Тромбофилия - тема №6

• 72 380
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
 Момичета,  мога ли сутрин преди да изследвам APTT и ПКК да си изпия хапчето еутирокс? Мисля си ,че не би трябвало да има нещо общо ,но знам ли. Вземам го сутрин в 6 ,а мога да се изследвам чак след 7:30.

# 316
  • Стара Загора
Момичета,  мога ли сутрин преди да изследвам APTT и ПКК да си изпия хапчето еутирокс? Мисля си ,че не би трябвало да има нещо общо ,но знам ли. Вземам го сутрин в 6 ,а мога да се изследвам чак след 7:30.

Не мисля, че е редно да пиеш каквото и да е преди взимане на кръв.

# 317
  • София
Аз не мисля, че с този резултат, в 4та г.с. е извън маточна. Все пак си пусни и втори кръвен, за твое спокойствие, да видиш нарастването. Но дори и да има проблем с бременността, фраксипарин не може да попречи, аспирин би бил проблем, но НМХ едва ли. А и винаги може да звъннеш/да отидеш на следящ АГ, въпреки ранния срок.
Оо, да! Задължително ще пусна кръвен вдругиден! Даже съм решила да го пусна с ТСХ(за който пия Еутирокс) и Прогестерон. Дано всичко е наред се моля! Виждам, че съветвате Лимончето да не пие преди изследването Еутирокса..Ще го имам и аз предвид! Благодаря Ви! Сега ще чета за биенето на Фракси под какъв ъгъл и как най-безболезнено да е.Simple Smile) Мисля сама да се пробвам и ако не успея, ще карам приятеля ми..

# 318
  • На север
Моля за съвет. Преди 10 дена бях при Сигридов и ми каза да пусна хемостаза. Резултатът на Аптт ми беше 20,7 при долна граница 22. Той каза да му пратя резултата и така и направих. Отговор не получих. Живея в чужбина и се прибрах и продължих да го търся но нищо. Свързах се с Ева и тя каза, че ще му каже и пак нищо. Това, което ме притеснява е че по време на изследването освен инжекции всеки ден бях и на аспирин всеки ден, който по настояване на доктора спрях веднага заради отлично кръвоснабдяване към бебето и кървене при мене. Притеснявам се че тъй като го спрях сега Аптт може да е още по-зле. Моля кажете ми при такива Аптт назначава ли доктора по-висока доза инжекции и въобще как реагира той на такъв резултат? Нямам кой да питам тук. Заобиколена съм от лекари, които нищо не разбират по тема тромбофилия.

# 319
  • София
На позната с такова Аптт нищо не й промениха... Ходи при Паскалева, пусна и Анти ха, което излезе под долна граница и й увеличиха дозата на 0,6.
Аз съм с Аптт 33 и Анти ха почти на долна граница, така че на мен това Аптт не ми е мярка за дозата на Нмх( мое мнение ) .  По тяхната логика заради високото Аптт , щяха да ми спрат инжекциите или да ми ги разредят.
Успех ти желая, дано ти отговори някой Simple Smile

# 320
Абсолютно подкрепям Бамболинка. Изобщо това АПТТ, показател за какво е? Всеки случай не и за дозата на НМХ, дори на опаковката на клексана и фраксито си пише АНТИ-ХА.

# 321
Здравейте.  днес бях на преглед при Марков. 
миналата сряда пуснах анти ха. излезе че 0.4 не е достатъчно и дозата трябва да е 0.6. увеличих я. при днешните изследвания кръвни тромбоцити те са се вдигнали на 330 вместо да са в по ниски норми. фибриноген а преди седмица беше 3.79 сега е 5.30 при норма 4.5. Това прословутото Аптт от днес е 33.1
Марков ми каза че според него въпреки анти ха изследването да върна дозата 0.4 че 0.6 била висока.  всичко с бебето е наред.
тези лекари ще ме побърка вече

# 322
  • На север
Оф направо не знам. Идва ми да се гръмна вече... Sad Тук никой не ме следи. Никой не ми изписва нищо. Аз с триста зора настоях на инжекции. Анти Ха няма как да си пусна сама, защото дори го нямат в лабораторията като изследване. Няма частни лаборатории. Няма частни хематолози. Пращат ме при лекари като личният ми и акушерки, които нищо не разбират от тромбофилия. Всичко ми звучи невъзможно направо. Я ме викнат на още един ехограф я не, а съм едва в 21ва седмица. Личният ми мисли, че съм параноичка защото искам изследвания веднъж в месеца и откровенно вече ми се дразни. До сега ги пускаше, но кел файда като сега когато Аптт е ниско каза, че не можел да ми предпише нищо, защото не разбирал и не искам да поеме отговорност. А бе мамка му как раждат тук тези с тромбофилия? Та Лайден го има един на 20!!!! Ако си на инжекции си на една доза до края без да те следят. Слушам разни неща за бебета спрели да се развиват. Това може ли да се случи ако си на инжекции, дори и да е ниска доза? Ами ако спре да се развива как ще разбереш с два ехографа за 9 месеца? Ще се побъркам откровенно и не знам аз ли съм луда или всички около мен са луди. За мен рискът звучи огромен. Факт обаче че раждат с тази "терапия". Все пак не знам и колко фалове има. И Сигридов и Русев и мой роднина хирург в Токуда казват да си стоя тук. Никой не казва, че рискът е голям и колко голям е и никой не се наема да ме посъветва какво да правя. Защо? Защо да стоя тук ако е пълна лудост? Как е възможно две страни в Европа да имат толкова различно лечение? Медицината е сравнително точна наука все пак. Стоя и не знам вече какво да правя. Да остана ли тук и да се доверя на тази схема за естетсвения подбор защото малко така ми звучи логически или да си стегна куфара и да се прибера и да загубя майчинството си тук. Мамка му как се взима такова решение сама без никой да ти обясни аджеба какъв е риска? И защо лекарите в Бг като го чуят всичко това не ми казват да се прибера?

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 19:24 от Woman in red

# 323
съвет? Аз лично хич не ме интересува майчинство.  важното е да ми се роди детето ЖИВО И ЗДРАВО.  успех.

# 324
  • София
Аз, ако съм там , ще се побъркам със сигурност... Както си тичкам през седмица да си пускам издледвания и всяка седмица ходя на лекар...
Моя съвет ?  Също не ме интересува майчинството , бих избрала да съм там, където се чувствам спокойна Simple Smile 
Избора си е твой, както и решението . Успех във взимането Simple Smile

# 325
  • На север
Спокойствие няма да имам никъде. Ако се прибера трябва да се приместя в София поне последния месец. Това са много пари пак. На всичкото отгоре съм с куче. