Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 107 996
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Мерси. Повечето от изброените вече ги закупих, ама М здраво се  Shocked като им видя бройката.
Рутина и ликопена как се приемат и в каква дозировка?
Ще се опитам да му пробутам още някое хапче покрай другите, пък дано да мине незабелязано  Mr. Green

# 511
  • Бургас
Гейзер, вие пробвахте ли пчелният пращец?

# 512
Да. Пчелен прашец взима вече 5м. + вит.С и Проксид плюс. Има леко подобрение, но засега не може да се прецени дали е инцидентно или наистина се е повлиял от добавките. Док. подозира че може да има някакво постоянно увреждане в целия процес.  Ще опитаме още 2м и ще вадим тежката артилерия после.
      Пчелния прашец и аз го взимам и усещам че ми влияе добре здравословно. Някак си се чувствам по-добре от него.

# 513
Денис, здравей! Blush

Пия тази Омега 3 - https://apteka.framar.bg/30059754/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0 … D0%BE%D1%80%D1%81

Ти ми беше казала да я взимам по схемата - 2 дни по 2 капсули, 1 ден 1 капсула, за да стане средно по 1500мг на ден. Иска ми се да увелича дозата и да започна да пия всеки ден 3х1т. Смяташ ли, че е ок?

Взимам и магнезиев цитрат, общо 300мг, разделен на два приема по 1т от 150мг. Ако взимам цялата доза наведнъж, две таблетки вечер, добре ли ще е?

# 514
  • София
Денис, здравей! Blush

Пия тази Омега 3 - https://apteka.framar.bg/30059754/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0 … D0%BE%D1%80%D1%81

Ти ми беше казала да я взимам по схемата - 2 дни по 2 капсули, 1 ден 1 капсула, за да стане средно по 1500мг на ден. Иска ми се да увелича дозата и да започна да пия всеки ден 3х1т. Смяташ ли, че е ок?

Взимам и магнезиев цитрат, общо 300мг, разделен на два приема по 1т от 150мг. Ако взимам цялата доза наведнъж, две таблетки вечер, добре ли ще е?
Здравей!
С каква цел искаш да увеличиш дозата на Омега 3?
Оптимална дневна доза е 1500мг, ако приемаш 3 капс. това е 2700мг/дн., не че е проблем, само да не се получи по-силно разреждане на кръвта /опасност от кървене, кръвоизливи, поява на синини и т.н./
Ако приемаш по 2 капс. - 1800мг., това е по-добре, според мен.
Консултирай се с лекар за всеки случай.
За магнезия - може да го приемаш еднократно. Той също разрежда кръвта

# 515
  • София
Здравейте, има ли начин (добавка т.е.) освен със спиронолактон и противозачатъчни да се свалят нивата на ДХЕА-С. Тестостерон и андростендион са в норма. Вторият пО към горна граница, но все пак.

Четох за вечерната иглика (с която се сдобих), но тя пък водела до естрогенна доминантност. Saw palmetto..
Още някакви алтернативи има ли?

# 516
  • София
Здравейте, има ли начин (добавка т.е.) освен със спиронолактон и противозачатъчни да се свалят нивата на ДХЕА-С. Тестостерон и андростендион са в норма. Вторият пО към горна граница, но все пак.

Четох за вечерната иглика (с която се сдобих), но тя пък водела до естрогенна доминантност. Saw palmetto..
Още някакви алтернативи има ли?
За МВИ - как ще води до естрогенна доминантност, когато подпомага О., ЛФ - функцията на ЖТ и синтеза на прогестерон?! В доматите има повече фитоестроген.

ПП.
Т.е при високи нивава на естрогените, почти не може да има О. и нивата на прогестерон са ниски, самият естроген потиска синтеза на прогестерона.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 18:43 от denis.

# 517
  • София
Не знам, онзи ден в друга тема някой ме поправи. Обърках се съвсем.
В крайна сметка помага ли за понижаване на андрогените?
Говорим за стойност 16.. Не леко завишен.

# 518
  • София
Не знам, онзи ден в друга тема някой ме поправи. Обърках се съвсем.
В крайна сметка помага ли за понижаване на андрогените?
Говорим за стойност 16.. Не леко завишен.
Говори с ендокринолог. Самите нива на ДХЕА са симптом, че има проблем и проблема трябва да се лекува, в резултат на което, нивата на ДХЕА ще се нормализират.
Ако са НбЖ - те трябва да се лекуват. Може да има и друга първопричина, в резултат на което да се повишават нивата на ДХЕА.

# 519
  • София
Добре, благодаря. С инсулинова резистентност съм и ендокринолозите автоматично приемат, че от нея са завишени андрогените. Двама попитах дали ще се обърне внимание на надбъбречната, но те ми казаха, че нямало нищо (гледайки вълшебното кълбо явно).
Ще пусна и другите- кортизол и 17ОH.

# 520
Денис, здравей! Blush

Здравей!
С каква цел искаш да увеличиш дозата на Омега 3?
Оптимална дневна доза е 1500мг, ако приемаш 3 капс. това е 2700мг/дн., не че е проблем, само да не се получи по-силно разреждане на кръвта /опасност от кървене, кръвоизливи, поява на синини и т.н./
Ако приемаш по 2 капс. - 1800мг., това е по-добре, според мен.
Консултирай се с лекар за всеки случай.
За магнезия - може да го приемаш еднократно. Той също разрежда кръвта

Понеже съм с ИР и четох, че трябвало да се пие към 3 гр Омега 3 на ден. Затова те попитах. Но ще остана на варианта, който ти предлагаш сега - по 2 капсули всеки ден.

# 521
Добре, благодаря. С инсулинова резистентност съм и ендокринолозите автоматично приемат, че от нея са завишени андрогените. Двама попитах дали ще се обърне внимание на надбъбречната, но те ми казаха, че нямало нищо (гледайки вълшебното кълбо явно).
Ще пусна и другите- кортизол и 17ОH.

Здравей. Съвсем възможно е от добавките които ти изпишат за ИР да се понижат и андрогените. Аз моите ги понижих с Инозитол, а той се изписва и при  ИР.
При хиперплазия на НБЖ до колкото знам има и конкретни външни белези, та щом са ти казали че няма нищо, сигурно са прави. Но щом се съмняваш, можеш да потърсиш и още едно мнение от друг ендокринолог.  Peace

# 522
  • София
Да, предписаха ми го. Благодаря ти!
Би ли казала в каква доза взимаше (2,3,4г?) и от какви стойности на андрогените горе- долу тръгна?

# 523
Вече 2г го пия, но андрогените се нормализираха някъде на 5-6м. Тестостерон към горна граница и леко над границата 17ОН прогестерон. Андростендионът беше добре. Другите не съм ги изследвала - казаха че няма нужда в моя случай. По 1т. на ден ми назначиха.
      Но все пак всеки случай е индивидуален. При мене беше много нисък и прогестеронът, за което взимам утрогестан.
Няма универсално лекарство или универсална дозировка. Всичко се  изписва в зависимост от конкретния случай и вида и степента на отклоненията.
      Когато пуснеш контролни изследвания ще стане ясно дали се налага промяна на дозировката, а понякога и на медикамента дори.
      Имай повече вяра в лекарите  Peace

# 524
  • София
И на мен ми е по таблетка на ден-500, но от изчетеното, устнових, че трябва дозите да са по- големи. Simple Smile
Благодаря за споделеното!

Общи условия

Активация на акаунт