Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 316
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, браво за хубавите новини 🤗
И мен понякога корема ме боли като преди цикъл, но напоследък все по-малко имам такива болки. Сега усещам придърпвания и бодежи. Вчера питах лекарката за магнезия и ми каза, че преди 16г.с. нямало смисъл.

# 406
  • Варна
Здравейте, дами!

Днес най-накрая и аз се добрах до АГ-то. 15та седмица, развива се прекрасно, пулсът е 162 и според нея ще е момиче. Да видим какво ще каже другата, при която се следя на частно. Но до нея има време.

От няколко дни все ме боли глава. Не знам какво да пия, с тревога взимам беналгин, но ми помага. Освен това и при мен се появиха пукането на капиляри в носа и кървене на венците. Чудя се дали може смрадлика за тях?

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 20:47 от MKB88

# 407
Рipinka, как така да го пиеш 2 часа? Понякога имам едно такова чувство като че ще ми дойде. Леко неразположение и напрежение, но не е болка. Това дали са контракции?

Не го пия два часа, а не трябва преди и след приема да се приемат млечни продукти. Иначе едно сутрин и едно вечер пия. Абсолютно болката е като преди цикъл, или все едно ми е дошло туко що и ми тече много. И точно докато се мъча да обясня всичко това н лекаря получих болкта пред него, опипа ми корема и каза че се втвърдява за контракция. Обче аз не го усещм твърд, но му се доверявам на 10000000%.
А магнезия е витамин, който успокоява мускулатурата по тялото. Действа по същия начин като ношпа, но не ми спр и него.

# 408
MKB88 и аз съм с главоболие за по няколко дни, вече трети път ми се случва. Аз съм с много ниско кръвно, даже колата и шоколада не помагат, но забелязах, че като изпия 1-2 чаши вода се облекчава поне малко. Също възможна причина е ако си чувствителна към пълнолуние, слънчеви изригвания и т.н.

Janet85 честно казано мъъъничко ти завиждам за тези +кг. Това ми говори, че нямаш проблеми с храненето, за разлика от мен... 😐 Много е гадно да усещаш, че си гладна и да ти прилошава, а в същото време да не можеш да погледнеш храна. Надявам се скоро да се оправя, ноо все пак крайния резултат си струва ☺

# 409
  • София
Аз доколкото съм на ясно но шпа не може да предотврати контракциите, а облекчава матката да спре да контрахира, докато редовния прием на магнезии ги предотвратява.. Поне аз така си го обяснявам.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 21:06 от Десислава``

# 410
  • Варна
Laughing
MKB88 и аз съм с главоболие за по няколко дни, вече трети път ми се случва. Аз съм с много ниско кръвно, даже колата и шоколада не помагат, но забелязах, че като изпия 1-2 чаши вода се облекчава поне малко. Също възможна причина е ако си чувствителна към пълнолуние, слънчеви изригвания и т.н.

Janet85 честно казано мъъъничко ти завиждам за тези +кг. Това ми говори, че нямаш проблеми с храненето, за разлика от мен... 😐 Много е гадно да усещаш, че си гладна и да ти прилошава, а в същото време да не можеш да погледнеш храна. Надявам се скоро да се оправя, ноо все пак крайния резултат си струва ☺

Да, и аз съм с много ниско кръвно и ме тегли да пия вода. Но пак си боли проклетата глава. Относно храната - до скоро и аз бях като теб - гладна съм и като погледна храна или като изям две хапки и ми става толкова лошо, че ми се реве. Усещането беше все едно съм преяла предния ден и стомахът ми отказва да мели. Сега от около седмица вече съм ок, но забелязвам, че сутрин ако хапна плод или компот или нещо различно от хляб, пак ми прилошава. Мюсли не мога да ям, него направо го "изхвърлям", ядки не мога, месо не ми се яде изобщо (а аз съм месоядна по принцип), само от време на време колбаси Thinking, което си е странно, защото в нормално състояние не ги докосвам. Купих си от арабите сусамов тахан и петмез от фурми, сутрин си хапвам по една лъжичка. Една приятелка ми препоръча Вигантол (вит.Д) уж за по-добро усвояване на калция, но му се чудя още. Май ще питам и тогава ще пия. Иначе си пия магнезии от отдавна. Още преди да забременея ММ ми беше купил за мускулите (бях започнала да ходя на фитнес, моля ви се:laughing:). Магнезият, който пия е на Допелхерц, и се пие по половин хапче на ден. Пише, че няма проблем при бременност и кърмене.

