Боян Петров

• 238 210
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 195
Много лесно съдите хората от вкъщи. Сигурна съм, че ако попаднете в лоша ситуация, дори по свой избор и вие ще се надявате на помощ. И не ми казвайте, че няма, защото ще излъжете Wink

Как да "попаднем"? Той случайно ли е "попаднал" там? Това не се ли мисли предварително? Тая държава докога ще харчи пари за разни авантюристи, а не за нуждаещите се?

# 196
  • Стара Загора
Изпитанията за духа са несравними. Вярвам в силата на мисълта, затова изпращам цялата си позитивна енергия към Боян! Направете го и вие, и дано скоро може да разкаже за поредното си приключение!

# 197
Ами и ние се молим. Все пак работата на спасителите е да спасяват. Както на пожарникарите да влязат в огъня и да рискуват живота си за нечий друг.
В момента дори не мисля, че цялото забавяне е заради пари, а заради разни разрешителни и пр.

# 198
Няколко пъти се писа вече, че забавянето е заради лошите условия.

# 199
Много лесно съдите хората от вкъщи. Сигурна съм, че ако попаднете в лоша ситуация, дори по свой избор и вие ще се надявате на помощ. И не ми казвайте, че няма, защото ще излъжете Wink

То хубаво ще се надяваш, ама дори при добро желание от 100 шерпи да го търсят и наличност на финансови възможности, щом метеорологичните условия в случая не позволяват спасителна операция, няма какво да се сърдим, че никой не го търси.

# 200
Salsisha, държавата помага на много хора, айде стига с тая злоба, никой няма нужда от нея, дръж си я за себе си. Това като с бездомните животни, все ще дойде някой да кряка, че то за децата нямало... Дай да го оставят да мре, защото сам се бил поставил в такава ситуация.
Човека отива на върха и там развява Българският флаг, а не нещо друго. Малко уважение.

# 201
  • София
И аз се присъединявам с молитвите си и надеждите Боян да е жив!

# 202

Как да "попаднем"? Той случайно ли е "попаднал" там? Това не се ли мисли предварително? Тая държава докога ще харчи пари за разни авантюристи, а не за нуждаещите се?

Я ходи ти на 8 хиляди метра да развееш българския флаг, пък тогава критикувай. Защото освен да седиш зад клавиатурата и да си чешеш езика и омразата, май друго не може да измъдриш.

# 203
Ами и ние се молим. Все пак работата на спасителите е да спасяват. Както на пожарникарите да влязат в огъня и да рискуват живота си за нечий друг.
В момента дори не мисля, че цялото забавяне е заради пари, а заради разни разрешителни и пр.
Тъй де, тъй, хората това работят... И лекарите също работят...  Ти работиш ли за без пари?
П.П. Аз наистина много искам да го намерят жив и здрав, но не виждам защо очаквате да го търсят на добра воля с риск за живота си...
И ми е много странно как примерно българина е свикнал че при нотариус и адвокат за "добър ден" се плаща, но всички други трябва да му работят без пари Wink

# 204
Salsisha, държавата помага на много хора, айде стига с тая злоба, никой няма нужда от нея, дръж си я за себе си. Това като с бездомните животни, все ще дойде някой да кряка, че то за децата нямало... Дай да го оставят да мре, защото сам се бил поставил в такава ситуация.
Човека отива на върха и там развява Българският флаг, а не нещо друго. Малко уважение.

С 50 к долара? Не мисля. Доста народ мизерства и си умира. Въпреки, че не са се родили болни децата нарочно, нито някои нарочно са с мизерни пенсии ... те защо могат да мрат без избор, а един доброволно изкатерил се някъде е по-важен?

# 205
Много ми е мъчно, но съм песимист. Наистина ще е чудо, ако го намерят жив. Най- вероятно се е подхлъзнал - без осигуровка доколкото разбрах е вървял... Иначе варианта да е възпрепятстван да ходи и да чака за помощ е успокояващ, но според мен пък няма как толкова дни на тези температури - не знам колко сте чели по темата, но става въпрос за -30 градуса и освен това самия организъм не може да понася тази височина толкова време - не напразно се нарича зоната на смъртта - над 7800м тоест там където евентуално е той... получава се белодробен отток или мозъчен... просто ти се пълнят дробовете с кръв и се пръскат накрая .... От липсата на кислород се получават халюцинации  и не знаеш къде си и какво правиш - не веднъж са намирали алпинисти съблечени - просто в последните часове не знаят какво правят -  много е страшно, аз четох две, три книги и филми съм гледала - много ми беше интересна темата ..... като добавим диабета...не знам,
 ситуацията е изключително сериозна... от все сърце му пожелавам чудо....
Ето ви ако искате съвсем общо да имате идея - https://www.climbingguidebg.com/index.php?module=news&type=u … splay&sid=471

# 206
То ако ще се мисли кой сам си е причинил съзнателно или не съвсем съзнателно определена беда, излиза, че почти на никого не бива да се помага.

# 207
Е, очевидно не се мисли. Колкото по-съзнателно, толкова повече се пръска по тях.

# 208
  • София
То ако ще се мисли кой сам си е причинил съзнателно или не съвсем съзнателно определена беда, излиза, че почти на никого не бива да се помага.

Така е. Хората пушат, пият, хранят се нездравословно, шофират рисково, но като стане белята ... никой не им отказва лечение и спасение, защото са подложили своя живот и живота на други на риск!

Моля се за чудо!

# 209
  • На брега на реката
Хаха какви коментари чета! То селА се намират под върха, то не бе авантюризъм, не бе безотговорност. Престанете да мислите само то вашата къщура с четири задушаващи стени. Ако не бяха всички луди откриватели, ако не бяха всички нови хоризонти, щяхме да си живеем със свещта и калта. Приемете, че този свят се развива именно заради такива хора.
Държавата помага, защото Боян е достоен българин.
Днес си говорихме с дъщеря ми за издирването му и тя ме попита "Мамо, има ли други такива смели хора като него?". Надявам се да има, но от коментарите стигам до заключението, че са малко. Повече ги е страх да надникнат през балкона, щото е високо и рисково...

Общи условия

Активация на акаунт