Априлски бебета 2018

• 56 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
За пробиотик давах био гая, но ще я сменям. Имам чувството че от нея се запича. Каката ще изпие флакончето. Чудя се какво да правя с нещата, който са ни ненужни. Някакви идей. Ако има някой желаещ за лично вземане мога да дам. Имам капки за колики отворени но не ни помагат и няма да ги давам повече. Дрехи за бременни и много други неща дето не ни трябват. Включително и голяма кутия аптамил
Има групи във Фейсбук - " Подарявам от сърце", "Подарявам за бебе/дете", където можеш да предложиш неща, които не ползваш, но не искаш        да изхвърлиш.
Между другото,  ако някоя мама в района на "Младост" (и не само), си търси другарче за разходките, може да ми пише на ЛС.

# 106
За пробиотик давах био гая, но ще я сменям. Имам чувството че от нея се запича. Каката ще изпие флакончето. Чудя се какво да правя с нещата, който са ни ненужни. Някакви идей. Ако има някой желаещ за лично вземане мога да дам. Имам капки за колики отворени но не ни помагат и няма да ги давам повече. Дрехи за бременни и много други неща дето не ни трябват. Включително и голяма кутия аптамил
Има групи във Фейсбук - " Подарявам от сърце", "Подарявам за бебе/дете", където можеш да предложиш неща, които не ползваш, но не искаш        да изхвърлиш.
Между другото,  ако някоя мама в района на "Младост" (и не само), си търси другарче за разходките, може да ми пише на ЛС.
Аз живея в младост 4. Ще ми е приятно да се разхождаме заедно.

# 107
Според вас кога най-късно може да ни почнат коликите? Александър засега няма, на 37 дни е и се чудя дали го подминаха или има време?

# 108
Според вас кога най-късно може да ни почнат коликите? Александър засега няма, на 37 дни е и се чудя дали го подминаха или има време?
Казват, че до 3 - я месец.

# 109
  • Варна
Момичета, споделете как забавлявате бебоците. Ние сме на 23 дни, започна да будува повече след като е наяден и стои кротичко в кошарата. Започнах да пея песнички,но той не е мног впечатлен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 110
Момичета, споделете как забавлявате бебоците. Ние сме на 23 дни, започна да будува повече след като е наяден и стои кротичко в кошарата. Започнах да пея песнички,но той не е мног впечатлен Stuck Out Tongue Winking Eye
Поръчах люлка от намалението в Хиполенд. Иначе друг вариант е носенето в слинг.
Разходките също добре му се отразяват.

# 111
  • Перник
Аз също чакам люлка. Поръчал съм и музикална въртележка за леглото. За малко по-късен етап има активна гимнастика от баткото, той много се занимаваше с нея.

# 112
И аз съм във фб групите за подари, но си харесах мами от термините след мен и подарявам нещата, които ми остават. Проблем ми е само, че съм се презапасила с клексан 0,6 и след раждане няма да ми трябва, а не е евтин.
   Как оригате бебетата?

# 113
  • Русе, България
Pyjamka, сигурна ли си, че не претопляш детето, това 28 градуса и облечено така ми се струва ужас. А тези дни, ако е било така облечено в топлите часове и жегите... леле. Моето ще полудее, аз го обличам леко и се чувства доста добре. Днес е с боди с дълъг ръкав и панталонки, ако излизаме за малко навън пак е така + по-дебело одеяло. Иначе в онези дни беше навън по боди с къс ръкав и тънка пелена на голите кълки, в определени моменти и незавит. В не толкова топлите часове беше с тънко боди с дълъг ръкав, чорапи, голи кълки и завивка според зависи.
Не знам, честно казано. Head Band Всъщност никога не е с повече от два ката дрехи - вкъщи има боди, по-често с къс ръкав, а отгоре или цяла пижамка (гащеризон), или блузка и ританки. Подбирам все тънички да са. За навън има дрешки за излизане - слагам му отново боди, а над него или панталон, или гащеризон като гащеризоните за възрастни, плюс блузка или някакво връхно.
Ето това е единият комплект, който беше и за изписването му, и често обличаме за разходка сега: панталонът и връхната дреха.
Твърде бързо изстива, ако го държа само с боди и голи ръце и крачета. Дори и вкъщи, нищо, че термометърът показва 28 градуса. А навън не мога да си представя да го пусна без дрешка, разчитайки само одеалото да го топли. Времето все още е променливо, излиза вятър, а и се налага понякога да го взимам от коша, така че не е вариант по голи кълки. Като дойдат юлските жеги, ще е друго.

Занимания, когато будува: пускам радио; правя му леко раздвижване на крачетата хем и за коликите; говоря му много; дърпам въженцето на една пееща играчка и му я слагам на близо да я вижда; шумулкам с някаква опаковка до ухото му, за да се ориентира за звука; за друго не се сещам, но то и будуването не е чак толкова много, ако не броим храненето и напъването от коликите.

Оригвам на рамо, някой път става за секунди, друг път - след минути. Ако не го оригна, често повръща.

# 114
  • Перник
Малиш, на първата консултация на бебето и при поставяне на ваксина картон носеше ли се на ЛЛ?

# 115
Когато излизате навън с подготвена изцедена кърма, как я съхранявате и колко време може да издържи?
За първия преглед при педиатъра се носи личен картон + копие от епикризата на бебето.

# 116
Музикална играчка за леглото съм решила да му купя за 1-ви юни. Тогава ще е направил 1 месец вече. Активна гимнастика бях купила от предното намаление. Хубава е, има много нещица за забавление, но не и обръща никакво внимание. Малък е за нея. Но котката как й се кани...😁
Оригвам като го изправям на рамо и подпирам дупето, а с другата ръка, го галя по гръбчето.
Здравен картон за дете + епикриза + акт за раждане ми искаха на мен.

# 117
Ваксините, които са поставяни са описани камо в епикризата.
"Имунизационен паспорт" или нещо такова с опис ня всички поставени ваксини няма ли да правят?

# 118
  • Лайпциг / Перник / София
Ваксините, които са поставяни са описани камо в епикризата.
"Имунизационен паспорт" или нещо такова с опис ня всички поставени ваксини няма ли да правят?

На нас педиатърката ни иска за първи преглед да носим: епикриза, здравна карта за дете и имунизационен паспорт

# 119
  • Перник
Благодаря за отговорите Flowers Chestnut

Общи условия

Активация на акаунт