Евровизия 2018 - Полуфинал II (Тема 24)

• 77 340
  • 1 760
  •   1
Отговори
# 495
A нима не е певчески конкурс?

Ама ти сериозно ли мислиш, че Евровизия е песенен конкурс?
ха ха.
ами така се води:  "Song contest".

# 496
  • София
A нима не е певчески конкурс?

Ама ти сериозно ли мислиш, че Евровизия е песенен конкурс?
ха ха.
ами така се води:  "Song contest".

Е официално няма как да се води политическо шоу.

# 497
  • София
Чехия, Швеция и Украйна пък изобщо не ми харесаха на мен.

# 498
Ето защо победата на такъв конкурс изобщо не е важна, важни са посланията, които се отправят и с които живеем всеки ден. Миналата година посланието на португалчето беше: Не на джънк/фаст фууд музиката. Преди това Европа избра украинката, която критикува анексирането на Крим към Русия... Всъщност, конкурсът отдавна е изчерпан в първоначалния си замисъл отпреди 30-40-50 години. Ако тогава се е създавала една песен в Европа, то сега музиката бълва отвсякъде. Стотици радиостанции, групички, певци, композитори от Вида та до тия хора във Виена (Борислав ли беше?), интернет споделяне, музикално образовани европейци, силен пазар за музика, концерти на изеънземно ниво дори и в София... Няма как - животът върви, индустрията се развива. В този смисъл, да се мерим в Европа кой каква песен ще изкара за Евровизия е просто смешно... Хората си изпращат младоците да трупат опит, гей-общностите още обичат конкурса, както обичат Лили Иванова и Лулу, само източните държави се пънат днес от необуздан национализъм. А забравяме всички, че това е сцена за послания преди всичко днес, музика има навсякъде и в килограми... А да си преговорим важните теми никога не е излишно - толерантност, справедливост, истинска обич, дълбоки чувства, талант, качество в музиката, а не масова продукция. И най-важното: Да е обединена Европа... Аз така го разбирам. Успех на Португалия, Холандия и Израел от мен. Жалко, че отпадна Белгия, песента ми харесваше.

Много съм съгласна с този пост.

Стремя се да приемам Евровизия не толкова колкото като състезание, а като източник  на хубави песни. Има такива които си слушам с удоволствие и до днес.

Като тези две песни от миналата година. Страшно много ги харесвам, едната даже и до финал не стигна.

Тази също я харесвам, но на живо изпълнението беше поооотрес: Голяма мъка

На мен песента на Франция не ми харесва. Като цяла съм настроена отрицателно към петорката, не мисля, че е честно и предпочитам да спечели страна , която не е печелила досега. От тях мисля че италианската е най-добра, но не мернах строфа с български превод, хихи

И любимото ми клипче- пародия от миналата година:

# 499
  • София
Евровизия действително отдавна не е певчески, а чисто политически конкурс. Сега, не знам дали ние като европредседатели заслужаваме да "получим" победата, но л*йната от украйна я взеха два пъти. Реално, вчера гледах един клип в ютюб с всички победили от 2000 г. до 2016 - няма държава от източна европа, която да не е печелила, само българия и румъния май не са. Това Естония, Латвия, азербейджан, сърбия, украйна 2, русия, гърция, турция, всиччччччччччки!

# 500
Това нищо не означава. Когато сме имали хубава песен сме били на челни позиции. Не вярвам, че е нагласен конкурса.

# 501
Няма да се пуашите, на нас награда за добрина ни се полага... Кипърката била циганка, украинците - ла*на, израелката - грозна мутра, тоз не ставал, онзи грачел, тия били с едно око, на другите им е голям задникът.... Ооохх, охххх.... На бригада за срам да берем с тоя манталитет, за там сме...

# 502
  • Вестерос
Аз мисля да заложа 10 евро на Дания Mr. Green
Недей, заложи ги на Латвия

# 503
  • Индия/България
Дето имаше една песен на Ъпсурт..."Мене ме нЕма по ваш'та телевизия....ходих да бием журито на Евровизия..."

И аз съм много склонна да се съглася с целия постинг на Мари.  Даже и за песента на Белгия, учудвщо за мен (по принцип не съм фенка на страната и музиката й), но я харесах...имаше нещо "джеймсбондовско" в нея..някаква тревога ли, съспенс ли, които ме грабваха..Съжалявам, че отпадна..Съжалявам много за Гърция и Беларус също. Без Гърция на финал ми е леко  странно...

Фаворит нямам, по-скоро споделям приятни впечатления от някои изпълители. Австрия, Белгия, Беларус, Албания и Дания бяха приятната изненада за мен. Даже отчасти и Сърбия. От Холандия някак си не очаквах съвсем  това. Очаквах повече от Хърватска и Испания.

Прекалено дразнеща (ме) confidence от шведа, чеха, кипърката и донякъде израелката, макар че последната вероятно е имала "каузата" да вдъхне кураж на младите момичета по някакъв разчупен начин..друг е въпросът дали това е правилният начин. Уффф много ми е противоречива...Рибак и той много сладникав, но поне някак си искрен.. Литва ми напомня за Jewels..леко монотонна, не непременно лоша, но...Австралийката ме подсеща за добрия стар латино период на Дженифър Лопес (незнам защо така я почувствах), може би защото имаше една много специфична "позитив вайб"..Финландката май се оказа най-"ок" от скандинавските държави поне за моя вкус.
Великобритания ми е най-безлична и най ми се губи по трасето някъде, с Унгария не се "разбрах"...Украйна и тя ми е доста противоречива...На Молдова направо отвътре си им идваше цялата тая симпатична кичозност и колорит..Според мен най-колоритното изпълнение тази година.
Френската песен и оперното изпълнение според мен са ненужно надценявани.

Съгласна съм с всички, че българската песен може да даде къде-къде повече откъм сценично изпълнение, но признавам си, че песента никак не е лоша откъм качество, което също ме изненада приятно.

(Останалите изпълнители вероятно не съм ги отразила достатъчно)

# 504
Аз мисля да заложа 10 евро на Дания Mr. Green
Недей, заложи ги на Латвия
Защо? Дания ми харесват най-много Blush

# 505
здравейте Simple Smile . Да се надъхаме, да изпратим енергия за победа...

# 506
Дали според вас след като Русия отпадна, руснаците ще ни подкрепят. Аз лично се надявам и на тях.   Praynig

# 507
По-скоро Молдова ще подкрепят, според мен.

# 508
  • Испания
По-скоро Молдова ще подкрепят, според мен.

Възможно е. Още повече, в едно от клипчетата, които постнах тук, Филип Киркоров каза, че поддържа България, защото е българин. Гледала съм безброй интервюта с него и никога не пропуска да го каже. За разлика от някои пишещи във форума, които дори ме е срам да ги чета.

Допреди малко гледах две руски програми, в които сравняват Юлия Самойлова със земята. Стана ми неудобно. Самите руснаци наричат представянето си смесица от цинизъм и идиотизъм.

# 509
  • Разпиляна във въображението
Русия и съседките изобщо имат ли "традиция" да ни подкрепят?

Общи условия

Активация на акаунт