Тромбофилия - тема №6

• 72 377
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз съм си правила експерименти - пусках Аптт преди да забременея и без терапии- всеки път беше различно- 24, после беше 30, после 35, после пак около 20.  Така, че за мен абсолютно нищо не показва , еле пък при терапия....
Слушам си Паскалева и тва е. Сега ми е 33 , а Анти-ха на долна граница
При предишната ми бременност беше все около 24-25 при терапия всеки ден фракси и през ден аспирин

# 346
Спокойствие няма да имам никъде. Ако се прибера трябва да се приместя в София поне последния месец. Това са много пари пак. На всичкото отгоре съм с куче. Навсичкото отгоре съм с двама родители, които ще ме побъркат. Така че спокойствие няма да има. Чудя им се на бременните тук... Спокойни, щастливи... Чета по форуми пишат как имали Лайден примерно и нищо не знаели за него ама си слагат инжекциите и всичко е тип топ. Няма изследвания, няма нищо. Те друго не знаят. За тях това е нормално. Аз понеже съм видяла другата страна на монетата и знам повече от всеки лекар, който срещнах тук се побърквам.

В кия държава си,че чак толкова е эле

# 347
  • На север
Пиша за да кажа едно малко по-различно мнение ако някой се интересува. Най-накрая говорих със специалист тук на тема тромбофилия и бременност. Жената си личеше че е много запозната. Още като й казах за това какви мутации имам ме пита къде съм ги изследвала. Каза че Мтхфр и Пай тук не се изследват защото няма доказателства, че те влияят на образуването на тромби. За Лайден каза че го имат 7% от населението и по време на бременност рискът за тромб е 5% като този риск е за мен и е основно след раждането. Каза че всеки човек, който се изследва за много мутации ще има все някоя. Рискът бил при хомозигот на Лайден. При мен тя не вижда причина да съм на каквото и да е лечение, но каза, че инжекциите няма как да навредят на бебето, защото не достигат до него, така че ако така ще съм по-спокойна да ги продължавам. Аспиринът каза обаче че води до големи кръвоизливи както се случи и при мен и е напълно ненужно да се пие дълго. Каза че се спира с инжекциите 4 седмици преди термин, тъй като за епидуралната се иска 10 часа да са минали след инжекцията. Но ако аз се притеснявам мога да продължа да ги слагам до края. Пита ме как е бебето. Тъй като всичко е перфектно каза, че тя не смята че аз съм в какъвто и да е риск. Според нея проблемът е че съм презадоволена с информация и това ме притеснява. За Аптт теста каза, че той не се използва при тези инжекции. Ще сбъркам тук понеже забравих но говореше нещо за хепарин, но не се сещам че са или че не са хепарин и заради това. Антиха каза че било абсолютно ненужно при такава ниска доза да се изследва. Този тест се пуска при високи дози на инжекции. В случаи като моят се гледат килограмите на пациента и спрямо тях се определя дозата. Нямало никаква опастност с такава малка доза и нямало никакво значение колко бързо се съсирва кръвта, тъй като при бременни е нормално тя да се съсирвала по-бързо. Каза че е запозната че в източна Европа практиката е друга. Веднага позна, че съм от там без да ме пита. Питах за братовчедка ми, която скоро роди и бебето спря да се развива накрая и каза че това може да се случи по много причини. Спомена че най-честата е недоразвита матка или нещо подобно, а не че има проблем с тромби. Каза че ако това се случи при втора бременност може да се взима аспирин в началото. Това се сещам основно. Аз вече смятам да се радвам на бременността и да спра да се притеснявам за всичко. Между другото мнението за аборт е че при един, два аборта причини може да има, а може и да няма и тромбофилията е причина ако абортът е бил на по-късен етап. Според нея ако имаш аборт както при мен в ранни седмици той не е заради тромбофилия. Може да е заради некачествен ембрион или заради това, че матката отхвърля бременността например и това не значи че нещо има нередно в теб. Пиша този ферман не за да кажа, че който и да е прав. Просто ако някой се интересува за мнението на специалист на запад какво е да може да сравни. Жената не е кой да е. Била професор и лектор в медицинския университет в Осло и завеждащ отделение в Университетската болница. Специалист по  гинекология, женски болести и раждане. С докторска степен по тромбозни заболявания и бременност. Казаха ми че била най-добрата тук. Според мен на който и лекар човек да се довери е важно да е спокоен в избора си.

