Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 317
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз това за пулса също съм го чувала, но не знам при под/над каква стойност.

Нашият беше 161 или 166 в 12 г.с. и ми казаха, че е нормален за тази седмица.

Вижте какво намерих по темата:
http://www.bg-mamma.com/?topic=485049

# 391
woman от вчера съм на Магнезий заради контракции. Доктора ми каза да го пия 2часа далеч от млечни продукти.
Frozen в 7г.с.  пулса ни беше 150, в 12та 162, нов неможхме да видим пола Grinning

# 392
Деска, именно това имам в предвид ,дали кафе дали кола или друго...от което се чустваш добре ,за някъкъв период примерно докато се изменята нещата .При мен работи.
За пулса последния път при нас беше 159.Скоро ще се покажат гащичките до месец ще ги знаем 😊.
За ФМ, тази основната в 20 г.с най-добре да се направи,така ме посъветва АГ ,и аз съм си запазила час за тогава, при доц.Томова.
За витамините ,в момента съм само на  фолиева киселина ,кръвните изследваня за момента са ок и нямало нужда.

# 393
Да се включа и аз в новата темичка,че само ви чета😊И аз знам за пулс над 140-момиче,а под момче.Но честно казано не вярвам на такива неща.На мене ми казаха още седмица да пия фолиева киселина и после витамини супле маман/за първи път ги чувам/.При БХС нашата НТ я измериха 1.6,а с първата бременност 1.5.Вече ми е много любопитно момче ли е или момиче,а чак на 06.06.ми е прегледа.Притеснявам се и за кг вече съм +5,трябва да взимам мерки😯

# 394
  • София
Това с пулса ми звучи толкова абсурдно, че няма на къде повече.. в началото пулса при всички бебоци е към 160, после се нормализира до 140 като ест. варира. Значиииииии всички чакаме първо момичета, а после се сменя пола ли Grinning
Аз за магнезия знам, че се изписва при контракции, но е важно да се спре на време, понеже ако не се спре на време може да доведе до задържане на бременност или преносване. Също се изписва, когато има опастност от прееклампсия /преждевременно раждане/. За това всеки доктор е хубаво да прецени индивидуално дали ви е необходим магнезии и от кога до кога. Аз чакам да дойде прегледа и ще питам и за мен дали да не го почна вече.

# 395
  • На север
Рipinka, как така да го пиеш 2 часа? Понякога имам едно такова чувство като че ще ми дойде. Леко неразположение и напрежение, но не е болка. Това дали са контракции?

# 396
Преди малко се върнах от ФМ . Видяхме човечето , мърдаше си доста . Взеха ми кръв и казаха че всичко изглежда добре . Дано да е така ❤️

Не разбирам само тази стойност как е
Nuchal translucency NT - 2.20mm ??

А относно следващата ФМ точно когато искаха да ми запазят час аз ще съм в България и щели да се консултират и да ми пратят писмо кога ме викат . Защо е толкова важно да е около 20 седмица и дали е проблем ако е по късно . И в България мога да направя някакви изследвания ако се налага , но не съм наясно какви , или просто да отида на ехограф ?

# 397
  • София
Контракциите са с продължителност към 2 минути и са през определен период, да кажем 5 мин. Това четох аз днес, че се бях притеснила онзи ден заради стискане в матката. При мен беше краткотрайно та се успокоих, че не са. Може да се усеща и като свиване в яйчниците, въпреки че те сега нямат работа и по-скоро не е от тях. Засечи си на какъв период го усещаш и колко време продължава... Когато се пие магнезий два часа преди и два часа след това не се пият и ядат млечни продукти.

# 398
Аз често имам усещане все едно ще ми дойде. Не знам дали са контракции честно казано. Аз миналата бременност имах през цялото време контракции. В началото усещането беше като преди цикъл, но не съм имаша втвърдяване на корема и ми казаха, че няма проблеми. В по-късните месеци бяха с втвърдяване на корема, но не болезнени. Второто със сигурност бяха подготвителни, докато това в началото не разбрах контракции ли са или не.

# 399
  • На север
Да и аз това се чудя. До сега пиех но шпа като се появи.

# 400
Преди малко се върнах от ФМ . Видяхме човечето , мърдаше си доста . Взеха ми кръв и казаха че всичко изглежда добре . Дано да е така ❤️

Не разбирам само тази стойност как е
Nuchal translucency NT - 2.20mm ??

А относно следващата ФМ точно когато искаха да ми запазят час аз ще съм в България и щели да се консултират и да ми пратят писмо кога ме викат . Защо е толкова важно да е около 20 седмица и дали е проблем ако е по късно . И в България мога да направя някакви изследвания ако се налага , но не съм наясно какви , или просто да отида на ехограф ?

Рената важен е за тук. На доста мами им правят само този преглед. Без ФМ. Поне познавам 3-4 които са родили тук,и като ги попитях за 13г.с. ФМ те ми казаха,че са ходили в 20-21г.с. само. Което е Анатомичен скрининг. Понеже се води,че тогава всички органи вече ще са завършири растежа си и ще са по местата. Тогава ще кажат и пола на бебето. И естесвено пак ще взема кръв за проба.

# 401
  • София
Здравейте! Бебо е добре, мина прегледа най-накрая и съм спокойна и щастлива!! : )) Много благодаря за успокоенията на всички и сега ще разкажа какво ми се случи днес от това филмиране.

polito91 -  като теб подобно от сряда до днес се филмирам, че нещо не е наред с бебо, защото ми е по-малък корема и гърдите не ме болят толкова.

Преди прегледа ме вкараха в стая да дам кръв. Не можаха да ми намерят вената и два пъти ме боцкат без нищо, стана ми лошо и припаднах, направо колабирах!! Никога не ми се беше случвало преди т.е. не е нормално, а по-скоро от напрежението според мен лично. Заспах и даже сънувах за малко. Изведнъж две жени над мен и аз се чудя къде съм, сърцето ми ще изкочи, лошо ми е...Качиха ме на леглото от земята, малко ме боли сега отстрани, добре съм си паднала. Чак тогава обясних, че от сряда съм в притеснения и веднага решихме към прегледа, пък после пак проба с кръв. Като видях бебо как мърда се разплаках.

Големи вълнения и притеснения днес, но вече съм добре и си обещах повече да не причинявам това на себе си и бебо - каквото е писано, такова!

# 402
  • София
Нел много се радвам, че всичко е наред! Кофти нещо си преживяла, дано не ти се случва пак.. важно е, че всичко е наред и дано наистина се успокоиш вече! Аз на всеки преглед плача от щастие като го гледам как мърда Simple Smile))

# 403
  • София
Благодаря,  Десислава! Права си, прекалено съм чувствителна за реакцията за АГ-то, днес беше толкова внимателна и мила (за което съм я й избрала). Сигурно, и защото припаднах, но пък поне ме запомниха да са внимателни : )))) Казах на сестрата, че другата седмица като звънна за резултатите, ще се представя като "припадащата", за да ми ги съобщи внимателно : ))

Страхотно е като мърдат, аз за пръв път го видях така, беше много малко преди. Видя пола, но каза, че следващия път ще ми каже да е сигурна. Ще видим дали съм познала за момчето!

Много подкрепяща и позитивна група, радвам се, че се осмелих да пиша!

# 404
nel__ радвам се че и при теб е минало добре . Наистина и аз се поуспокоих като го видях от днес съм 14 седмица , доста вълнения се събраха 🙂 За пол казаха че е рано ама нищо , да е здраво да си расте.

Общи условия

Активация на акаунт