Любители на кучета - 80

• 43 015
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Все тая,няма нищо да те спаси от налазване и закачане. Миналата година с фронтлайн,скалибор и билкова едновременно и пак налазваха.После изсъхват.
На места с много кърлежи,спасение няма.

# 151
Савина заложи на големи клиники с доказани специалисти ако се окаже някое от предположенията на вет.
Тонка радвам се за напредъка на мъжа ти по отношение на кучето. Може и той да е премислил и осъзнал, че е твърде краен към нещо което ще ви донесе радост на теб и дъщеря ти.
Free доколкото знам капките пазят точно месец от кърлежи и е напълно възможно щом мине месец да започнат да се забиват. От бълхи пазят някъде 2-3 месеца, бо заради кърлежите е препоръчително не повече от месец разлика да се поставят новите капки.
На прибиране от полето и на Макс един кърлеж му се разхождаше по челото. Добре, ме ми е светъл и веднага ги фокусирам гадинките, а и винаги пред блока го преглеждам за да не си вкараме някой у дома.
И ето ни сутрешните дивотии в треволяка:

# 152
Комбинирам каишка и пипети, пак си има. Вярно, по 1 на ден, преди не се прибираше с по-малко от 6, считам го за напредък. Че и със Скъпия се бяхме обзавели с по един.
Страхотен Макс, чак завидях, че поне с по един друг пес се разбира. Само си мечтая за това.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 12:18 от Seerose.

# 153
  • София - Рим и обратно
Аз днес за първи път видях забит кърлеж на Кира, утре й всъщност датата за нексгарда. Изстрелях се до докторките, махнаха го супер лесно, бил умрял още преди да почне да смуче. Та, нексгарда добре си пази.

# 154
Като чуя за кърлежи и настръхвам, нали едва спасиха Рексун от пироплазмозата, да са ни живи и здрави ветовете, добри са! Peace Продължавам с адвантикс, алергичен е, та не смея много да слагам допълнително химия.
Чудни снимки, очи, душа и сърце пълнят! Heart Eyes bouquet
Ние вчера пак наобиколихме "имението" и си направихме дълга хубава разходка. И да покажа доайена (май Рексун е най-големия тук newsm78, уф, сърце не ми дава да напиша възрастен. Толкова е щур все още.)

# 155
labrex разкошен е тоз черния маймун и нека все е такъв див и да ви радва с енергията си Hug
Seerose Макс трябва да ги познава от малки другарчетата иначе не знам как ше ги приеме като пораснат. На снимките е мома, все още си е малка на 7 месеца, но от първия ден в който я взе моята приятелка ми идваше на гости с нея за да свикнат заедно. Не знам при вас как е, ама Макс ако насреща има страхливо куче става доминантен и почва да го натиска, но застане ли куче без страх той се свива и забравя че има глас за лаене.

# 156
Sivi, по всякакви скача, а ако има доминантен, започва да се страхува и става още по-голям цирк, буквално включва на „нападението е най-добрата защита”. Но май не е срещал бебета, откакто е при нас.
Денис вчера за пръв път отрази въжето от зоомагазина и се заигра, а днес така се опита да си изпроси храна от мен.

И му намерих първата снимка, когато изобщо не бяхме планирали да се приберем с него. А аз - на косъм да се влюбя.

labrex, искам да го мачкам тоя сладур.

# 157
Seerose, хич не дава маймунът да го намачка човек и да му се порадва. Все насила го правя! Simple Smile А в  Денис как да не се влюбиш, само очите и погледът му......... Heart Eyes bouquet
Sivi, тая негова енергия и мен ме съживява, нека си е щур и див, аз друг не го познавам, от бебе си е такъв! Simple Smile bouquet

# 158
  • София
Привет от нас. Болните да се оправят бързо!
Ние бяхме на вет вчера. Балу вече трябва да позеленява, сиреч да го мажа с Грануфорин. След седмица пак ще минем да го види доки.

