Любители на кучета - 80

• 43 659
  • 752
  •   1
Отговори
# 570

Днес бяха пуснати снимка на две страхотни сини френчита с официално обявена цена 3500 лв.

E, това е прекалено вече.

Тук са по 2000 паунда!  Не знам кой им ги купува. Сега е модата на уличните от Източна Европа.

# 571

Днес бяха пуснати снимка на две страхотни сини френчита с официално обявена цена 3500 лв.

E, това е прекалено вече.

Тук са по 2000 паунда!  Не знам кой им ги купува. Сега е модата на уличните от Източна Европа.
Френчито не трябва да е синьо.
Това не отговаря на стандарта на породата.
Този ген може лесно да се елиминира при развъждането, като се подбират кучетата, ама на....

# 572
То може да се роди синьо и от чудесни представители на породата,, няма застраховане.
Само че трябва да си и достатъчно добросъвестен, за да не го размножаваш.

# 573
  • София - Рим и обратно
Не разбирам защо. Да не би синият им цвят да е свързан с някакъв грешен ген, носител на заболяване? На мен лично, сините ми харесват.

# 574
# 575
  • гр.Варна
    [/list] Двете лигли.Едната има в актива си изядени матрак, безброй обувки, чехли,пантофи,крак на маса,перде ,каса на вратата на банята и ощееее много деликатеси.
    А днес и двете в панически бяг дойдоха да ги спася от сирената по случай деня на Ботев.Реваха и се опитваха да се качат на главата ми.

# 576
    Не разбирам защо. Да не би синият им цвят да е свързан с някакъв грешен ген, носител на заболяване? На мен лично, сините ми харесват.
    Цитат
    The reason no association or breeder will recognize the blue French bulldog as a breed is because many believe that the dog is prone to too many health problems. The widespread belief is that blue French bulldogs have a condition known as blue dog alopecia, which is a known discoloration. The truth of the matter, however, is that many of these dogs are not affected by this form of alopecia, and it’s something that a number of organizations are contesting at the moment. While a number of blue French bulldogs are affected by blue dog alopecia, there are also several that are affected by the same disease that are not particular to this breed. The vast majority of blue French bulldogs simply are not prone to having this kind of health issue.
    Друг е въпроса, че от 2 дни се ровя и така и не намирам какви конкретни здравословни проблеми биха могли да имат. Един посочен има в цитата и то евентуаааално.
    Все повече ми се гади от FCI.

# 577
    • София - Рим и обратно
    Така си и мислех.
    Аз също трудно им хващам стандартите. Като гледам какви, уж родословни визли, печелят медали у нас... Подобия на породата, буквално.

# 578
    Ами основното е, че не отговаря на стандарта.

Друго - риск за кожен проблем - лоша козина и оплешивяване.

Освен това при някои породи е толкова рядък, че имате ли им вяра на тези по обявите тук, дали не са продукт на близкородствено кръстосване?
    Като цяло липсата на пигмент е свързана с различни здр. проблеми.

(Не обсъждам за породи където синят цвят си е стандарт)

# 579
    На мен просто ми е противен факта, че се начетох на "producer" като основно качество за едно куче. Имаше и изказвания, че еди-кое-си кучило от еди-кой-си било най-добрата продукция за годината. Един пък изрева, че понеже кучето не се развивали като чистокръвно, най-много да го хвърлил или дадял на някого.
    FCI всъщност не са виновни, а по-скоро тия, за които едно куче е просто крава/бик за разплод.
    Айде да не е само негативизъм, ето един усмихнат "породен брак"

# 580
    • София
    Днес си видяхме бебчето, което за последните 10 дни имам чувството, че е станало двойно! Какъв ми го снимаха малък и неориентиран, а сега красив оформен. Така хубавко го нацелувах... Детето се натъжи, че не можем да си го преберем веднага. На 30 дни е и е захранен с гранулки вече.
    Показвам единствената снимка, която направих с телефона. Другите не съм ги източила от камерата.

# 581
    • UK
    Тонка, много хубаво бебоче и какво коремче хубаво има Satisfied Добре дошли и на останалите нови попълнения, чета темата редовно и ви следя, макар и да не пиша често.

Ние сме добре, миналата седмица Джинкс имаше рожден ден, от подаръка въже вече нищо не остана Bowtie Веднага беше надлежно разкъсано и разплетено, даже за снимка не сварих.

Минахме на Wolf of the Wilderness, вече сме на втори чувал и му се отразява чудно. Единственото, което не ми допада е че на разходки кляка по няколко пъти за супер мизерно количество и хвърлям много повече торбички, иначе козината е добре и той си я харесва много, ама ламята яде всичко така или иначе. Със скубането вкъщи беше някакъв ад, буквално всеки ден чистене и пак се навъртаха едни кълбета по местата, където се навира, направо в чудо се видяхме.

От днешната разходка, горкичкият голям страх бра от лебедите, седна да ги гледа от разстояние да не му се нахвърли някой. Satisfied

# 582
    • У Диспансера ...♥♥♥
    Тонка, много сладка бръчка, толумбичка малка ❤

# 583
    • София
    Тонка, сега чакането ще е непосилно Blush Срещата е била добра. Мъжът ти какво прави, докато с детето се радвахте на бебето? Проявява ли интерес вече или..?

# 584
    • София
    Мъжът ми го погали с върха на показалеца си и това беше. Но самият факт, че се вдигна и отидохме заедно да видим кученцето, е показателен. Приел е новият член на семейството, така да се каже.
    Месецът вярно тежко ще мине, но ние имаме и море за 11 дни в Турция, така че ще е поносимо чакането.
    Утре ще се постарая да ви покажа бебчо в пълен блясък. Hug

Общи условия

Активация на акаунт