Тромбофилия - тема №6

• 72 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • На север
Де да беше толкова лесно. И сега като се разбрах че дозата трябва да ми се увеличи, а тук ми отказаха да ми дадат рецепта какво правим? Нито мога да кажа да ми пратят първо че е забранено да се внасят лекарства и тук не е Бг да си играеш със закона и второ не искам да си бия инжекции и да крия от лекарите колко и да тръгна да раждам така без да знаят на каква доза съм всъщност защото тук имаш електронно медицинско досие в което стои всичко. Въобще тук не е България! Колкото на частно ми струва 1700 кр на час. Като го разделиш на 5 сметни ги. Няма как да ходя както в Бг ходят накрая и всяка седмица. Това да имаш лечение от Бг и да го практикуваш тук не става. Или си тук и следваш правилата им или се прибираш и тв следят по български. Аз се опитвам сега да разбера какво мога на макс да получа като следене тук. Надеждата ми е че аз не съм попаднала на точната болница или лекар. Утре ще се чуя с най-добрата им лекарка по тромбофилия в страната с връзки. Ще говоря и с една друга болница където има хематолози ако мога да родя там и да ме следят там. Ако всички ми откажат нямам много избор. Повярвай ми каквото и да ми напишеш като решение за тук аз съм го мислила. Не става. Това пак казвам не е България. Тук има много строги правила и закони.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 03:21 от Woman in red

# 331
     Аз също не съм в БГ, но понеже изследванията и коментара са ми от БГ, хематоложката ми изисква официално заключението на английски, за да се заеме със следене и  терапия като му дойде времето.
      Та процедурата тук е такава-  Представям коментара на генетика който ми разчита резултатите, на английски. Хематоложката на базата на него ми назначава терапията, издава рецептата  и  следи кръвните показатели.
      Та първото което трябва да направиш е да се обадиш на док. и да го помолиш за такова заключение на английски с всичките му подписи и печати.  След което го буташ под носа на всички лекари там.  Има вариант да се издаде и европейска рецепта за клексана, с която би трябвало да можеш да си го закупиш от всяка една аптека в ЕС, но най добре светилата там да се размърдат и да се заемат със случаят ти.
      Стискам палци да се справиш  Peace

# 332
Моля за мнението ви. абе в групата на Сигридов пишат че Аптт било следното
колкото по високо толкова по сгъстен а кръв и обратното. Ще ми го разясни ли който е по компетентен Моля че вече се обърках

# 333
Моля за мнението ви. абе в групата на Сигридов пишат че Аптт било следното
колкото по високо толкова по сгъстен а кръв и обратното. Ще ми го разясни ли който е по компетентен Моля че вече се обърках

До колкото аз знам, АПТТ трябва да се държи над 30 (така съм чела, но може и да бъркам).. това са секундите за колко бързо се сгъстява  кръвта... тоест трябва да са високи стойностите... примерно 20 е ниско ( за толкова сек се сгъстява кръвта)

Цитат
Кратко наименование   АРТТ
Пълно наименование на теста   Активирано парциално тромбопластиново време
Мерни единици   sec.
Методика   Коагулометричен метод
Други имена   аPTT, PTT, KKB
Материал   венозна кръв, плазма
Условия за транспорт и стабилност   отделена плазма се транспортира до 4ч. при 15-25С
Условия за пробовземане   сутрин до 10ч. на гладно
Референтни стойности   27,6 - 37,2sec.

# 334
В крайна сметка не стана ясно какво е АПТТ.

# 335
  • София
Прехвърлям си чуденката и в тази тема, ако якой има мнение, ще се радвам да се изкаже Simple Smile
На консултацията с доц. Русев не ми пусна антифосфилипидни антитела, тъй като заради мутациите ми така или иначе ще съм на терапия и резултата от тях няма особено значение. Сега обаче във връзка с консултация при д-р Калчев, той препоръча да си ги пусна. Не ми е за 150те лева (Антикардиолипинови антитела IgG/IgM, анти-танкопроин IgG IgM, анти лупусен антикоагулант), но наистина се чудя дали има смисъл, резултатите биха ли променили нещо?

# 336
  • София
Прехвърлям си чуденката и в тази тема, ако якой има мнение, ще се радвам да се изкаже Simple Smile
На консултацията с доц. Русев не ми пусна антифосфилипидни антитела, тъй като заради мутациите ми така или иначе ще съм на терапия и резултата от тях няма особено значение. Сега обаче във връзка с консултация при д-р Калчев, той препоръча да си ги пусна. Не ми е за 150те лева (Антикардиолипинови антитела IgG/IgM, анти-танкопроин IgG IgM, анти лупусен антикоагулант), но наистина се чудя дали има смисъл, резултатите биха ли променили нещо?

Аз без да съм бременна след две успешни бременности направих тромбоза и бях повече от 6месеца на терапия и консултации с Паскалева, след спиране на фраксипарина и всички лекарства Паскалева ми назначи Антикардиолипинови антитела и тъй като бяха в норма каза че всичко е ОК, но ми ги назначи 2 месеца след спиране на терапията за да прецени да остана без терапия или се налага да се включат лекарства.

# 337

Кое не ти е ясно?

# 338

Кое не ти е ясно?

В крайна сметка, солкото по- високо, толкова по- гъста кръв, или колкото по- ниско, толкова повече кръвта е сгъстена. И колко аджеба е дре да му е стойността???
И нали АПТТ не е посазател за терапията с нмх?

# 339

Кое не ти е ясно?

В крайна сметка, солкото по- високо, толкова по- гъста кръв, или колкото по- ниско, толкова повече кръвта е сгъстена. И колко аджеба е дре да му е стойността???
И нали АПТТ не е посазател за терапията с нмх?

Колкото по-високи са стойностите толкова по-бавно се съсирва кръвта, колкото по-ниски са стойностите толкова по-бързо се съсирва кръвта. АПТТ трябва да е над 30. АПТТ НЕ Е показател за дозата на НМХ. Дозата на НМХ се определя от анти-Ха.

# 340

абе и аз така знам ама като изчетох що за неща са им на говорили и си викам Боже сигурно аз откачих вече. както и да е. Съжалявам че спамя темата.  Благодаря за разяснение то което явно знаем и аз и всички тук . Но е и така някоя не компетентна може да те вкара в такъв филм ,че......

# 341
https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=coagulation:kkb  -  Прочети най-отдолу аналитичният принцип.
     До колкото разбирам стойността му показва колко време е нужно за образуването на съсирек, т.е. колкото е по-високо, толкова по-бавно се съсирва кръвта.
       Анти Ха мисля че показва до каква степен се усвоява хепарина. Ако усвояването е слабо се налагат по-високи дози. Някъде четох че при продължителна употреба, организма започва да го усвоява по слабо и се налага корекция на дозата.
        Същото важи и за аспи теста.
        Надявам се да не греша някъде, че не можах да намеря къде го бях чела.  Peace

# 342
Благодаря момичета. Тогава, когато сме на нмх, защо е нжно да си изследваме АПТТ? Ей тоя въпрос мира не ми дава.
Аз от Паскалева знам, че Анти-Ха е показател колко ти се разрежда кръвта от хепарина.

# 343
Ама не се затормозявайте излишно, има си хематолози ( като Паскалева) на които това им е работата.. а не някакви АГ-та да се изказват по тема която не им е в компетентността.

# 344
Ами аз така и правя, ходя си при Паскалева, оаче АГ - то ми иска да пускам АПТТ. И така се чудя, ако това аптт вземе да пада, какво може да стане, за какво е показател, аджеба?

Общи условия

Активация на акаунт