Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 321
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Ехаа естествено ли го роди това голямо момиче? Simple Smile Мен ми гледаха някаква костица, нещо на врата май беше. Сега последно пък мериха и гледаха главата. То те и не казват много какво гледат само че е ок.
Ами не 🤣🤣🤣 и въпреки че знаеха ,че е голяма ме държаха 12 ч защото секциото без видима причина от опасност за живота на майката или детето е забранено ....
Тази кост която казваш е събирана вода на тила на главата,колкото е по голяма,толкова по голям е рискът, понякога се получава при по едри бебета,както беше при нас...

# 361
  • София
dydito, и на мен трудно ми пробиват кожата. Още от началото си е така. С първата инжекция си бях направила синка, колкото монета от 1лв. След това известно време нямах проблеми.
После реших да пробвам в по-излегнато положение да ги бия, уж по-лесно хващах гънка. Резултата - две малки синини.
Сега си ги бия седнала, колкото успея да хвана гънка, толкова и натискам малко повече. Нямам синини и подутини.

yyoana, би ли споделила къде в София излседваш Анти-Ха, колко на често трябва да бъде и с кой Хематолог правиш консултации?

# 362
Ами още не съм занесла резултата на доктора.Така като слушам относно тази ранна ФМ ,аз преди скрининга бях на при АГ ,той ме гледа на ехограф измерва там разни неща -НТ ,CRL и така нататаък.После и скрининг направих,това явно ще значи ,че съм минала ранната ФМ.Освен да откажа часа за ФМ другата седмица и да отида когато съм в 16г.с.,както ме посъветва лекаря.Иначе относно моето БХС:възрастовия риск е 1:405,а Overall population risk е 1:600.Много ме дразнят,че пишат на английски....

# 363
Здравейте момичета,
Вече съм в 13с.4 дни. Не знам дали има повод за притеснение но от ден два коремчето ми не е така надуто, както преди. Не знам на какво може да се дължи. Много ме е страх да не би нещо да е станало на бебчето. На преглед съм във вторник. Може би трябва да престана с лошите мисли, защото до сега всичко си му беше наред на бебенцето. Според вас основателни ли са притесненията ми или просто излишно се тревожа?

# 364
Ами още не съм занесла резултата на доктора.Така като слушам относно тази ранна ФМ ,аз преди скрининга бях на при АГ ,той ме гледа на ехограф измерва там разни неща -НТ ,CRL и така нататаък.После и скрининг направих,това явно ще значи ,че съм минала ранната ФМ.Освен да откажа часа за ФМ другата седмица и да отида когато съм в 16г.с.,както ме посъветва лекаря.Иначе относно моето БХС:възрастовия риск е 1:405,а Overall population risk е 1:600.Много ме дразнят,че пишат на английски....

По принцип CRL и HT се мерят на всеки ехографски преглед. CRL е дължината на бебето, другото забравих какво беше. На ранната ФМ гледат доста други неща - освен "маркерите" за евентуални генетични, които се обсъждаха назад проверяват обстойно дали са се образували правилно всички органи, как е кръвопотокът към плацентата, т.е. дали тя се "храни" добре, мозъкът на бебето и др. Само го казвам, ти сама ще прецениш дали да я правиш. От нещата, които си написала, по-скоро е било стандартен ехографски преглед това, което си имала.

# 365
Еllie D , аз изследвам Анти Ха в Националната кардиологична болница , там се и консултирам с проф. Паскалева , която ми следеше и терапията след инсулта. Това , което харесвам при нея е , че дозите се определят според това колко се разрежда кръвта при конкретния пациент. Защото аз сега съм на 0.4 клексан - и тази доза е добре за мен сега , за друга бременна може да и е висока или ниска , а да бъде със същите кг и в същата г.с . Много АГ изписват стандартни дози според г.с на всички бременни , което е неправилно. Много лекари не правят и разлика между хепарин и нискомолекулен хепарин - каквито са клексана и фраксипарина . И изследването при нмх е анти Ха ! - което показва колко се разрежда кръвта при нмх . Като бях студентка , питах двама асистенти и един доцент  по хирургия- ако ни дойде пациент за вадене на зъб с нмх - какви изследвания да му пуснем и те стандартно ми казваха изследванията за хемостаза - аPTT , фибриноген , INR ( което е при разреждане с хепарин) - просто защото изобщо и не бяха чували за анти Ха.
Иначе това изследване се прави и в Токуда , май и в света Екатерина , някой беше писал - че и в лаборатории Synevo го правят. Трябва да се направи на 4тия час от слагането на инжекцията.
Иначе дозата ми ще се увеличи към 16-18 г.с , но точно кога трябва да се определи от АГ-то , според кръвотока към плода. И тогава отново ще си пусна анти Ха , за да видя дали достатъчно се разрежда кръвта. А  aPTT , d- димер и фибриноген - си ги пускам допълнително на определен период от време - горе-долу всеки месец.

# 366
  • София
Здравейте момичета,
Вече съм в 13с.4 дни. Не знам дали има повод за притеснение но от ден два коремчето ми не е така надуто, както преди. Не знам на какво може да се дължи. Много ме е страх да не би нещо да е станало на бебчето. На преглед съм във вторник. Може би трябва да престана с лошите мисли, защото до сега всичко си му беше наред на бебенцето. Според вас основателни ли са притесненията ми или просто излишно се тревожа?

Момичета не се шашкайте заради такива неща! Корема ти не е надут заради бебето, а заради задържането на течности.. Бебчо е още толкова малък, че няма как да ти е надут корема от него Simple Smile по-скоро когато се наядеш и си напълниш стомахчето или пиеш много течности ти изглежда по-надут от обикновено. Така че, колко е голям зависи от това какво си хапвала и си пила. Моят корем всеки ден е различен, някой дни е направо като гайда опънат и имам чувството, че ще се пръсне, особено след ядене, някой дни си е нормално коремче, по-скоро като от преяждане. Радвай се ако нямаш никакви симптоми на безпроблемното протичане на бременността... аз две седмици бях като небременна, нито глава, нито кръвно, нито боцкане - нищо - е направо си поживях много хубаво! Сега пак главоболие, ниско кръвно и разпъване на матката... нормално е да се редуват периоди без симптоми и такива със. Много е важно да не се стресираме толкова много с всяко малко нещо, което ни притеснява. Вече си почти в 4 месец, даже направо си си в 4 вече, можеш да си отдъхнеш според мен! Пожелавам ти спокойствие!
P.S Много симптоми си ги докарвах от притеснение! След като се успокоих и те изчезнаха... Онзи ден се вкарах във филма, че имах една контракция и трябва да пия магнезий, а съм на преглед чак на 17 май.... еми освен, че не спах цяла нощ от притеснение нищо друго не се случи. Сега съм спокойна и на прегледа ще питам докторката за магнезия, но ме е яд, че така се притесних.

# 367
В сравнение с едно време в момента има толкова много инфо че колкото ни помага толкова и вреди . Определено съм от момичетата които доста притеснения имах и ще продължавам да имам , но се опитвам да се успокоя като се замисля как нашите майки са ни износили . Майка ми не ме е виждала на ехограф , не ми е слушала пулса с специални устройства , нямала е корем до 5-6 месец , но си е била спокойна . Да не говорим че като я питах кога е разбрала че съм момиче , ми каза - като се роди и те видях как 😀

Още не съм минала днес прегледа , следобед е .

За момичетата тук с по специфични заболявания само мога да стискам палци  , не съм компетентна и не мога да коментирам Flowers Four Leaf Clover

# 368
Здравейте момичета,

Момичета не се шашкайте заради такива неща! Корема ти не е надут заради бебето, а заради задържането на течности.. Бебчо е още толкова малък, че няма как да ти е надут корема от него Simple Smile по-скоро когато се наядеш и си напълниш стомахчето или пиеш много течности ти изглежда по-надут от обикновено. Така че, колко е голям зависи от това какво си хапвала и си пила. Моят корем всеки ден е различен, някой дни е направо като гайда опънат и имам чувството, че ще се пръсне, особено след ядене, някой дни си е нормално коремче, по-скоро като от преяждане. Радвай се ако нямаш никакви симптоми на безпроблемното протичане на бременността... аз две седмици бях като небременна, нито глава, нито кръвно, нито боцкане - нищо - е направо си поживях много хубаво! Сега пак главоболие, ниско кръвно и разпъване на матката... нормално е да се редуват периоди без симптоми и такива със. Много е важно да не се стресираме толкова много с всяко малко нещо, което ни притеснява. Вече си почти в 4 месец, даже направо си си в 4 вече, можеш да си отдъхнеш според мен! Пожелавам ти спокойствие!
P.S Много симптоми си ги докарвах от притеснение! След като се успокоих и те изчезнаха... Онзи ден се вкарах във филма, че имах една контракция и трябва да пия магнезий, а съм на преглед чак на 17 май.... еми освен, че не спах цяла нощ от притеснение нищо друго не се случи. Сега съм спокойна и на прегледа ще питам докторката за магнезия, но ме е яд, че така се притесних.

Благодаря ти за успокоението просто понякога прекалявам с глупостите, които минават през главата ми. Може би е защото работата ми е натоварена доста, а трябва да издържа още малко, докато се разреши този проблем. Знам че трябва да съм спокойна заради малкото ми човече Blush Благодаря още веднъж за отделеното внимание Kissing Heart

# 369
Охххх не мога да се нарадвам вече , че в Хасково има хубави череши по 5 лв килограма и се съсипвам да ям Simple Smile И няма такова щастие - аз съм направо пристрастена към черешите. И моя корем всеки път е различен , най-вече според това какво ям. Но с кг череши на ден - съм към 5ти месец - така се подувам Simple Smile

# 370
Аз се чух с лекарката и обсъдихме резултатите. Общия риск ми е 1 към 4400. Но не й харесва отношението между хормоните и иска да направим още едно БХС в 16г.с. и ако тогава излезе нещо, сме щели да обсъдим други изследвания. Каза че нищо по бебето не я притеснява от УЗ, само тези хормони,но понякога имало и такива плаценти. И сега не ми е спокойно 😕
Free beta hCG 1.92 MoM
PAPPA-A 0.53 MoM
Nuchal translucency (NT) 2.0 mm
Вашите как са 🙄

# 371
  • Варна
Момичета пиете ли още фолиева к-на? До кога се пие знаете ли?
Morello_lips Моята ФМ беше вчера 12г.с., но отговаряше на 13г.с. понеже бебчето върви напред.
Направи ми впечатление, че доктора огледа много повече неща от колкото предполагах. ( мозък, очички, нослето, коремни органи, дробчета, сърчице, пикочен мехур ) и въпреки всичко не можа да каже пола на 100%, чак след 10 дни можело да се види той?! Толкова неща се видяха, а това не:)) разбира се, най-важното е, че всичко е наред! Просто ми стана странно.
Галина Димитрова Стискам палци!! Всичко ще е наред!

# 372
Аз се чух с лекарката и обсъдихме резултатите. Общия риск ми е 1 към 4400. Но не й харесва отношението между хормоните и иска да направим още едно БХС в 16г.с. и ако тогава излезе нещо, сме щели да обсъдим други изследвания. Каза че нищо по бебето не я притеснява от УЗ, само тези хормони,но понякога имало и такива плаценти. И сега не ми е спокойно 😕
Free beta hCG 1.92 MoM
PAPPA-A 0.53 MoM
Nuchal translucency (NT) 2.0 mm
Вашите как са 🙄

KikiMoon моето NT от прегледа с ехографа е 1.5 но прочетох,че за 2.5 е в норма. За другите не знам аз си ги чакам. Провери дали са в границите.

# 373
Момичета пиете ли още фолиева к-на? До кога се пие знаете ли?
Morello_lips Моята ФМ беше вчера 12г.с., но отговаряше на 13г.с. понеже бебчето върви напред.
Направи ми впечатление, че доктора огледа много повече неща от колкото предполагах. ( мозък, очички, нослето, коремни органи, дробчета, сърчице, пикочен мехур ) и въпреки всичко не можа да каже пола на 100%, чак след 10 дни можело да се види той?! Толкова неща се видяха, а това не:)) разбира се, най-важното е, че всичко е наред! Просто ми стана странно.
Галина Димитрова Стискам палци!! Всичко ще е наред!

Аз съм в 14+5 и още я пия доктора ми не е казал да я спирам но аз мисля когато свърша блистера да я спра вече...след това трябва ли да пия някакви витамини?
В понеделник съм на ж.к и ще питам ако не забравя...толкова много въпроси имам докато не стигна кабинета,влезна ли и ги забравям....

# 374
  • Варна
С дъщеричката ми, доктора беше против пиенето на витамини, караше ме да пия фолиева к-на до 5м. само и да си набавям витамини чрез плодове и зеленчуци, месо, риба.
Сега ми казаха да пия фолиева к-на до края на 3м. и след това да започна с витамини, ако реша. Препоръча ми Фемибион.

Общи условия

Активация на акаунт