Боя за коса / Клуб на червенокосите 4

• 53 569
  • 818
  •   1
Отговори
# 90
  • Добрич
Привет червенокоски.
Боадисах се с Koleston 55/65.Въпросът ми е знаете ли кой номер да пробвам следващият път, за да стане по-червено.В смисъл, сега има леко лилав оттенък, а аз искам да е с червен оттенък.
Страхотен цвят. И аз ще пробвам.

# 91
  • Варна
Здравейте, червенокоски!
Естественият цвят на косата ми е много тъмно кафяв, почти черен в корените, една идея по-светъл към краищата. 2 години се боядисвах с черна къна и косата ми изглеждаше по-гъста и подхранена. По принцип съм с рядка и тънка коса. Обаче черното ми омръзна и реших, че искам да пробвам нещо цветно. Тъй като съм с дебели черни вежди, русото не беше вариант и реших, че искам червена коса. Знаех, че къна и боя не бива да се смесват и 2 години не си пипах косата, преди да посегна към боята. Въпреки това при първото боядисване червеното хвана само в корените до около 10 см - колкото беше израснала косата ми. Получи се нещо като омбре.
Скрит текст:
След 3 - 4 боядисвания вече боята хвана по цялата дължина. Смених няколко марки бои, докато накрая се спрях на Black 5.665. Водят я професионална. Вече сигурно десети път се боядисвам с нея (през 2 месеца горе долу) и цветът е горе долу такъв:
Скрит текст:

Проблемът е, че понякога на светло цветът изглежда прекалено ярък, което изобщо не ми харесва и се замислям дали да не пробвам друг нюанс. И всъщност още по-големият проблем е, че косата ми цъфти ужасно много и е като слама в краищата, а в корените бързо се омазнява. От една година не съм ползвала преса, купих си маска за коса пак на Black, обаче самият ми косъм вече е увреден и може би просто трябва да го изчакам няколко години да израсте и да се изреже? Веднъж в месеца ходя на фризьор да ми обират цъфналите краища, но в същото време не искам да я скъсяват, защото искам да я пусна да расте дълга. Май искам невъзможни неща. Фризьорката ми казва, че трябва да спра да се боядисвам, но аз не искам. Взех да се чудя за червена къна, но там май няма да имам контрол върху точния нюанс, а и сигурно трябва пак да седя 2 години без боя, за да започна с къна. Другото, за което се чудя, са тези оцветяващи балсамчета, с които евентуално да ужължа периода между две боядисвания. Но пак се съмнявам да улуча точния нюанс и ако се намацам с нещо по-различно, то това ще повлияе ли на цвета ми, като се боядисам следващия път?
Също се дразня, че цветът пада бързо и като дойде време да се боядисвам, косата ми вече е почти кафява, но май това е положението при всички червенокоски...

# 92
  • В полите на Пирин планина
На втората снимка косата ти изглежда доста изтощена - не продължавай с тази боя, явно доста уврежда. Изобщо някои коси трудно понасят боядисването - моята е такава. Аз затова минах на натурални бои с къна. Наистина има вариране на цвета, но самата коса е много по-хубава и подхранена. Това за къна и боя е чист мит - няколко пъти съм минавала от едното на другото, като съм чакала само месец между боядисванията.

# 93
  • Варна
При мен определено не е мит и това си личи от първата снимка, където бях чакала 2 години между къна и боя.

Може ли малко повече информация за тези натурални бои с къна? Консистенцията им като на къна ли е? Дали фризьорката ще работи с такова тип прахообразно и мега цапащо нещо?

# 94
  • В полите на Пирин планина
При мен определено не е мит и това си личи от първата снимка, където бях чакала 2 години между къна и боя.

Може ли малко повече информация за тези натурални бои с къна? Консистенцията им като на къна ли е? Дали фризьорката ще работи с такова тип прахообразно и мега цапащо нещо?

