Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 320
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
По повод самолетите и диабета, аз съм с ИР, но гинеколога ми каза в 8г.с., когато щях да пътувам, че е за предпочитане да сме със самолет, но нямаше за кога да си вземам билет.Вярно, не е диабет, а преддиабетно състояние, но явно в частност за неинсулинозависим диабет или ИР късите полети не би трябвало да са проблем.Даже сега, ако имаше как да заминем, щяхме да си направим някаква почивка в чужбина, но ММ през лятото няма как да ползва отпуск.

Някой питаше какво е НТ - нухална транслуценсия.Т.е. една гънка на вратлето отзад, която задържа течност.Мисля, че не трябва да е над 3мм..С дъщеря ми беше 1.3, с този бебо също ми е толкова.Аз моите изследвания за Даун не съм ги виждала още, само ми ги издиктуваха по телефона.В понеделник ще ги видя и ми бяха казали / още като правихме изседването/, че ако се наложи ще ги повторим.Надявам се да не се налага.Успокоявам се за риска, благодарение на ЯННА и Ели, но все пак друго е и лекаря да каже.

Фроузен, преди седмица ми свърши фолиевата и си купих витамини Прегнакеър и аз.В тях виждам, че си има фолиева.То във всички комбинирани има.Та сега пия само Прегнакеъра.Според моя лекар няма нужда от допълнителни витамини и не ми изписа.Обаче аз съм злояда, а и гледам да пазя диета заради ИР и смятам, че имам нужда от витамини и си купих на своя глава.Следващия път като съм при него ще му кажа, че съм ги почнала.За пола, не го мисли много.В такива ранни седмици я се види, я не.Не е съвсем сигурно по принцип и много лекари избягват да дават прогнози.И на мен не ми е казал Яков, а ако беше сигурен щеше да ми каже.Предния път ми казаха пола чак 16-17 седмица.

И аз съм решила да си направя списък с въпроси, че все нещо забравя бременния ми мозък.Имам една екзема сега, рядко се появява, ама на - появи се.По принцип я мажа с Тридерм за 2-3 дни най-много и минава, но той е кортикостероид, а доколкото знам не се ползват при бременни.И сега това ще ми е единия въпрос, че ми писна, много е неприятно, защото сърби.

# 376
  • София
Относно фолиевата киселина, моят доктор каза, че вече мога да я спирам, но все пак да си изпия оставащите ми около 10-тина хапчета.  Питах за витамини - каза, че в този сезон, с толкова много пресни плодове и зеленчуци няма смисъл от допълнителни витамини. Като естествено препоръча здравословно и балансирано хранене Simple Smile

# 377
дуфастон ще пия до края на 16та седмица, фолиевата киселина докато я свърша. за след това ми изписаха витамини, в които има и фолиева киселина-актив мама на допелхерц по 1 таблетка дневно. още не съм ги купила, защото си имам фолиева киселина горе долу за времето докато ми минат седмиците за дуфастона

# 378
  • София
На мен ми казаха да си пия фолиевата киселина и витамините докато не родя. След това ще пия и Прегнакеър за след раждане.

# 379
  • На север
Между другото се сетих да пиша нещо... От както съм с този сензор за измерване на кръвната захар забелязвам, че когато съм под стрес е доста по-висока. Като бях на прегледа след прокървяването спряхме да хапнем и ядах месо със салата и сензора отчете 7,4. Не можах да го доям и си го взех вкъщи. Вечерта вечерях със същото и беше 5 и нещо... Вчера като чаках в спешното пак същото. Ядах два сухара с крем сирене и хоп 7 и нещо. Така че не е шега работа стреса.
Чух се сега с личният най-накрая и каза да пусна кръвните в понеделник и сряда ми даде час. Между другото аз не съм на Фраксипарин и Клексан и не знам това Анти Ха дали е за мен. Русев и генетичката ми казаха да изследвам Аптт и фибриноген.

# 380
  • Варна
О да, стресът влияе много на захарта.Дори се смята, че точно стрес може да отключи такива ендокринни заболявания.Аз напр. имам проблеми точно след преживян силен стрес преди години, дори косата ми почнаха много рано да ѝ излизат бели косъмчета.Бях на 20г. тогава...

# 381
  • София
На мен нищо не са ми казали за фолиевата, но и аз не съм питала.
Утрогестана каза, че до 16г.с. ще си продължавам по 2х3, след това го намаляваме на 2х2. Не каза когато ще го спираме окончателно.
Иначе пия витамин Д, Б12 и магнезий, тъй като при ИР и хипофункция на щитовидната жлеза е препоръчително.
Дозите в комбинираните витамини не са достатъчни и затова съм си ги купила по отделно.
Смятам да не спирам фолиевата до последно. Бях чела, че има връзка с Б12, обаче не мога да си спомня точно какво пишеше и трябва да се поразровя.