# 411
  • На север
Аз го имах това чувство деня след като прокървих. На моменти беше. От днес ми дава че съм в 14та седмица. Рано е значи за магнезий. Иначе но шпа пия само в такъв момент, че Русев нали каза да не пия повече от едно. Намерих си доплер втор ръка и утре ще ходим да го вземем. Жената каза че две бременности е карала с него и първата е чула пулса в 10та а втората в 11та седмица. Дано чуя и аз, че да се успокоя. Поспах малко сега и сънувам само лекари и неща с бременността. Дори апетит нещо нямам днес. Само лежа.

# 412
  • Варна
Аз го имах това чувство деня след като прокървих. На моменти беше. От днес ми дава че съм в 14та седмица. Рано е значи за магнезий. Иначе но шпа пия само в такъв момент, че Русев нали каза да не пия повече от едно. Намерих си доплер втор ръка и утре ще ходим да го вземем. Жената каза че две бременности е карала с него и първата е чула пулса в 10та а втората в 11та седмица. Дано чуя и аз, че да се успокоя. Поспах малко сега и сънувам само лекари и неща с бременността. Дори апетит нещо нямам днес. Само лежа.

След като не ти се прави нищо - не прави. Вземи си една хубава книжка и мисли за нещо хубаво. Миналата седмица ме бяха налегнали едни тежки мисли (при все, че аз нямам причина, да чукна на дърво) и отидох до една книжарница. Обиколих я и накрая си купих едно хубаво (и доста пълно) издание приказки на Андерсен. Хем ще трябват, хем е приятно и отпускащо, повярвай ми. Няма нищо по-хубаво от детските приказки, да не говорим, че носят една особена отпускаща романтика със себе си.

# 413
МКB 88 - за кървенето от венците - най-важно е през втория триместър е да отидеш на зъболекар и да ти почистят зъбния камък и плака професионално, както и да ти направят инструктаж за правилна орална хигиена. Аз моите пациенти ги викам веднъж на 6 месеца за професионално почистване - когато нямат пародонтални заболявания и много рядко веднъж в годината когато имат перфектна орална хигиена и не пушат. При бременност , заради хормоналните промени - кървенето на венците  и възпалението се засилна и при наличие на много малко плака и зъбен камък. И много бременни си мислят , че венците им кървят заради бременността - но това не е така. Те кървят защото има плака и зъбен камък ( дори и малко) - а просто организмът на бременната реагира с много по-силна възпалителна реакция. Задължително трябва да се ползват конци за зъби , особено вечер - защото каквато и четка да се ползва - тя няма как да влезе между зъбите и тези повърхности остават неизчистени и там се задържа храна и плака. Подходящо е да се ползва вода за уста Arthrodont , но тя има най-вече смисъл след професионалното почистване, може да ползваш и лайка - с концентрация като за чай. Смрадлика не ти препоръчвам , защото много лесно може да я предозираш и да се изгориш - а и с нея лесно се оцветяват зъбите при продължителна употреба. Gengigel е също много хубаво гелче при бременност - с което да се мажат венците - съдържа хиауронова киселина и подпомага заздравяването . Но всички тези неща - имат смисъл след почистване на зъбите от стоматолог - иначе само се замаскира положението , без да се премахва причината. Има едни плак индикаторни таблетки на GUM , които са много полезни след като си измиете зъбите да се оцветите с тях ( сдъвкват се и с език се омазват зъбите и се изплаква с вода), за да видите къде не почиствате правилно.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 22:02 от yyoana

# 414
Woman, сподели като вземеш доплера какви са ти впечатленията. Защото аз ппвдигнах въпроса преди няколко дни, но всички момичета казаха, че са против и сега ще се радвам да чуя мнение от първа ръка 😊

# 415
  • София
Yyoana, много ценни съвети даваш!
Благодаря днес за Анти Ха информацията.
Тъй като повдигна въпроса със зъбния камък имам нов въпрос. Аз имам зъбен камък, който не съм чистила повече от година. Винаги ме боли ужасно, това е болката която не мога да търпя. Да не споменавам и какви кървища са когато ми го махат! Искам да го изчистя скоро, защото усещам болка при единия зъб като се мия. Има ли някакво обезболяващо, което да ме спаси малко от болката при процедурата?

