Любители на кучета - 80

• 42 977
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
джуджанка,

опитай след като видиш, че се изпишка на пода (или в момента, когато си върши работата), ВЕДНАГА да му се скараш и да го занесеш на памперса. И го остави там минутка две. И така няколко пъти. При моето този начин на действие имаше ефект и "обучението" продължи около седмица, но бях по цял ден в къщи. Няма смисъл (според мен) дори и 5 мин. след като кучето си е свършило работата, да го носиш на памперса, тогава няма да разбере защо и какво му се случва. Успех!

А пода, където си е вършило работата, може да почистиш с оцет. Както за теб, така и за кучето тази миризма е неприята, и убива миризмата от собствената му урина, така че да не се изхожда пак на това място.

# 601
  • София
джуджанка,

опитай след като видиш, че се изпишка на пода (или в момента, когато си върши работата), ВЕДНАГА .....

Точно така правя. Стига да я видя, че върши беля и се карам веднага и я нося на памперса, ако просто открия локва или дарадонка си мрънкам под носа и бърша. Най-странното е, че не върши работите на едно и също място. Обикаля си и където я свари нуждата. Хич не я интересува къде се намира, не души, нищо.

# 602
джуджанка,

ами остава да се въоръжиш с търпение Wink

# 603
Жив и здрав да е Страхо и да го слушате много.
Връщам се да ви дочета.

# 604
Джуджанка,аз преди време писах за същия проблем. Вече почти мина при нас,но я пускам на двора през час-два. И одеве бях пропуснала момента и пак се изпишка вътре,но и пие много вода в жегите и не издържа да стиска дълго време. Просто трябва често извеждане. След като спинка и се събуди,след като се нахрани,горе долу на половин час за по-сигурно. След време интервалите стават по-големи,но кога си е божа работа. 😃 Гадно е като се разиграеше нашата вътре и неочаквано клякаше и пишкаше където й падне,но сега вече е доста по-добре. Търпение и се приготви да си с мопа постоянно.

# 605
  • Sofia
Жив и здрав да е Страхо, много весел и игрив!  Hug  newsm59

Това с памперса е малко нож с две остриета, да ви кажа. На нашата толкова усилия положихме да я научим на памперс и толкова награди отнесе за уцелването на памперса, че сега категорично отказва да го прави навън. 3 часа се разхождаме, тя стиска и от врата директно на памперса тича.  ooooh! Изключително рядко й се случва да го прави навън.

# 606
  • София
аз затова отделих седмица да приучавам на пишкане навън
отпуска и висене навън до полуда

vikonetka, много е лошо това, дето се страхувате от собственото си куче
ама много
фалшивата бременност се познава и по това, че увисва корема като на раждало куче
трябва да и се дават хапчета, на билкова основа минимум, да се намали храната доста и да и се приберат играчките
предполагам, че не я извеждате, а би било хубаво, защото е начин да се разсее, препоръчват се мого движение и игри

Честита двугодишнина на Страхо, достолепен и кресив е милия

а Ози е голям сладур

Разбирам го Джинкс, и Рея я е страх от патиците
опасни животни са си това, а лебедите още повече

# 607
Скрит текст:
джуджанка, за да научим Ози да пишка вън му изнесохме памперса на тревата. Използвахме момента , че сме на вилата и няколко дни му трябваха да схване. После махнахме памперса.
 Тонка, много ви е сладко бебчето!
Честито, Страхо! Жив и здрав да си , весело момче!
Ние бяхме на парти за рожден ден на  бившата му стопанка.
Скрит текст:
Тя си поиска такъв подарък - да събере всички братчета и сестричета на една хубава полянка. Получи се страхотно парти! Най-гот беше момента, когато им махнахме каишките и се мъчехме да си ги познаем  Laughing Почерпиха ги с кучешка торта. Събраха се 9 визЪла - 7 бебета+ баба им + баща им. Майка им не можа да присъства , защото беше разгонена.    Ози става на 5 месеца и дядо му го заведе на летището да види самолетите Simple Smile

Кой е Ози ?

bilqna_69, направо филм ми се извъртя в главата - Ози пилот, докарал родата със самолет на парти. Simple Smile Ох, много, ама много са красиви!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet

# 608
  • София
Красота неземна са тези визльовци! Само мога да си представям какво щипане на бузи е имало Joy

Днес на сутрешната разходка се изпишка веднъж. Голяма радост беше. Навън обаче трепери от страх. Като види човек и хуква след него да го души, кучетата хем ги лае, хем скимти. Явно още е ошашавена. Инструктирала съм детето какво и как да прави. На моменти и е много досадно, но аз го очаквах и поемам всички разходки, които мога.

Да ви кажа от Джъбмо да не купувате кучешки топки- с едно ръфане и беше скъсана. Продължавам да издирвам телешки копита. Били много добри за кученца, които сменят зъби. Много е странно, че Бека предпочита да дъвче текстил. Навън и тревичките да много интересни за дъвчене. Препоръчайте ми, ако не намеря копито какво да взема за дъвчене при смяна на зъби!

# 609
Кокали от пресована кожа,но внимавай-като остане малко парче,по-добре го хвърли,да не се задави

# 610
Има и едни гумени играчки, приличат точно на оребрените бебешки, само че са под форма на кокалчета. Въжета също, ама по-добре му купете от коя да е железария, че тия в зоомагазините са на тройни цени.
Визльовците са прекрасни, надявам се да не е имало разменени кучета Grinning

Един бъдещ баДка, който едва днес установи, че спи с дъмбели до главата. Голямо близане падна и сръфа подложката на единия. След едно НЕ го остави, де, ама замина. А се хвалех, че една беля не е направил. Карай, поне знае какво значи думичката НЕ... вече.

# 611
  • София - Рим и обратно
Ох, каква красота са тез визЪли, малки кончета сладки 😍😍😍 . Завидях благородно за якото парти!
Кира отначало си знаеше по интуиция, че се ака и пишка навън, щом излезем това й е първата работа, от тримесечна та и до сега. Естествено, това не значи, че не пишкаше от време на време вкъщи до 8-9 месечна. Акала е само ако нещо не й е добре стомахът, което като малка беше често явление. Иначе винаги си търси тревичка за акане и пишкане, от съвсем мъничка. На асфалт абсурд. Ветеринарката каза, че може би защото е гледана в двор като новородена.
Честит празник на сладура Страхо и цялата му фамилия! 🎉❤

# 612
# 613
  • Sofia
Благодаря ви, момичета, за милите пожелания!  Hug Hug
Голямо глезене получи вчера рожденика, определено доволен беше Simple Smile

Големи красоти гледам в темата! Бях позабравила какъв кеф е тук  Heart Eyes
А Ози мисля, че е този, облизващият се калпазанин  Heart Eyes

За пишкането - Страхо схвана идеята на памперса сравнително бързо и като цяло там си ходеше, но а закъснеех 20 минути след работа, а съм го намерила разпарцальосан и посипан из цялата къща....  Whistling

Около 10-ия месец започна изцяло навън да си ходи, като не включвам наказателните акции по леглото, които ми спретна няколко пъти  Twisted Evil

За дъвкането - много неща му бях посипала по земята, докато ме нямаше и само едни кабели изяде, обувките ги прибирах, но ако малкия оставеше нещо, пак не ги закачаше.

# 614
Здравейте!
Виждам,че препоръчвате различни "лакомства" за кучета,сред които и кокали.
Аз съм пред дилема и ми е интересно вашето мнение.
Преди месец,на един контролен преглед,ветеринарката ни погледна зъбите на нашата хъска и установи,че е с изтъркан емайл.Каза,че това се получава точно от тези кокали за гризане ,както и от обикновените кокали.
Забрани ни да и даваме подобни неща.
Не че някога сме прекалявали.Даже напротив.Яде главно суха храна,от време на време воденички,дробчета и...кокали(но рядко).
Били прецаквали зъбите,падал емайла и от там се почвали ред проблеми.
Какво мислите,дали е вярно това нещо,при положение,че ми го казва специалист,а в същото време по зоо магазините се препоръчва взимането на  подобни"лакомства"?

Общи условия

Активация на акаунт