# 348
Уомънче, ето сега се успокой, и спри да го мислиш това АПТТ, всички ти казвахме да не го гледаш него и да не се притесняваш от стойностите му, ето сега и специалист ти го потвърди.

# 349
  • На север
Въобще не смятам да се правя на дедектив и философ вече и да сравнявам като луда 50 лекаря и 100 мнения. Всеки е прав за себе си. Както жената ми каза по телефона моят проблем не е от липса на лечение и информация, а от прекалено такова. Дефакто 100% сигурност няма каквото и да правя. Мога поне да съхраня нервите си и да се радвам на нетипичните жеги тук Simple Smile

# 350
Само не разбрах, проф. с която си се консултирала, казва, че дозата на НМХ се определя само от покачване на кг. по време на бременността ли?

# 351
  • На север
Тъй като получих и отговор от Паскалева (явно днес имам късмет) Simple Smile моля някой да ми обясни какво значи следното: "Родоразрешението независи от НМХ или генетичния полиморфизъм. "

# 352
Тъй като получих и отговор от Паскалева (явно днес имам късмет) Simple Smile моля някой да ми обясни какво значи следното: "Родоразрешението независи от НМХ или генетичния полиморфизъм. "

Че няма значение дали ще раждаш нормално или секцио.

# 353
  • На север
Да аз това го знам. Бях я питала до кога се слагат инжекции при нормално раждане, но не е писала. Писала е за секцио, но мен това не ме интересува. Иначе отговорът й се покрива до голяма степен с този тук.

# 354
Аз знам че само за секциото се спират по-рано... но за нормално раждане няма отношение. Така знам. Може би и това е имала в предвид. Въпреки че на мен ми правиха спешно секцио със фраксипарин слаган до последния момент. Не съм имала по-голяма кръвозагуба от нормалното.

# 355

Здравейте. Това хомозигот или хетерозигот по Пай означава? Проблем ли е?

# 356

Много странно написани резултати.... не става ясно какъв е хомозигот или хетерозигот. По-добре се свържи с лабораторията за разяснения.

Ето ти снимка на мойте... правени са в Генетика (незнам защо си пускала в кандиларов)

Я дай на първата страница където започват генетичните... над позитивно и негативно какво пише...

# 357

Много странно написани резултати.... не става ясно какъв е хомозигот или хетерозигот. По-добре се свържи с лабораторията за разяснения.

Ето ти снимка на мойте... правени са в Генетика (незнам защо си пускала в кандиларов)

Я дай на първата страница където започват генетичните... над позитивно и негативно какво пише...

Вищо не се разбира и от първата страница. Яд ме е, че там пуснах, но тогава не знаех, че има такава разлика. Беше ми най-близо. Мислих, че в Геника ги пращат, но уви. Сега имам повече въпроси, отколкото отговори. Преди 2 дни ми беше трансфера, а нямам назначена терапия от доктора. Според него това не е проблем.

# 358
Съветвам те да им се обадиш или да отидеш на място за да ти обяснат... къде има мутация и каква е, дали е хомозигот или хетерозигот.... за мен тези резултати са супер трудни за разчитане... ако някое момиче е правило там генетични може и да може да ти обясни.

# 359
  • София
Tella, според мен имаш по една хетерозиготна мутация по двата различни фактора на MTHFR, плюс хомозигот по PAI.
По високорисковите фактори нямаш мутация.
Обади им се да ти разяснят резултата.
И отиди на консултация със специалист - виж на първа страница.

При мутация в MTHFR има неусвояване на витамините от група Б - трябва да пуснеш изследване на Б9 и Б12 и ако са ниски да ги вдигнеш до горни граници преди забременяване - приемат се само метилирани /бионалични форми на Б9 и Б12 - Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

Общи условия

Активация на акаунт