Боян Петров

• 238 222
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 210
  • Най-красивата страна
Работата на спасителите е да спасяват,но явно не е толкова лесно при такива лоши условия.
То не е като да се загубиш на Мусала.

# 211
  • Кърджали
Много се надявам да се случи някакво чудо, но за съжаление не съм оптимист вече.
Иначе и аз може да не го разбирам Боян Петров и други като него, на които в кръвта им тече адреналин ли, какво... Но не бих могла и да го съдя. Сигурно и той е осъзнавал че някой ден, нещо ще се обърка, ще се случи нещо непредвидено и ще се стане нещо такова...
Аз обичам сигурността, но хубаво за човешкият вид е че има и такива хора, които рискуват.

# 212

Не ги разбирам алпинистите.Защо си рискуват живота?Какъв е смисъла?Природата е по-силна от човека.
Но много ми се иска да намерят Боян Петров жив.
Гледала съм го в едно предаване по телевизията и останах с впечатлението,че е много интелигентен човек.
Може би има някакъв минимален шанс да оцелее,ако е успял да слезе надолу и да се добере до някое село....

Хората са различни, стремеж към покоряване на нови върхове, към изпитване и доказване на възможностите, при мъжете най-вече това е заложено, да се състезават, да побеждават.
Не могат и не трябва да бъдат спирани, тънка е границата кога стремежите ти са егоистични и нараняват най-близките ти, кога ги подлагаш на стрес и психическа болка.
Ако всички бяха разумни и предпазливи, светът нямаше да върви напред, за съжаление, такива подвизи не завършват щастливо винаги както във филмите...

# 213
Ами то не е лошо да ги е страх да погледнат от балкона, че ако тръгнат всички да доказва смелост, няма да ни стигне БВП да ги прибираме. Все някой трябва да работи и да плаща да хеликоптерите на смелите.

# 214
Никой не спори за спасителите и лошите условия, а колко време отнема за да се пусне изобщо тоя вертолет на лети.

# 215
  • Варна
Естествено, че са малко такива хора и по-добре. Представям си какво би се случило, ако всичко живо се втурне да покорява 8-хилядници.

# 216
А не знам защо никой не коментира вероятността от лавини .. Инсулина и температурите в този случай са му най-малкия проблем.
И да,точно така,всеки трябва да има ГПС,по който да могат да го открият.
Скрит текст:
защото това е най лошия вариант ..и ако е попаданал на лавина може и никога да не бъде открит
Но е много вероятно.
Да,работата на спасителите е да спасяват,но не с цената на собствения си живот.

# 217
И аз съм на мнение, че държавата ни е длъжна да помогне на Боян Петров, не са много достойните българи като него! И ако трябва да се търси сметка за харченето на пари, добре е да се гледат не болните хора, за които никога няма достатъчно, а милионите които се харчат за глупости или се крадат.

# 218
Тоя вертолет първо трябва да бъде намерен и пилот, който да се съгласи да лети- това не са дейности, за които важи това им е работата.

# 219
Коментарите на хората са безумни - чак ми става жал за тях... Боян е пример за цялото ми семейство и дали държавата да го спасява или не за мен е напълно излишен въпрос....

# 220
Има доста полезни истински откриватели /наистина открили нещо полезно, особено в науката/, както и други хора, които не са луди и са дали доста на човечеството.
Смелост и лудост също са различни неща.
Много пресилен патос.
Което не ми пречи да съжалявам за човека и близките му. Както бих съжалявала за всеки друг, който е в тяхното положение. Но чак такава патетика точно по такива поводи е излишна.

# 221
  • На брега на реката
Salsisha, хващаш се за думи и ти убягва цялостната картина! Хубаво ти е да живееш с удобствата и модерните условия, които предлага днешния живот. Но погледни отвъд носа си и разбери, че за да се стигне до прогрес, е трябвало да се поеме риск! Стой си на терасата и не надничай!

# 222
Какво всъщност е открил, че такъв велик откривател го изкарахте? До какъв прогрес е довел тоя човек?

# 223
Излагате се с коментарите за българския флаг... И Григор Димитров е с българския флаг, но всеки път като падне го псуват всички, а като е контузен никой не бърза да му дава пари за лечение... И Саня Жекова и т.н. и т.н. и т.н.
Боян Петров не е отишъл на експедиция, не е отишъл с научна или изследователска цел, не е отишъл за да открие, ремонтира или поддържа българска база на южния полюс, отишъл е "на частно" за да "покори" върха солово без кислород и без сателитен телефон... с ограничено количество инсулин... и бутилка кола, ако слушаме жена му... Замислям се че щом всички други, които са били с него са се отказали и изобщо не са тръгнали към върха е възможно условията да са били много неблагоприятни и рискови. Нещо, което опитен алпинист като него би оценил. Както се вижда е впрегната цялата държава, за да му се помогне, какво повече искате? Ами, съжалявам, ама наистина не става ясно жена му за какво събира пари, при положение че от Външно министерство са заявили че ще бъдат осигурени и финансови средства, освен дипломация за да се действа максимално бързо според климатичните условия.

# 224
Salsisha, държавата помага на много хора, айде стига с тая злоба, никой няма нужда от нея, дръж си я за себе си. Това като с бездомните животни, все ще дойде някой да кряка, че то за децата нямало... Дай да го оставят да мре, защото сам се бил поставил в такава ситуация.
Човека отива на върха и там развява Българският флаг, а не нещо друго. Малко уважение.

С 50 к долара? Не мисля. Доста народ мизерства и си умира. Въпреки, че не са се родили болни децата нарочно, нито някои нарочно са с мизерни пенсии ... те защо могат да мрат без избор, а един доброволно изкатерил се някъде е по-важен?
с доста по-малко от 50 К на една жена можеше да й сложат клапа и тя да бъде спасена, но умря докато чака (къде беше тогава държавата да се разбърза?). А колко са другите такива случаи, за които не знаем? Защо уж всички сме равни, но някои са по-равни? Надявам се Боян Петров да оцелее, но той не е командирован на върха и държавата не му дължи нищо повече, отколкото на всеки друг българин. Затова е добре, че частно се събират пари. Така и трябва!

Общи условия

Активация на акаунт