Любители на кучета - 80

• 42 981
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте . Моля кажете ми какво да правя с моето куче , от 4 5 дена не ни обръща внимание като я викаме , дори на моменти ни лае , излиза от колибката само да пие вода и да яде . Има една гумена играчка и постоянно си я държи в устата , вече си мисля да не би кучето ми да си мисли ,че това и е бебето .Има ли фалшива бременност при кучетата ? Когато играчката не е при нея тя само скимти (кучешки плач) ,слага я под нея и я пази .
Кучето ми е на 5 год.

Извинявайте , осъзнавам , че въпросът ми е тъп ,но се притеснявам за кучето ми .

# 586
  • София
Тонка, то и без това като дойде бебето и обръща всичко наоколо. Ние за три дни си припомнихме какво е.
Виконетка, съвсем фалшива бременност е това. Вземете и играчката и се посъветвайте с ветеринар. Може да получи мастит. Успех, бързо да минава.
Нашия съсел не иска да ходи на повод, а като види куче не мога да и затворя устата. Хем я е страх, хем иска да играе. Днес се видя с две от братчетата и чичо си. Поигра, поспа и в Декатлон в момента , в който трябваше да взема нещо за две минути се изака Satisfied Днес за пръв път се изпишка навън. Беше голяма радост. Хапна едно парче кренвирш и вдигна опашката. Посля я наваля малко дъжд и не можеше да повярва какво и се случва Joy Днес ще показвам на дъщеря ми как да обучава Бека на вечерната разходка. При нас валя и няма жив човек на улицата. Мисля, че това е подходящия момент.

# 587
  • София
Тонка, то и без това като дойде бебето и обръща всичко наоколо. Ние за три дни си припомнихме какво е.
Виконетка, съвсем фалшива бременност е това. Вземете и играчката и се посъветвайте с ветеринар. Може да получи мастит. Успех, бързо да минава.
Нашия съсел не иска да ходи на повод, а като види куче не мога да и затворя устата. Хем я е страх, хем иска да играе. Днес се видя с две от братчетата и чичо си. Поигра, поспа и в Декатлон в момента , в който трябваше да взема нещо за две минути се изака Satisfied Днес за пръв път се изпишка навън. Беше голяма радост. Хапна едно парче кренвирш и вдигна опашката. Посля я наваля малко дъжд и не можеше да повярва какво и се случва Joy Днес ще показвам на дъщеря ми как да обучава Бека на вечерната разходка. При нас валя и няма жив човек на улицата. Мисля, че това е подходящия момент.

Много благодаря за бързият отговор .Ще говоря с ветеринар .

# 588
Ха,току-що във фейсбук видях дървени легла за кучета,с възглавнички,гардеробчета .Много красиви,останаха ми очите,не знаех,че има и такива мебели ,ръчно изработени .

Подозирам,че за нашия ще трябва с размери на човешки диван  Laughing

# 589
Здравейте . Моля кажете ми какво да правя с моето куче , от 4 5 дена не ни обръща внимание като я викаме , дори на моменти ни лае , излиза от колибката само да пие вода и да яде . Има една гумена играчка и постоянно си я държи в устата , вече си мисля да не би кучето ми да си мисли ,че това и е бебето .Има ли фалшива бременност при кучетата ? Когато играчката не е при нея тя само скимти (кучешки плач) ,слага я под нея и я пази .
Кучето ми е на 5 год.

Извинявайте , осъзнавам , че въпросът ми е тъп ,но се притеснявам за кучето ми .

За съжаление да, има фалшива бременност при кучето. Ама май при твоето куче, вече не е бременност, ами е "родило" играчката. Поведението на кучката в този момент много се променя. Трябва консултация с ветеринар. Дава се накакво лекарство: има както растителни / хомеопатични, така и хормонални. Нека вашия ветеринар да прецени. Но трябва да обърнеш внимание на проблема, няма от отмине "от самомосебе си".

Това, което може да направиш в момента, без конслтация с ветеринар, е веднага да вземеш играчката, и да ѝ отвличаш вниманието с други неща: повече игра с тев, повече разходка, да не я оставяш в колибката с играчката. Но внимавай и следи кучето: моята беше спряла да яде и да пие в момента, когато ѝ бях взела играчката!
ПС: няма смисъл да носиш играчката при ветеринаря, само му обясни проблема.

# 590
  • София
Ако влезна да и взема играчката буквално ще ме изяде . Кучето е алабай , много се е озлобило в момента . Честно да си призная не смея да и взема играчката . Утре ще се чуя с ветеринар ,да видим какво ще ми каже . Мислех ,че е нещо временно и ,че ще оправи ,но вече много се притеснавам .

# 591
vikonetka,

то е временно и ще се оправи. Но не без лекарства. Не му се притеснявай много.
Щом те е страх от кучето, имаш притеснения, наистина не опитвай да вземеш играчката, да не стане някоя беля.
Само помисли, какви мерки трябва да предприемеш, когато заведеш кучето на вет. Трябва му преглед (на гърдите(поне)), не става по телефона.
Успех!

# 592
  • София
Моя съвет е да действате бързо, защото не е добре за кучето да мисли, че е бременно. Старото ни куче го е правило само веднъж и някак по инстинкт успях да и помогна, но при вас вече са минали 5дни. Най-вероятно вече има и кърма. Действайте, за да не се мъчи животното. Може да помислите и за кастрация, ако не е предвидено да се разпложда. Нашата Лола буквално си отдъхна след кастрацията. На 5. беше.

# 593
  • Sofia
Привет, момичета Simple Smile
Идваме да почерпим, днес Страхо стана на 2 годинки Simple Smile Да ни е жив и здрав си пожелавам! Добро ми е момчето, послушен и гальовен, хитър и пакостлив понякога... Все така да е!  Mr. Green Heart Eyes

party023 Drunk beer2 baloni

Ето го рожденика и тортата  hahaha

# 594
Тоя Страхо винаги ме кара да се усмихна, като го видя! Simple Smile Да е живо и здраво момчето още много х2 годинки! bouquet Страхотна торта! Heart Eyes

# 595
  • София
Да е здрав и много щастлив Страхо. Още 100 години да ви радва. Тортата е веднъж! ❤
 Ние продължаваме да се учим да вървим на повод. Голяма мъка и продължава да си пази работите за вкъщи. Няма нито едно попадение на памперса. И на вън не върши нищо. По 4 часа разходки и чака да се прибере, за да свърши всички работи. Поне е запетайка и са дребни белите за сега. Всякакви съвети ще са от полза.

# 596
  • UK
джуджанка, по-чести и по-кратки излизания - за 10 мин я извеждаш, като свърши някоя работа - браво и награда и я прибираш веднага. Обикновено преди да пишка, ака може да започне да се върти на едно място и да души, като я видиш я грабваш и навън. А за памперса може да го навлажниш леко в малко пишнато, колкото да улови някаква миризма и после кучето пак ще си ходи там, където я усеща.

# 597
  • София
Директно избърсах пода със салфетка и го оставих на памперса, за да и мирише и дарадонка оставих и пак не иска. Хич не се върти преди да пишка. Директно както тича кляка свършва работата и заминава. Ще пробвам да я извеждам на често, но мога само сутрин и вечер да и отделям повече време. Ще дам инструкции на дъщеря ми пък да видим. Благодаря за съветите 🌷

# 598
  • под тепетата
джуджанка, за да научим Ози да пишка вън му изнесохме памперса на тревата. Използвахме момента , че сме на вилата и няколко дни му трябваха да схване. После махнахме памперса.
 Тонка, много ви е сладко бебчето!
Честито, Страхо! Жив и здрав да си , весело момче!
 Ние бяхме на парти за рожден ден на  бившата му стопанка. Тя си поиска такъв подарък - да събере всички братчета и сестричета на една хубава полянка. Получи се страхотно парти! Най-гот беше момента, когато им махнахме каишките и се мъчехме да си ги познаем  Laughing Почерпиха ги с кучешка торта. Събраха се 9 визЪла - 7 бебета+ баба им + баща им. Майка им не можа да присъства , защото беше разгонена.    Ози става на 5 месеца и дядо му го заведе на летището да види самолетите Simple Smile

Кой е Ози ?

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 22:17 от bilqna_69

# 599
  • София
Биляна, за съжаление памперса не го използва и вкъщи. Само си играе с него. Къса го и е голямо забавление. Не знам как ще стане, но ще се учим някак.

Голямо забавление е било с цяло стадо визли! Представям си каква прекрасна гледка са били. Пусни снимки!

Общи условия

Активация на акаунт