Любители на кучета - 80

• 43 011
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ама нейния е болничък и си му трябват подсилващи
аз давам бирена мая човешка напоследък
даватя и за подсилване след боледуване
иначе съм давала това - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/vitamini-19427/vetexpert-veta … ula-60-tabl-46171

# 136
  • София
Здравейте на всички! Търся дом на едно куче, намерено от нас преди 10 дена. Ако сметнете, че не е за тук, изтрийте поста и ме извинете за нахлуването. Просто къде ли не го постнахме и все още няма резултат. Вкъщи имаме още две кучета и не можем да го задържим, а той е прекрасен. Заради него съм длъжна да опитам. Ето и обявата за Хари:
Търси ДОМ!
Мъжко куче, порода БЪЛГАРСКИ БАРАК.
Намерен е в София на 02.05.2018 г. На видима възраст 2 години. Изключително любвеобилен, обожава хора, разбира се с всякакви животинки. С изградени хигиенни навици, реагира на команди. Обезпаразитен е вътрешно и външно. Дава се на отговорни хора с осиновителски договор.Телефон за връзка: 0877194394

# 137
ама нейния е болничък и си му трябват подсилващи
аз давам бирена мая човешка напоследък
даватя и за подсилване след боледуване
иначе съм давала това - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/vitamini-19427/vetexpert-veta … ula-60-tabl-46171
Супер, тези ще му ги поръчам в понеделник значи. Благодаря много.
Не знам до каква степен дирофиларията влияе на имунната система, но предпочитам да се презастраховам. Плодове и зеленчуци не отразява, с 300 мъки му пробутвам цял един морков. До вчера, дето се вика, ядеше сух хляб, сега стана мис каприз Laughing
Faithy, във ФБ пуснала ли си го? Ако да, направи поста публичен и пусни линк, за да го споделя от профила си, може и на лични. Проверихте ли дали е чипиран?

# 138
  • София

Faithy, във ФБ пуснала ли си го? Ако да, направи поста публичен и пусни линк, за да го споделя от профила си, може и на лични. Проверихте ли дали е чипиран?
[/quote]
Да, пуснат е във всички групи. Няма чип и не е кастриран. Вероятно е бил ловно куче и или е загубен, или е изхвърлен. Ето и линка: https://www.facebook.com/angie.emilova/posts/1566994540090503
Благодаря Ви много!

# 139
  • Sofia
Момичета, лоша новина за нас. Ветеринарката каза, че ако имаме късмет може да е травма. Но според мен тя не вярваше много в тази опция. Ако нямаме обаче може да е дисплазия на тозобедрената става или вродена луксация на капачката, което било често срещано при йоркитата. Каза че и двете капачки прескачат.  Даде противовъзпалителни за три дни, после още три дни чакаме и ако пак започне да куца отиваме на снимка и ортопед. Ако е второто и двете състояния се лекуват с тежки операции с дълго възстановяване. Много ми е притеснено.....

# 140
  • под тепетата
Стискаме палци и лапи и дано се разминете с тези сериозни диагнози!
Хари е сладур и  заслужава да си намери добър стопанин !

# 141
  • София - Рим и обратно
Савина, съжалявам, че май се оказах права. Само че, провери за второ мнение дали се налага операция, ако са капачките. Аз като четох, пишеше че се прави само в краен случай. Не е като при хората.

# 142
Стискам палци всичко да мине благополучно.

# 143
  • София
Савина, стискам палци да не се стига до операция. Става ми лошо като чета за кучета с тежки здравословни проблеми и чукам на дърво...

Днес бяхме на изложбата на френски булдоци. И да ви кажа, че това не е моят мъж, подменили са ми го! Ръкопляскаше през цялото време, коментираше кое куче с каква стойка било, все едно цял живот е гледал и развъждал породата. Толкова беше съсредоточен, даже ми правеше забележка, че се разсейвам. Какво му стана на тоя човек, почвам да се притеснявам! Интересното е, че сред хората на изложбата разпознах жената, от която ще си вземем нашето куче. Мъжът ми ме сръга да отида при нея и да й се представя. Тя беше изключително любезна, от кучилото има 2 мъжки кучета и тъй като аз съм първа по ред, мога да избирам. След месец директно отиваме на сгледа. Всички ми казват да оставим кучето да ни избере и май така ще направим. Hug

# 144
Извинявам се, не избират ли първото кученце собствениците на таткото на кученцата?

# 145
  • София
Дорис, не знам какви са договорките когато иде реч за развъдници. Може пък да искат пари, а не куче. Наистина нямам представа. А може и таткото да е на тази жена... Ще разбера повече, когато отидем на място.

# 146
Момичета, лоша новина за нас. Ветеринарката каза, че ако имаме късмет може да е травма. Но според мен тя не вярваше много в тази опция. Ако нямаме обаче може да е дисплазия на тозобедрената става или вродена луксация на капачката, което било често срещано при йоркитата. Каза че и двете капачки прескачат.  Даде противовъзпалителни за три дни, после още три дни чакаме и ако пак започне да куца отиваме на снимка и ортопед. Ако е второто и двете състояния се лекуват с тежки операции с дълго възстановяване. Много ми е притеснено.....

Савина,

спокойно и не се стряскай. Изчакай резултата от рентгеновите снимките, и после решавай, какво да правиш.
Нямам опит и наблюдения за дисплазията,  но операцията при пателарна луксация наистина е необходима. Само че не е толкова тежка и сложна операция: 2 часа след операцията кучето вече е станало и ходи, а на другия ден си е в къщи.
Бих те посъветвала единствено, да правиш консултациите в клиники, които оперират и имат ортопед, а не в макък ветеринарен кабинет!
Успех и дано да се окаже наистина само травма!

# 147
  • София
Този кълеж има ли глава или няма?

# 148
На мен ми прилича цял изваден,но ми се размазва снимката. Ако обезпаразитяваш за външни паразити,дори и да се е откъснала главата и да е останала забита,не се притеснявай-организмът сам ще го изхвърли.Ако говорим за човек,нещата са малко по-различни и зависи кога е забелязан , състоянието на кожата и др.
Аман от тази напаст,миналата година такова чудо не е имало,сега от януари го налазиха нашия:( Повече ми е притеснено за хората,кучето ще се справи.

# 149
  • София
На кучката беше. Слагах й капки преди месец. Явно трябва да отида да взема каишката, дето си я знам.

Общи условия

Активация на акаунт