# 159
Здравейте момичета,

Чета ви редовно, но около операцията на малката маймунка и пътуванията нямах време да се включвам 🍀🐾🌹

Всички кучовци са неверотни ❤

Болничките да се оправят бързо, а на другите- безгрижно лято 😘

Веднага плащаме и данък Simple Smile Кая с нов диван 🛋 :

# 160
Минавам да дам отчет - biokill -а срещу мравки върши работа. Много съм доволна! Пу-пу!!!

# 161
Скрит текст:
Здравейте момичета,

Чета ви редовно, но около операцията на малката маймунка и пътуванията нямах време да се включвам 🍀🐾🌹

Всички кучовци са неверотни ❤

Болничките да се оправят бързо, а на другите- безгрижно лято 😘
Веднага плащаме и данък Simple Smile Кая с нов диван 🛋 :

Явно диванът е много удобен, Кая се е нагласила като едната кинозвезда. Ама как хубаво позира, а Рекс ме е доморил с тия снимки, хич не обича да го снимат. Simple Smile

# 162
Как само позира Кая на диванчето. Голям сладкиш е Heart Eyes А как мина операцията? Наред ли е вече всичко?
Soul ще го пробвам туй нещо за мравките, че мен чак на седмия етаж са ме налазили Angry
Днес с Макс откарахме цял следобяд на село и забелязах, че последните пъти като си идем и той не върши голямата работа в двора. Като го изведа на разходка извън селото и веднага кляка да се изходи. Май вече го е усетил като негов си втори дом и не иска да цапа, а то над два декара двор и поне там си мислех, че няма да има нужда да го разхождам допълнително. Joy Иначе му действа много уморително стоенето там и вече се отпуска и да заспи ако съм до него:

А като се прибрахме привечер отидохме с бигълката да се разходят и цопнат в Дунава, а ние стопаните с по една биричка на приказка. Както си седяхме и изведнъж Макс подскочи уплашен и започна да се озърта и какво да видя - змия. Станах, снимах за да разбера каква е и избягахме много бързо от там. Заоглеждах го да не е ухапан и веднага намерих човек да му пратя снимката и разпитам каква е гадината. Успокоиха ме, че не е отровна. Все пак у дома пак го прегледах, но никъде нищо не видях, а и предполагам че щеше да изскимти или да дойде да ми се жалва, защото обикновено така прави ако нещо му се случи.
Слагам змията в скрит текст, така че който не му е приятно да не отваря:
Скрит текст:

# 163
labrex, благодарим за милите думи 😘 Кинозвездата свиква, защото сменям всичко вкъщи с ортопедични легла, но бавничко, че си обича другите. Да нацелуваш Рекс (когато е в настроение).

Sivi, не смея от суеверие да се зарадвам 🐾🐾🐾 Оперирахме едното задно краче през м. Февруари- преживях го по- тежко и от нея. Взехме я същата вечер, излезе бързо от упойка и даже подскачаше, знаех, че поемам голяма отговорност, но знаех и че детенцето ми няма да се чувства толкова комфортно, както вкъщи (въпреки, че цял ден бях на няколко метра от нея). Над месец стояхме в София и по два пъти в седмицата бяхме на прегледи в ЦВК. С ръка на сърцето казвам, че са най- добрите ❤ Само да ни е жива и здрава 🍀🍀🍀
Макс е страхотен 🐶, а на теб благодарим за загрижеността 😘

# 164
  • Sofia
Благодаря за подкрепата. До колкото мога да преценя (защото вчера не съм я разхождала много дълго, за да не се натоварва) като че ли е по-добре. Вчера само веднъж я видях да куца за 1-2 крачки. Дано се оправи без операция.  Praynig А иначе ще потърся, разбира се, второ мнение. Въпреки че имам пълно доверие на нашата ветеринарка, тя самата каза, че ако се стигне до там ще извикат ортопед да я консултира. Казаха ми за някакъв доктор в едно клиника на Найден Геров, до педиатрията, бил цар на луксираните капачки... Ще видим. Сега само стискам палци да ни се размине.
Обаче от 1 седмица (не мога да си спомня от какакто пътувахме или откакто започна да куца  newsm78) е толкова плътно залепена за мен, че едвам функционирам в къщи. Да бяха ми гипсирали ръката нямаше да ме ограничат толкова. Вчера готвих с куче в едната ръка, каквото и да правя тя ми е в ръцете, като седна или легна моментално ми се настанява в скута и няма отлепяне. При никой друг не ще да стои.  А когато ми е в скута може да си стои до безкрайност. Вчера докато чаках децата от тренировка в едно кафе, 2 часа ми стоя в скута и не мръдна. Минаваха кучета, хора, гръмотевици, дъжд... никакво внимание.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт