и да ми се иска да си е моето сладко бебе поне 100на години... ми, няма как да стане.
Всъщност... доста ми е странно как намирате нормалните неща за 15 годишни - да излизат... да се забавляват... за неприемливи, а присламчването към чалга-културата - за допустимо.
Наистина, това не го разбирам. Изобщо.

# 109
То може да иде на непривично за вкусовете му място просто заради компанията. Аз не слушам чалга, но съм ходила с приятели, които харесвам на места, където пускат И чалга просто, защото хората са ми допадали. Та и това с харакирито е малко пресилено.

# 110
  • София

"Непривично за вкусовете" може да е хаус, уейв... но чалга!? Това е все едно да ми кажат "ами там има хора, дето се боцкат, ама само малко".  Sick
Не мога да си представя, че някога бих могла да имам нещо общо с хора, толериращи - или по какъвто и да било начин понасящи - чалгата и всичко, вървящо с нея. Или каквото и да било, доближаващо се до нея. Няма как да ми допаднат такива хора, по никой начин...
Радвам се, че приятелите ми а) имат музикална култура и б) самоуважение...
Впрочем, на никого не би и хрумнало да ми предложи да отида на място, където би могло, евентуално, потенциално, да се промъкне чалга...

# 111
  • out of space
Кати, тук говорим за деца. Ти имаш ли такива или вечно ще споделяш твоите лични мисли как би постъпила?

# 112
А моето дете понякога ме ползва за оправдание да не ходи някъде. Аз я пускам, а тя заявява че не й давам или че има някакъв ангажимент/ пътуване със семейството, когато й е неудобно да откаже, но не иска да ходи. Изобщо не е нужно да се влачи навсякъде  и с всеки, че да се вписва и простотии. Отстрани и по принцип много неща се написаха. Надявам се майката да се е ориентирала и да е погледнала нещата от различни ъгли.

# 113
я Кати за мен кючеците и простотиите са нищо, нямам против нито Гери-Никол, нито Сузанита. Даже сина ми викаше сутринта гъзела, което за обръщение към мама си е обидно, но на мен ми стана смешно, но ако го видя да пуши ще ми разбие сърцето. Аз съм върл противник на цигарите и постоянно му говоря, как само простия човек пуши, защото не се цени. Така че виж колко сме различни.

# 114
  • Paris, France
КатяАБВ, преди 20г ходихме в Лондон с мъжа ми на концерт на ДесиСлава - известна тогава чалга певица. Тя е стара, около моята възраст и едва ли по-младите са я чували. Беше си съвсем прилично, с кръшни танци и смях. Нямаше нито пияни, нито дрогясани, нито даже пушещи, защото в залата не се пуши. Предимно българи, отишли да се видят със сънародници. На такова място бих пуснала децата си сами. В ресторанти съм танцувала на Петра, камелия, Преслава. На една сватба пя Андреа. Нищо лошо не мога да кажа за певците или присъствуващите. С какво слушащите чалга са по-лоши от слушащите хауз? Не бих си пускала нито чалга, нито хаус като съм сама, но в компания е приятно.

Хепи, ММ ме ползува като извинение. Не ми е приятно, но.....

# 115
Тъжно е да го казвам, но ми се струва, че няма да искам да пускам детето си на училище един ден
ри всички малоумници там!
Най- добре сменете/ подберете друго училище и свястна и пълноценна среда. Не всички деца са изтръпняци, с извинение има и хубави и добри деца все още.

--------------------------
https://-spam271-

# 116
  • София
Кати, тук говорим за деца. Ти имаш ли такива или вечно ще споделяш твоите лични мисли как би постъпила?

Не, по-скоро за това как СЪм постъпвала - когато АЗ бях на 15 - и досега...
Впрочем...
Тогава не мислех за себе си като за дете.
Сега виждам, че... не съм била твърде близко до истината - но и не толко0ва далеч, навярно.
Това е една... тъжна,. странна и... екзалтирана, навярно, възраст - вече НЕ дете, все още НЕ голям.До възрастен / отговорен... мнооого далеч.

# 117

"Непривично за вкусовете" може да е хаус, уейв... но чалга!? Това е все едно да ми кажат "ами там има хора, дето се боцкат, ама само малко".  Sick
Не мога да си представя, че някога бих могла да имам нещо общо с хора, толериращи - или по какъвто и да било начин понасящи - чалгата и всичко, вървящо с нея. Или каквото и да било, доближаващо се до нея. Няма как да ми допаднат такива хора, по никой начин...
Радвам се, че приятелите ми а) имат музикална култура и б) самоуважение...
Впрочем, на никого не би и хрумнало да ми предложи да отида на място, където би могло, евентуално, потенциално, да се промъкне чалга...

Т.е ходите само в рок клубове? В смисъл, не че има нещо лошо, след моя абитуриентски бал ходихме в Маската вместо в чалготека... Grinning , но има много случаи и поводи, на които се случва да пускат чалга. Например, имам приятели, фенове на българските хора, които скачат да играят хоро (някои са почти професионалисти) и често в един момент на тези места пускат И песни от бг поп фолк между хората. Не ми е ежедневие, но и не съм се превърнала рязко в чалга мадама със силикон и екстеншъни от 2-3 такива събития. Нито хората са били изпаднали.

# 118
Тъжно е да го казвам, но ми се струва, че няма да искам да пускам детето си на училище един ден
ри всички малоумници там!
Най- добре сменете/ подберете друго училище и свястна и пълноценна среда. Не всички деца са изтръпняци, с извинение има и хубави и добри деца все още.

--------------------------
https://-spam271-

Ако няма физически и психически тормоз между децата всичко другоа ще ви се вижда приемливо. Иначе варианта ви е хоум скулинг , които не знам дали е по-добър. Все пак училището е и средство да се научиш да комуникират със себеподобни.

# 119
  • София

Не, всъщност отдавна не ходя в рок-клубове. Уви, куфеенето ми докарва вече страшно главоболие - но не от него са ми проблемите с врата, а резултат от вродена деформация на гръбнака в областта на опашката... за която разбрах след 40 години. Ходя главно на оперети и опери. И на такива водя детето - на рок-концерти го водят приятели, както вече споменах, и за тях вече не ставам.

На въпроса ЗАЩО не толерирам, дори и минимално, тази култура... ще отговоря с примери.

И примери за "обратното"...

Тютюнът... би ме натъжил, наистина. Но бих го преглътнала.
Продажбата? Не знам, ако говорим за Фантин - може би. Но... продажбата на душата!?
Чалгата!?
Не, никога не бих могла да приема.

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 00:03 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт