Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално

• 70 276
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Апартаментите се запазват с 1000евро. Щом сте чела договора - там пише, че тия пари остават в полза на Явор АД, в случай, че се откажете. Та едва ли хората ще остават току така пари, ако не са почти сигурни, че ще купят. Ако бяхте посетили сайта и да прочетете какво пише за проекта, щяхте да видите, че Инвеститор е Явор АД, изпълнител все още не са си избрали. Има и дата за край - Декември 2019та. Толкова сте чели и договора, защото и аз имам такъв и виждам, че има неустойки и за изпълнителя , ако обекта не е завършен. Защо не отидете с договора и приложенията към него при някой нотариус, да ви каже какво - що?

Това, дали са върнали депозита си мисля, че е лично мой проблем. Wink

# 76
  • Варна
Е не е чак толкова голяма разликата в цените. Ние си капарирахме един в Акация 90кв чисто с едно двойно паркомясто (външно) за 70к. Така като гледам в новата на Явор пак ще излезе толкова +/- 2-3к. Допадат ми и на мен нещата на Явор, просто разпределението ми беше точно това, което исках. Знаеш и преди сме говорили с теб как един малък детайл в разпределението, може да те откаже от покупка Simple Smile

# 77
Къде съм писала, че не знам дали се връща депозита. Казах, ЧЕ СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ВЪОБЩЕ РЕЗЕРВИРАНИТЕ АПАРТАМЕНТИ СА ДЕПОЗИРАНИ ИЛИ ЗАПАЗЕНИ за някой. Всички по-евтини апартаменти от 2-ри до 6-ти етаж са резервирани, предпоследния е свободен, защото е с 2000 евро по-скъп и на последния етаж също. Направи ми впечатление, че апартамент Уют на един и същи етаж в един и същи вход е с различни цени.

# 78
При бюджет 70к може да се вземе много приличен тристаен с паркомясто. В младост.
Същите параметри в район Левски е с 50% отгоре. Естествено близостта до плажа и административния център е фактора там. Иначе аз имам апартаментче в Левски, ново и приятно, но то е под наем дадено...да не съм луда да живея в Багдат, има си хора за тая работа. С малко дете съм, искам широки и отремонтирани тротоари и детски площадки, и градини...и хубави стаи, не кутийки ...и две санитарни помещения, и слънце, без студенти около мен да си правят партита до зори, също и дърти бабки не искам, да ми клюкарят във входа, но 2 лева за ремонт да не дават...много претенции са, знам но това е. Laughing

Къде съм писала, че не знам дали се връща депозита. Казах, ЧЕ СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ВЪОБЩЕ РЕЗЕРВИРАНИТЕ АПАРТАМЕНТИ СА ДЕПОЗИРАНИ ИЛИ ЗАПАЗЕНИ за някой. Всички по-евтини апартаменти от 2-ри до 6-ти етаж са резервирани, предпоследния е свободен, защото е с 2000 евро по-скъп и на последния етаж също. Направи ми впечатление, че апартамент Уют на един и същи етаж в един и същи вход е с различни цени.
Казаха ми че Хоумс ту ю, запазвали апартаменти, но не съм присъствала на подписването така че не знам.
Когато Мартин депозира, на сайта веднага се отрази че въпросния апартамент е зает.
Явор са много точни, като строител, не ми се вярва да лъжат че дадени жилища са запазени със 1000евро.

# 79
  • Варна

Ами, ако погледнете 'картинката', може би ще разберете, защо един и същи апартамент, в един вход и на един етаж е с различна цена.
Аз не се съмнявам, че са запазени - лично чух хора, да говорят за тая сграда, когато бях на плаж, даже бяха взели апартамента, който аз исках. Grinning И лично видях, че преди и след мен имаше хора на срещи, точно за тази сграда. Телефоните им също не спираха да звънят. Все пак всеки преценява какво ще прави с парите си, дали ще ги даде още преди да има разрешително или не. Пак казвам - консултирайте се с адвокат, той ще ви каже /може би/, дали това е нормална практика или не. Успех с покупката на вторичен пазар, на нормална цена!

# 80
Точно, защото съм гледала, че са абсолютно еднакви и ги дели само един апартамент, попитах ... момчето от Явор каза, че било решение на този, който е ценообразувал. Добре, че извика колежката си, че тя даде малко по-сносно обяснение. Предвид другите проекти, даже и този над Амичи, където цените на апартаментите от първия до последния етаж от един и същи тип са еднакви, това при сградата на Явор ме озадачи...Просто си разсъждавам на глас и не искам да спамим темата.  Peace

# 81
Не е нормално последен етаж да е на цена на среден етаж. Както и първи етаж принципно е по евтин.

# 82
Не е нормално последен етаж да е на цена на среден етаж. Както и първи етаж принципно е по евтин.

Така е  Peace Аз искам последен етаж, но цената му е като на среден в сградата на Спедстрой, но не искам  първи с гледка към паркинга на Амичи. Нямам идея как ги определят тези цени

# 83
Защо искаш последен етаж? В сградата на Явор последен етаж не е по евтин. Явно вече е модерно да си най отгоре.

# 84
За съжаление следващия квартал за опропастяване е Младост..Апартамент до канала не бих си купила, не случайно са държавна собственост каналите, за течение и миризми от фекалните дерета не ми се коментира

# 85
За съжаление следващия квартал за опропастяване е Младост..Апартамент до канала не бих си купила, не случайно са държавна собственост каналите, за течение и миризми от фекалните дерета не ми се коментира
То детето си е застроено доста отдавна. Орхид Хилс си стои доста добре, точно до дерето. Каравелата и тя се извисява на баира където ветровете се...срещат. А това ново нещо наречено виста парк е точно в дерето при комарите. Прекрасна детска градина до басейна, пак разположена в дерето. Продължават да строят на долу, като Явор ще са от другата му страна.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 19:56 от So Lucky*

# 86
Защо искаш последен етаж? В сградата на Явор последен етаж не е по евтин. Явно вече е модерно да си най отгоре.

Защото 6-я е купен, а предпоследният е по-скъп. Аз нямам проблем с последния етаж и не защото е модерно. Винаги съм живяла на последен етаж

# 87
Бях гледала по тв в София една сграда колкото по нагоре вървях етажите толкова по скъпо ставаше.
Лъки ти къде искаш да живееш във Варна?

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 21:16 от Freyda

# 88
Бих искала в Маями да живея, но за сега съм във Варна.
Не знам къде точно искам...да не е наблъскано и да не виждам комшиите, както и те мен. Да има инфраструктура, а не да газя в кал за да стигна до входа. Пешеходно разстояние до големи магазини, училище, градина, мед заведения.
И сега съм долу горе в такъв район, но жилището ми е със една спалня, а станахме много хора. Grinning

Имаше тема, за идеалното място за живеене във Варна. Оказа се такова няма.

# 89
Да добавя един бонус недостатък на “Чаталджа” в карето зад пазара за цветя: електрозахранването прекъсва не рядко. Понякога няма с месеци прекъсвания, но когато има са по няколко всяка седмица. Не е болка за умирне, стига да не те хване под душа или с тиган в ръка. Joy
Относно блоковете строени с началото на демокрацията... пълна трагедия. Да не изпадам в подробности, стандарти не са зачитали, а качество липсва. Взимайки си апартамрнт, който не е лукс, то се гответе за пълна реновация...

Общи условия

Активация на акаунт