Тромбофилия - тема №6

• 73 102
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
За при Паскалева много ли се чака за час?

Лимонче, нямам идея за юни месец дали има свободни, но можеш да се обадиш и да провериш. Аз исках специално средата на юли, защото тя като ми върна имейл, каза, че юли и август има единични дни, които ще работи. За юли са само 11 ти и 12 ти .

Woman in red,  ако имаш възможност да направиш един Аспи тест , защото така Сигридов спря рязко Ап на една съфорумка в 5 тия месец ..... няма да ти казвам казвам какво се случи, за да не те стресирам. Имай едно наум.

# 151
  • На север
Не съм чула да го е спирал на някоя с Лайден. Мен в Норвегия ми казаха да го спра, но аз се заинатих. Този тест какъв е и къде се прави? Имаш предвид, че не е трябвало да се спре ли?

# 152
  • София
Не съм чула да го е спирал на някоя с Лайден. Мен в Норвегия ми казаха да го спра, но аз се заинатих. Този тест какъв е и къде се прави? Имаш предвид, че не е трябвало да се спре ли?

Това имам впредвид, да . Но за всеки е различно - при нея например отначало е имало проблем с кръвотока и всички лекари са и казвали докрая да пие Ап. . На Фм в 5 тия месец  той й казал кръвотока вече е добре - спирай го.
Мисълта ми беше, ако ти каже да го спреш - да си направиш един Аспи тест ( мисля , че само Паскалева го прави , някой ако знае на друго място , да сподели ) .

# 153
Bambolinka -  аз отидох при Паскалева към 9 г.с - за да видим как ми е 0.4 като доза и сега ме вика към 17-18 г.с след втората ФМ - когато трябва да съм минала на 0.6. Но аз с нея съм се консултирала още преди изобщо да се реша на втора бременност. Тя ми следеше антикоагулантната терапия след миналото ми раждане и бях при нея почти всяка седмица в продължение на няколко месеца.
За всеки случай отидох и при проф. Станева в Токуда - тя потвърди терапията на Паскалева и аз лично съм решила да си ходя при Паскалева .  Според няколко различни доктора - тя има най-голям опит с бременни и тромбофилия - но нейните препоръки - трябва винаги да се съобразяват и с ехографските изследвания. Аз за себе си съм си решила на 2 седмици да ходя на преглед , за да се следи редовно кръвотока. Но това си е мое решение Simple Smile Не че е гаранция за нещо , но да знам - че каквото зависи от мен съм го направила Simple Smile

# 154
  • София
Bambolinka -  аз отидох при Паскалева към 9 г.с - за да видим как ми е 0.4 като доза и сега юе вика към 17-18 г.с след втората ФМ - когато трябва да съм минала на 0.6. Но аз с нея съм се консултирала още преди изобщо да се реша на втора бременност. Тя ми следеше антикоагулантната терапия след миналото ми раждане и бях при нея почти всяка седмица в продължение на няколко месеца.

Олее, ми освен и аз да ида по рано.... Ама какво да й кажа - " Вие ми казахте да го почна в 7-8  седмица, аз го почнах в 4 та + ... тя ще ме увика Simple Smile  И хем каза, че при мен трябва стриктно следене всеки месец,  заради риска ми от преекламсия, пък ме вика чак в 14-16 ..... И без това за серклажа ще ме накарат да спра Ап и Нмх , май ще е добре да се консултирам с нея преди това... И аз ходих 2 пъти след втория ми А

Колко време минимум трябва да си слагал НМХ, за да се направи Анти ха?
И, като ходиш 2 пъти в месеца, и двата пъти ли плащаш 60 те лв за консултация? Щот на мен ми се падна в един месец 2 пъти и втория път не ми взе , само за Аспи теста..

# 155
Ти какъв, ЕТКО ли ще правиш? Моя го направиха на бързо, не съм спирала аспирина.

# 156
  • София
Ти какъв, ЕТКО ли ще правиш? Моя го направиха на бързо, не съм спирала аспирина.

Етко, да !  На теб Христов ли ти го прави или не в БГ? Как мина? Разкажи Simple Smile Мен много ме е страх, особено като чух, че ги и интубирали след това Sad

# 157
О, не, аз не правих в БГ. Обикновен, Макдоналд, от преглед направо на масата и айде, но само със спинална, не са ме интубирали. Иначе държи, макар да е най-елементарния секрлаж.

А за ЕТКО, знам че е бетон, това е най-сигурното. Интубацията не я усещаш така или иначе, няма какво да я мислиш.

# 158
По-добре преглътни едно увикване евентуално, но я предупреди че си започнала  АП по-рано. Мисля че ще има значение за разчитане на разни резултати, а и за да прецени и по-нататък как ще действате  Peace

# 159
  • София
По-добре преглътни едно увикване евентуално, но я предупреди че си започнала  АП по-рано. Мисля че ще има значение за разчитане на разни резултати, а и за да прецени и по-нататък как ще действате  Peace

То за Ап няма да има проблем, той ми беше назначен още преди бременност . Дефакто, не съм го спирала, само дето тя ми го изписа непрекъснато, да го спирам само по време на МЦ, но аз го пиех от 15-25 ден.
За клексана ще ме увика  - каза 7-8 седмица да почна, аз почнах в 4 та +. Ама ще преглъщам, кво да прая Simple Smile

# 160
На мен Паскалева ми каза... нмх при + тест по 0,4, от 12г.с. аспирин протекст 100мг, нмх 0,6 от 18 седмица... ама живи и здрави при следваща бременност пак ще отида при нея още в 6-7г.с. (последната бременност приключи в 7г.с. заради спряла сърдечна дейност). Тоест всичко е относително... след изследванията се преценява колко и какво да де приема катп медикамент.

# 161
  • София
Е аз нали отидох в 6та миналия път. Тя ми нагласи терапията,  но въпреки това в 8г.с. спря сръцето. Няма гаранции в нито една терапия за съжаление .
Четох споровете по-горе, момичета излишно е.
Аз не се сърдя на никой. Направихме ,  което зависеше от нас.

# 162
Аз не казвам че при нас, сърцето е спряло заради тромбофилията.. в случая терапията е почната когато трябва... но и други фактори влиаят... Таа и следващия път няма да чакам до 12седмица примерно, а пак ще си отида по-рано...

В случая и аз не се сърдя на никой... каквото е трябвало да се направи е направено.. от там на сетне много неща не зависят от никой.. то си е природа.

# 163
Е аз нали отидох в 6та миналия път. Тя ми нагласи терапията,  но въпреки това в 8г.с. спря сръцето. Няма гаранции в нито една терапия за съжаление .
Четох споровете по-горе, момичета излишно е.
Аз не се сърдя на никой. Направихме ,  което зависеше от нас.

Това е пример, че нещата не винаги зависят от нас, каквото и да правим. И, че всичко е съвкупнодт от много фактори и обстоятелства, не винаги загубата е свързана с тромбофилия. Следиш едно, то се оказва съвсем друго.

# 164
  • София
Салсиша,
другите могат да имат различно мнение от твоето, и не е задължително да грешат. Ако се заслушаш, току виж си научила нещо полезно, вместо да се заяждаш.

Трябва ли да пусна линкове към всички клинични проучвания за последните Х години, за да се убедиш че твоето мнение не е единственото на света!
Айде поспри се малко!

Общи условия

Активация на акаунт