Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 308
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Интересно кантара ми показа че съм свалила половин килограм...Дано не е нещо лошо предвид последните дни. Вярно че хич не се чувствам подута тези дни. Не знам и колко корем имам понеже си имам уж малко.
Аз също почти съм свалила килограма,който бях качила. Просто яденето ми взе да се нормализира и вече не се тъпча толкова много с тесто.
Аз все още нямам кой знае какъв корем,много леко ми е издут все едно съм хапнала повече.

# 421
MKB88  - най- важното , за да не се трупа бързо зъбен камък е вечер задължително да се почистват междузъбните пространства с конец и то с правилния конец - Sensodyne , Elgydium expanding floss ( бяла опаковка) и др., които не са еднофиламентни , а са съставени от много нишки и много хубаво почистват плаката. Имам пациенти , които перфектно почистват с ръчна четка и не им препоръчвам електрическа. Но има и такива, които не се справят добре , въпреки - че много съм им показвала как да го правят и обикновено тях ги карам да си вземат електрическа четка на  philips  sonicare и наистина с нея натрупват много по-малко зъбен камък - именно защото почистват правилно. Относно електрическите четки - препоръчвам само тези на philips sonicare.

# 422
  • София
Yyoana, щом идваш често до София задължително ще направим лична консултация някой ден Simple Smile ще е наистина много полезно и образователно!

# 423
Чакам само да кажете кога и ще се радвам да се съберем  Simple Smile

# 424
Аз ходих точно миналата седмица да ми чистят зъбния камък. Бях в 12 седмица. Винаги ходя на 6 месеца понеже при мен бързо се натрупва. Преди години ходех по-рядко и тогава имах повече кървене, сега при редовно почистване изобщо не ме и боли и много ме релаксира.

# 425
  • На север
Аз от както ползвам вода за уста всеки ден зъбите ми са много по-добре. Но сега вече и кафе не пия. Мислех другият месец да ходя в Бг но ще видим. В началото още преди да знам че съм бременна ми слагаха пломба. Въобще не останах доволна. Не погледна зъбите. В Бг зъболекарят ми винаги ми оглежда всичко. Тук ми каза че трябва да запиша отделен час и да ми снимат всеки зъб за да се види. И естествено всяка снимка си има цена Simple Smile Бързо ме отказаха... Платих луди пари за паднала пломба и 15 мин работа. За сега не са ми кървяли скоро дано е добър знак.

# 426
  • Варна
MKB88  - най- важното , за да не се трупа бързо зъбен камък е вечер задължително да се почистват междузъбните пространства с конец и то с правилния конец - Sensodyne , Elgydium expanding floss ( бяла опаковка) и др., които не са еднофиламентни , а са съставени от много нишки и много хубаво почистват плаката. Имам пациенти , които перфектно почистват с ръчна четка и не им препоръчвам електрическа. Но има и такива, които не се справят добре , въпреки - че много съм им показвала как да го правят и обикновено тях ги карам да си вземат електрическа четка на  philips  sonicare и наистина с нея натрупват много по-малко зъбен камък - именно защото почистват правилно. Относно електрическите четки - препоръчвам само тези на philips sonicare.

Аз отскоро ползвам ел. четка. Още не мога да свикна с нея. На Браун е и ми е подарък. Истината е, че с години не ходя на зъболекар, просто нямам нужда. В последните 2-3 години започнах да ходя веднъж на половин година за зъбен камък. Пастата, която ползвам в момента е Opalescence и действително намирам разлика. Конец нямам навика да ползвам, но ще се опитам да си го създам. ММ ползва, така че ще го накарам да ми напомня. Идеята ти за среща е супер! Трябва да се организираме. Времето е хубаво!

# 427
Интересно кантара ми показа че съм свалила половин килограм...Дано не е нещо лошо предвид последните дни. Вярно че хич не се чувствам подута тези дни. Не знам и колко корем имам понеже си имам уж малко.
За разлика от твоя малък корем аз имам корем като  във 5м.и съм качила само 1 кг.нормално ли е?

# 428
yyoana, а от каква възраст може дете да използва ел.четка? Благодаря много предварително! Heart

# 429
  • Варна
За разлика от твоя малък корем аз имам корем като  във 5м.и съм качила само 1 кг.нормално ли е?

И аз имам коремче, малко вече, като се има предвид, че никога не съм имала какъвто и да е корем. Големината му варира - вечер е по-голямко Laughing но аз вече се оплаках, че имам проблеми с "гълъбчетата" и се подувам.

# 430
Аз ползвам четка на браун, също съм много доволна. Не харесвам тези ултразвуковите, въпреки че са ефективни срещу зъбния камък (имам и такава). Не ползвам често вода за уста, нито конец защото конеца постоянно ми се къса.

Уоман ин ред, при вас няма ли възможност за такива частни здравни застраховки? Тук в Италия много неща са по този начин, както при вас, ние имаме такава застраховка и ни връщат голяма част от парите. В началото се чувствах ужасно тук от тази гледна точка, много чакане, някакви абсурдни неща. Разбирам те.

# 431
  • На север
Yakamoz, аз си направих лимита още февруари и от тогава имам безплатна карта и прегледите при личният, всичко с направление и рецепта ми е безплатно. Обаче всичко частно се плаща. А зъболекарите тук са само на частно.

# 432
И аз с един въпрос към Йоана. Преди 6 месеца на предишния ми профилактичен при зъболекаря уговорихме другия месец да ми смени 2-3 пломби, че вече били стари. Тогава ще съм края на 4-ти месец и искам да питам окей ли е, щото обикновено ми ги прави с упойка. Колкото до кървенето, има един доста стягащ препарат за жабурене - сандрин (разрежда се с вода). Действа добре и предполагам, че не е проблем за бременни, тъй като не се гълта, а едва ли преминава кой знае колко през лигавицата.

# 433
Pepina 80 - няма проблем да ти се сменят пломбите през втория триместър на бременността и да се сложи малко упойка съобразена с това , че си бременна. Но е важно да бъдеш спокойна. Ако под старите пломби има големи активни кариеси - аз също бих ти препоръчала да ги смениш. Но ако пломбите са просто преоцветени и разхерметизирани или има мънички кариеси под тях - аз щях да изчакам докато родиш, за да не те стресирам излишно. Чистенето на зъбен камък , зъбите с пулпити и периодонтити , големите активни кариеси - би трябвало да не се отлагат. По-малките , не спешни неща могат да се оставят за след раждането - именно защото обикновено бременните много се притесняват. Но е хубаво най-много до 2-3 месеца след раждането всичко в устата да бъде оправено - именно за да се избегне предаването на патогенни микроогранизми на бебето. Това важи и за мъжа ви Simple Smile
В сандрина мисля , че имаше алкохол и затова не се препоръчва при бременни. Но от 10 капки разредени в малко вода , едва ли нещо би станало Simple Smile
За водата за уста на Arthrodont - специално си пишеше , че е подходяща при бременност.
За късането на конеца - той се къса тогава когато има недобре направени пломби - които отстоят от зъба и късат конеца. Под такива пломби се събира винаги храна и стават джобове . При добре направени обтурации ( пломби) - не трябва да се къса конеца ! Също той се къса - ако има апроксимални кариеси.
За електрическите четки при деца - аз препоръчвам само - когато са малки - до към 5 годишна възраст и родителите мият зъбите на детето. След това не им давам - защото е важно детето да се научи правилно да си мие зъбите с ръчна четка , защото този навик остава за цял живот. Важно е когато се ползва електрическа четка да не се пропуска нито една повърхност на зъба и когато са малки децата до 5-6 години вие първо да им миете зъбите , защото въпреки голямото им желание - те нямат още мануалност да го правят правилно.

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 09:39 от yyoana

# 434
Не, при мен се късат защото са ми много гъсти зъбите. Нямам нито кариеси, нито пломби там. Просто дори зъболекаря като ми чисти зъбния камък накрая минава с конец и всеки път му се къса.

Уоман ин ред, аз имах предвид такава частна застраховка, която се отнася към частния сектор. Ние имаме такава и примерно когато ходя на частен гинеколог пращам фактурата и ми връщат определен % от парите.

Общи условия

Активация на акаунт