Има тема за къните и билковите бои в Красива мама. Hands V
Малко ме съмнява някоя фризьорка да се занимава с подобно натурално боядисване. А и трябва да седиш поне 3 часа в салона с къна на главата - малко ми е трудно да си го представя.
На тъмна коса къна не хваща червено, а само отенък. Тази "черна къна", която си ползвала натурална ли е била или някаква химия, наречена къна. Ако е била с оцветител то няма кака да я махнеш, след дълго наслояване, просто така.

# 95
  • Варна
Може ли линк? Намирам само стари теми...

Къната беше на тази марка:
Скрит текст:

# 96
  • Sofia, Bulgaria
Темата за къната http://m.bg-mamma.com/?topic=1031509
Това, което си показала, че си ползвала не е натурална къна и общо взето само името му е къна. Не се учудвам, че се е наложило да чакаш 2 години докато падне.
Билковите бои на основата на къна са подобни на чистата къна. Принципът на оцветяване и на самото боядисване е идентичен. Съмнявям се в накой салон изобщо да работят с такъв тип бои или с къна.

# 97
  • Варна
Покажете някоя билкова боя, да видя какви цветове има? И всъщност те върху тъмна коса не биха хванали, така ли?

# 98
  • Sofia, Bulgaria
Ето една от билковите бои https://www.zoya.bg/shop/Коса.54/Khadi-m211,_D0_91_D0_B8_D0_BB_D … r.Боядисване-v196
Натуралните бои, къната и другите билки не изсветляват косата. Действат на принципа тон върху тон, т.е. колкото повече се наслагва цвета, толкова повече си личи. На тъмна коса ще придадат отенък.
P.s. мисля, че е най-добре да погледнеш темата за къната и билките и да пренесем дискусията там, за да не спамим тук. Simple Smile

# 99
  • София
В зоя има и натурална къна на хена фокс. Черно се прави в комбинация с индиго. Имат блог, имат и рецепти, също и готови смески. Точно какъв цвят ще стане на главата ти, трябва да пробваш...
От боя към къна не е проблем преминаването, въпреки че пак може да не е особено равномерно.
Принципно къната обгръща косъма, а боята прониква и променя цвета отвътре, обаче слоят къна отгоре си остава. Ако искаш да преминеш към по-светъл цвят с боя, не се получава добре, защото червеното избива, особено ако е напластявано дълго време.

Но, Didi, толкова ярко с къна трудно ще постигнеш като на втората снимка, освен ако естествената ти коса не е светло кестенява.
Пробвай с безамонячна боя, доста по-щадяща е от другата боя.

# 100
  • Варна
В началото пробвах с безамонячна, но изобщо не ми хареса покривността.

# 101

На коя марка?

# 102
Здравейте блондинка съм 7ца, от 3 месеца не съм се боядисвала и искам да стана хубаво червено. Дайте идеи как да постигна това

# 103
  • София
Да, на коя марка?
Аз от олиа, продиджи и кастинг съм доволна.
Сега съм взела и на лорвен да пробвам.

Със сигурност по-наситен цвят се постига с безамонячна, отколкото с къна. С къна за покритие на бели коси трябва да седиш 5-6 часа. А и нали пишеш, че не искаш толкова червено чак.

Аз лично предпочитам да направя компромис с цвета, защото ми става косата като слама от обикновените бои.

# 104
  • Sofia, Bulgaria
Тамън събирам мнения за червените нюанси на Prodigy. Харесала съм си 3.60.
От Olia и аз съм доволна.
На Lorvenn също съм ползвала,  но беше след едно обезцветяване и за трайността не мога да съм обективна. Иначе покри много добре, цвета.
Casting при мен се отмива за отрицателно време.
Покритието на бели коси с къна си е почти мисия невъзможна, освен ако не се цели много тъмен цвят и не се направи боядисване в две стъпки с къна и индиго. При мен с къна винаги си личат белите коси, колкото и да стоя. И аз съм с тъмна коса и разликата е ужасна.

Общи условия

Активация на акаунт