Списък с въпроси към доктора е хубаво нещо. Аз една седмица си повтарях, да го питам дали вече може секс и забравих накрая. Та продължаваме да си седим на сухо Blush

# 382
  • На север
За Магнезия някоя знае ли кога се пие и защо се пие? Русев ми беше казал при кървене да пия, но четах много момичета казват, че Сигридов бил против. Не знам защо обаче. Чела съм че имало смисъл на по-късен етап да се пие но пак не знам защо. Имам купен с вит Б6 но се двуомя дали и кога да пия. Тук всички карат на витамини за бременни, но те и не се хранят добре масово. Помня предният път си купих и аз и ми прилошаваше от тях. Сега карам на вит. Д, Метилиран Б12 и метилирана фолиева. За сега не мисля да ги спирам като следя стойностите и на трите. Ама този Магнезий се чудя... Някой да е запознат колко е оптималната стойност за фолиевата? Моята последно беше 30 като пише референтни над 7.

# 383
Връщам се от първа ЖК. Чаках 2 часа. Взеха ми цитонамазка и микробиология и ми дадоха направления за ПКК,кръвна група, Васерман и урина. Все едно ме дефлорираха наново, ама с голямата... такова. Щях да си изям гащите, толкова ми беше гадно. Иначе бебе там, върви с 5 дни напред, 15+5. Аз определено го усещам. Питах за пола, каза ми, че не му е направило впечатление да има мъжки атрибут, но да съм била попитала по-рано. Така, че в сферата на вероятностите, клоним към мома.

Този въпрос с БХС го дъвчим 100 пъти. Понеже съм малко по-напред, съм писала и преди какво кога и кое се гледа. Искате ли някой да хване и да публикува някой полезен линк на първата страница за феталните морфологии (ако няма вече, не съм гледала). ?

# 384
  • София
На мен днес Сигридов ми каза, че магнезии избягва да изписва в тези седмици, защото влияе на нервната система на бебето. Чак след като плацентата се образува става по-безопасно. Аз го питах заради крампи в краката и той каза в краен случай да се мажа с гел локално.

# 385
И последно, за сега, аз спрях всичко. Дуфастон, фолиева, витамини... Всичко, само Лтироксин си пия. Утре ще си купя Фемибион 2 втори триместър и ще си карам на него. Може и фолиевата да си довърша, тя не е лекарство, хубаво е да се пие и без бременност. Хемоглобинът ми е 121. С миналата бременност паднах на 99 и пих тотема до 110, че под 100 не дават операция.

# 386
  • Варна
Момичета.. Simple Smile
Да ви споделя какво чух днес! Бяхме на "кафенце" по скоро "фрешче" вече с една приятелка и до мен две девойки с тумбаци и те си говорят и двете с по-големи дечица:)) По едно време се заслушах обясняваха за някакъв метод, които доктора на едната и споделил на прегледа и... Ако пулса на бебето бил висок значи било момиченце, ако пък по-нисък момченце. Само каква е границата не успях да разбера:))
Вчера на ФМ на моето бебче беше 153, при вас колко е?

# 387
  • Варна
С първата бременност бях на дуфастон някъде до 12г.с., после ми го спряха, защото повече нямало нужда.Тогава бях на ЖК при доц. Маркова, която е специалист по репр. проблеми и повечето бременни при нея бяха след инвитро или инсеминация.Аз бях нормално заченала, но пък с рискова бременност.След дуфастона освен витамини до 7-ми месец нищо не съм пила.После се наложи Магнезий, заради Бракстън-Хиск /подготв. контракции/, а и бебето нещо по-бавно наддаваше, а Магнезия бил важен и в такива случаи.Не помня дозата, но не съм имала странични проблеми от него.Пих го май до няколко дни преди секциото / планово беше/.Иначе бях си приготвила багажа рано-рано, защото заради бавното наддаване на щерката док. ми беше казал, че ако спре да наддава може да се прецени и пристъпи към по-ранно раждане.Слава Богу не се наложи, роди си се малко по-дребничка, с незатворена арт. преграда, но си го израсна всичко.
Сега трябва да напомня на лекаря като наближи време за раждане, че имаме конфликт с кръвната група на ММ, но нашият е по AB/0 и има вероятност ако и това бебе е с неговата кр. група, да бъде под по-подробно наблюдение на билирубина като се роди.Дъщеря ми беше с хипербилирубинемия / патологична жълтеница/, аз съм ви разказвала мисля.На 22 дни пак постъпихме в болница, че направи хиперстойности.Затова сега ми е много важно, ако се наложи да се сложи навреме на фототерапия бебето, че да си спестим тревогите после.

За пулса на бебето, не знам какъв е.Не съм питала, докторът каза, че всичко е нормално последния път.Повече наблегна на органите и не съм питала.Ама аз и за пол не питах нищо Grinning

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 16:08 от Море!

# 388
Вчера лекарката го измери 156 и предположение за момче.
Аз се поуспокоих вече, лекарката каза да не се притеснявам и ще правя каквото трябва

# 389
  • София
И аз го бях чувала това за над 140 - момиче, а под 140 - момче. При нас не се оказа вярно. Чакаме момченце и винаги пулсът е бил 170-180.

Общи условия

Активация на акаунт