Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално

• 70 267
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Кой е този проект на Явор, къде точно се намира?

На бул, Република ще се намира, срещу поликлиниката и под училище Гео Милев. На сайта им има информация - www.yavorad.com

Оххх, пишем заедно с хората и малко се повтарят мненията...

# 61
  • Варна
Ааа, този, който коментирахте, че бил наврян върху някакъв паркинг ли? Нали уж нещо не му харесахте при предните обсъждания като местоположение?

# 62
Ааа, този, който коментирахте, че бил наврян върху някакъв паркинг ли? Нали уж нещо не му харесахте при предните обсъждания като местоположение?
Да, много е гадно там не купувайте моля.

# 63
  • Варна
Той ще е на мястото на тоя паркинг. И да, нещо не му харесах /това, че е на булевард/, но като се позамислих, като ходих няколко пъти в района и видях, че булеварда изобщо не е от най-натоварените, като видях идейния проект, който дори не беше окончателен и ми захаресва хаха Simple Smile

# 64
  • Варна

Споко, аз няма да купувам, още имам да изплащам стария. Smile

# 65

Споко, аз няма да купувам, още имам да изплащам стария. Smile
Знам. Шегувам се. Там в момента цените са оптимални за качество/ цена. Може и да има леки минуси, но си заслужават сравнени с други нови сгради. В момета квартала е толкова красив и зелен, едни просторни улици....нищо общо с прашния район Приморски и Одесос.

# 66
  • Варна
Марто, ти не беше ли капарирал нещо в сградата на 3ти март до Амичи?

Гледах и аз новия проект на Явор, но разположенията не ми харесват, доста са маломерни. Иначе и на мен предната сграда на Каравела не ми харесва на външен вид. По случайност обаче наши приятели скоро се нанесоха и казват, че откъм качество на строителството са го докарали.

# 67
  • Варна
Ами купувай, не се туткай, че да не останат най-гадните апартаменти. Ако строителят е читав, действай.
Гледам срещу училището Иван Богоров се мъдри груб строеж, не знам кой строи там... почти до канала е.

# 68
  • In transit
Това е тактика, не си запозната с нея явно. Joy

# 69
  • Варна

Гледах и аз новия проект на Явор, но разположенията не ми харесват, доста са маломерни. Иначе и на мен предната сграда на Каравела не ми харесва на външен вид. По случайност обаче наши приятели скоро се нанесоха и казват, че откъм качество на строителството са го докарали.

Бях. Но нещо се замотаха и там, трябваше да имат разрешително до края на Март, най-късно началото на Април, а ето, наближава средата на Май, а още няма нищо. За това се преорентирах, ако си бяха действали на време, нямаше да има мърдане.
За тая цена - такива. Не случайно разликата в цените на Каравела е около 15 - 20к евро. А и на мен също първият им проект, който е на 3ти Март изобщо не ми допада.

# 70
  • Варна
Това е тактика, не си запозната с нея явно. Joy

Не ми и трябва)))
Но ако ме интересува даден обект, няма да разчитам само на мнения от разни форуми Simple Smile

# 71
  • Варна
Ами купувай, не се туткай, че да не останат най-гадните апартаменти. Ако строителят е читав, действай.
Гледам срещу училището Иван Богоров се мъдри груб строеж, не знам кой строи там... почти до канала е.

Инвеститор е отново Явор АД, Перинов и синове са изпълнители. Доста бързо действат там, като се има предвид, че започнаха края на 2017та. Сграда Явор се казва. Там до нея ще има още 4-5 сдания в близко бъдеще. Grinning

# 72
Хубави имоти има, но и цените им са “хубави”. Никой не си бере кеша по дърветата, че да плаща цени като във западна столица.
Иначе другата ми теория се доказва отново, а именно не си ли вземеш на зелено, взимаш проблемен имот или надценен имот.
Проектите в младост се депозират като топъл хляб, а още няма ограда дори, за разрешително да не говорим ...най хубавите апартаменти и паркоместа вече са запазени. После ще се продават кофти изложенията на цени с 20-30% отгоре.

Аз вече се замислям, дали реално са депозирани или просто са запазени, защото като прочетох договора на Явор АД, се чудя кой би дал 20-30 или 80% на предварителен договор, като още разрешително нямат. Всички точки в него са в полза на строителя, той няма никакви ангажименти към купувача, даже и лихви при забавяне, но купувачът в замяна на това дължи неустойки за какво ли не. Да не говорим, че още не се знае инвеститора, подизпълнителят...

# 73
  • Варна

Инвеститор е отново Явор АД, Перинов и синове са изпълнители. Доста бързо действат там, като се има предвид, че започнаха края на 2017та. Сграда Явор се казва. Там до нея ще има още 4-5 сдания в близко бъдеще. Grinning

Въх-въх, ще вземе и Младост да се застрои и да стане прашен като Приморски, Левски и Одесос ))))))) Накрая няма да остане спокойно местенце във Варна...

Като се замисля, Младост беше един от кварталите с минимално ново строителство за разлика от съседния Трошево. Напоследък нещо здравата са го налазили и строят, строят... като замаяни...

# 74

Бях. Но нещо се замотаха и там, трябваше да имат разрешително до края на Март, най-късно началото на Април, а ето, наближава средата на Май, а още няма нищо. За това се преорентирах, ако си бяха действали на време, нямаше да има мърдане.
За тая цена - такива. Не случайно разликата в цените на Каравела е около 15 - 20к евро. А и на мен също първият им проект, който е на 3ти Март изобщо не ми допада.

Върнаха ли депозита?

Общи условия

Активация на акаунт