# 416
Момичета, днес си запазих час за д-р Сигридов за началото на юли за ФМ в 20г.с. Чудих се много, но ако реша мога и при моята тук да си отида допълнитилно. Сякаш ми се иска и с него да се видя. Предполагам тогава няма да имам проблем с пътуването, а и ще сме с колата и ще спираме по-често.
Да се похваля. Тази вечер направих обиколка на долната и горната улица и ми се отрази добре, наистина имах нужда от това.

# 417
  • На север
Интересно кантара ми показа че съм свалила половин килограм...Дано не е нещо лошо предвид последните дни. Вярно че хич не се чувствам подута тези дни. Не знам и колко корем имам понеже си имам уж малко.

# 418
  • Варна
МКB 88 - за кървенето от венците - най-важно е през втория триместър е да отидеш на зъболекар и да ти почистят зъбния камък и плака професионално, както и да ти направят инструктаж за правилна орална хигиена. Аз моите пациенти ги викам веднъж на 6 месеца за професионално почистване - когато нямат пародонтални заболявания и много рядко веднъж в годината когато имат перфектна орална хигиена и не пушат. При бременност , заради хормоналните промени - кървенето на венците  и възпалението се засилна и при наличие на много малко плака и зъбен камък. И много бременни си мислят , че венците им кървят заради бременността - но това не е така. Те кървят защото има плака и зъбен камък ( дори и малко) - а просто организмът на бременната реагира с много по-силна възпалителна реакция. Задължително трябва да се ползват конци за зъби , особено вечер - защото каквато и четка да се ползва - тя няма как да влезе между зъбите и тези повърхности остават неизчистени и там се задържа храна и плака. Подходящо е да се ползва вода за уста Arthrodont , но тя има най-вече смисъл след професионалното почистване, може да ползваш и лайка - с концентрация като за чай. Смрадлика не ти препоръчвам , защото много лесно може да я предозираш и да се изгориш - а и с нея лесно се оцветяват зъбите при продължителна употреба. Gengigel е също много хубаво гелче при бременност - с което да се мажат венците - съдържа хиауронова киселина и подпомага заздравяването . Но всички тези неща - имат смисъл след почистване на зъбите от стоматолог - иначе само се замаскира положението , без да се премахва причината. Има едни плак индикаторни таблетки на GUM , които са много полезни след като си измиете зъбите да се оцветите с тях ( сдъвкват се и с език се омазват зъбите и се изплаква с вода), за да видите къде не почиствате правилно.

Благодаря ти много! Аз преди НГ си чистих зъбния камък, така че е време пак да отида. Само не знам как ще намеря време. Моята стоматоложка ми препоръча една паста за зъби, която се бори с натрупванията на зъбен камък, тъй като при мен (незнайно защо) се натрупва много бързо. И помага, между другото. Като си гледам зъбаците, изглеждат по-добре от друг път Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 419
Ellie D , може да разделите почистването в 2 посещения - така няма да ти се събере много. Но е хубаво двете посещения да са в последователни дни или най-много през ден. За болката - аз специално имам най-различни ултразвукови накрайници и според размера и тънкостта им  обикновени се справям без да е нужно да се слага упойка. Ако все пак пациента го боли - слагаме упойка. Хубаво е да си изцяло във втори триместър и няма проблем да ти се сложи мъничко упойка - такава , която е подходяща при бременност. Аз първо бих пробвала с локално обезболяване само на венеца ( но то обикновено не помага Simple Smile).  Това , че много кърви е съвсем нормално - това е защото венците са възпалени. Кървенето ще спре до 5-10 минути след почистването. Ако бързо трупаш зъбен камък е хубаво да си ходиш на 6 месеца за почистване. Идеята на тези професионални почиствания е целогодишно устата да бъде без зъбен камък и възпаление , за да се избегне развитието и прогресирането на пародонталните заболявания. Интервалите на професионално почистване се определят индивидуално.
Принципно за бременни си имам една консултация към 40-50 минути , в която им обяснявам подробно за това защо и колко е важно да им е санирана устата и да няма зъбен камък и кариеси , а да не говорим за грануломи- както при тях , така и при таткото - за да не предават после патогенни микроорганизми на бебето. Как правилно да почистват . Как и кога да почистват първите зъбки на бебето , каква вода да му дават. За флуорната профилактика и защо да не избират високо минерализирани води. За правилното хранене, употреба на биберони - какви и до кога. За правилното хранене с АМ като продължителност и поза , за да се стимулира растежа на долната челюст. И още един куп неща Simple Smile Ако някой път се събираме на кафе - ако ви е интересно ми напомнете да ви ги разкажа тези неща. Много колеги ги пропускат да ги обясняват на бременните тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт