Любители на кучета - 80

• 43 085
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
Трапезица, много ти благодаря ❤ Имам пинсети, имам и тези тип “кози крак”, но ме е страх и предпочитам да тичам до клиниката. Ако не е на нея ще го дръпна от раз, но след операцията на крачето много й треперя. Два пъти я полазват и веднага ги махам, всеки ден преглеждам по 2-3 пъти... след 2-3 седмици ще отида да й направят едни профилактични изследвания, но утре ще нося тази твар в РЗИ, ако не искат там има една частна лаборатория с бързи тестове, но не определят вида.
labrex, знам за Рекс и колко тежко сте го преживяли 😔, добре, че си познаваш кученцето. Надявам се, че няма да имаме щети, защото кърлежът не беше ял, а съм чела че трябват от няколко часа до 72 часа, за да заразят.

Моля се детето да е добре 🍀🙏🏻🐾, а другата седмица имаме час и ще се подстригваме...

Тежко беше наистина, защото самите лекари някак не ни обнадежиха в началото и аз се стреснах доста. Дори преди дни ходих за таблетки за алергията му и док пак каза: " ей, не вярвах......" Той все ме разпитва как е Рексун. А Рексун точно сега вятър го вее на бял кон, разстоянието, дето го извървявахме  за час, сега го взимаме за половин час и се чудя къде още да го водя. Ама това е щото има разгонени женски в квартала и той търчи по следи, та е чудо, без дъх ме оставя понякога. Ама........ нека е щур! Peace
Като направите прическата на Кая, да я покажеш! Simple Smile bouquet

# 226

Милото Рексунче 💋 Той е герой 🐶 Да е жив, здрав и щур, labrex 🍀🍀🍀

Не знам още как ще я подстрижем малката мишка. Досега беше само около крачетата, когато я оперирахме, но май този път ще намалим козинката и на гръбчето, и на врата, че ми се иска да имам видимост 😉

Оформена козина на крачетата от архива (м.Март) Simple Smile

# 227
  • София
Балу е с каишка Скалибор, и въпреки нея, намерих онзи ден един прясно забит кърлеж, и то почти до каишката. Иначе откакто я сложихме, рязко намаляха случаите да видя да го полазва нещо. А до решението да взема каишка се стигна, след като за 2 поредни дни извадихме над 10 забити насмукани кърлежи. И това от куче, обезпаразитено с Адвантикс около седмица-две преди случая.

# 228
Ние сме с каишка Форесто и като цяло съм доволна. Когато беше пика преди месец съм намирала пълзящи, живи забити, изсъхни... а тогава бяхме и с Адвантикс. Доколкото си говорим с кучкарите на поляната 💯% защита няма. Но от каишката й се накъса козината на гушката... Ще търся друг вариант занапред.

# 229
Здравейте,

при мен почти няма кърлежи (как смело се изказвам), а и аз съм с куче, от онези дребни породи, при които тревата е по-висока от кучето Simple Smile Та моето куче ходи предимно по пътеките и рядко в трeвата и поляните. Но все пак исках да споделя, че пръскам със спрей кучето в пиковия сезон и до сега не съм намирала кърлеж. Става дума за този спрей:

Все пак се е случвало да вадя кърлеж, доволна съм от ето това:

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 08:24 от Potrebitelka1

# 230
С когото и да съм говорила, 100% защита няма, тази година е нещо страшно, но поне значително намаляват с каишките и пипетите. Пак е нещо. Като все пак му се забие, го вадим с ей такова https://goo.gl/images/a75ip3
Вадим, вадим, скъпия ги вади, мен ме е шубе да не го скъсам.

От вчера сте се активирали с данъците и не мога да се нарадвам на красавци!

Вчера, след като си описах тревогите и вълненията за олигофрена, Скъпия ме изненада, че като били навън, се разхождали до 2 дакела и о, чудо, тоя не ги отразил. През терасата залая другата изключително „социална” другарка от блока, „сдъвках” го и после като се връщаха, само я зяпаше, ни ръмжене, ни нищо. Може би има надежда някой ден да отидем като нормалните хора на някоя полянка...

# 231
  • София
Да, и ние сме доволни от тези инструменти (ползваме Otom, ако има значение марката), заредили сме при родителите ми и при родителите на МП по един комплект за всеки случай. И от себе си съм вадила кърлеж с този инструмент, много е лесно и няма опасност да се скъса гадината.

# 232
  • София
аз, за щастие, имам черно куче с козина и не виждам кърлежите, като я налазят
откакто я имам сме на нексгард спектра и не съм намирала кърлеж забит, а се мачкаме и галим доста, та ще усетя поне
на себе си съм намирала и са ме полазвали, и са ми се забивали миналата година
тая година още не, обаче съм изловила десетки, след обиколки по ливадки и горички
като се приберем събличам всичко, преглеждам и после в пералнята

Chihuahuas Mom, занеси кърлежа, но не казвай, че си го свалила от кучето

Seerose., вързаните кучета винаги реагират по-агресивно
може да го събирате с по-доминантни, ако и те са с намордник, така не могат да си причинят вреди
но, както казаха и другите, за специални случаи си трябва треньор, така с проби-грешки, само може да се влошат нещата

# 233
... след 2-3 седмици ще отида да й направят едни профилактични изследвания, н...
Попитай ветеринарите кога да направиш изследвания,ако си решила. Инкубационния период е различен ,да не си даваш парите напразно.

Моля се да не попадаме в огнище с гадни болни кърлежи,опасно е както за кучетата,така и за хората Sad

Potrebitelka1

,за хора става ли този спрей  и от къде го купуваш ?

# 234
Трапезица,

спрея го купувам по интернет.
Никога не съм пробвала за хора, но мисля че може да стане. Защото е "еко", само с растителни съставки,  това му е съдържанието: екстракт от nimtree, олио от макадамия, олио от лавандула , Auqa denim ad 100%. Пръскам кучето на 2-3 дни, изчаквам да изсъхне и разресвам.
Но пак казвам, че по принцип нямам проблем с кърлежи и не мога да твърдя, че спеят е причината. Факт е, че откакто го използвам , нито един кърлеж не съм намерила.

# 235
https://apteka.framar.bg/30018313/%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D0%BB … D0%B5%D0%B6%D0%B8

Ето това ползвах преди за комари, за кърлежи не знам дали ще действа. За мен го ползвах, де, тогава Денис не беше в картинката => не ходех по тревите ==> не ми се забиваха кърлежи.
possessed, както казах, изобщо нямам намерението да действам без Александър и да си правя експерименти да го социализирам сама. Просто си споделям случки, които ме обнадеждават, че може и да стане адекватно четириного. Не очаквам от веднъж и всичко да стане, затова караме постепенно. Куче да се движи до него и той да не реагира си е нещо голямо за него.
И как спи, когато си мисли, че е сам.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 11:48 от Seerose.

# 236
Момичета,

Много ви благодаря ❤

Малко информация, дано да е полезна- от РЗИ Варна изследват само вида на кърлежа и дават препоръки кога и за какво да се изследваш, но не и дали е заразен. В Статус и Ситилаб правят тестове на кърлежа за лаймска болест (15- 20 лева) и днес ще го занеса.

В някои зоомагазини вече има и бързи тестове за лаймска болест и ще поръчам за всеки случай.

Пожелавам на всички да няма последствия от ухапванията и ви благодаря за подкрепата ❤🐾🍀

По- късно ще ви кажа и резултата от теста на кърлежа. Стискайте палци 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 11:48 от Chihuahuas Mom

# 237
ПИтай вета за колко време се позитивира теста,ако има зараза.

# 238
ПИтай вета за колко време се позитивира теста,ако има зараза.

Извинявай, пропуснах да напиша по- горе, защото от притеснение в главата ми е...
Още вчера попитах и докторката ми каза след 3-4 седмици да отидем за тест, но ме успокои, че не се е хранил и е малко вероятно да има проблем.

Благодаря ти, Трапезица

# 239
  • София
Ходих давидя Алфа Спирита
ууу то златно бе
можеда и взимам понякога да замези, ама за основна храна няма как да стане
две купички на ден

Общи условия

Активация на акаунт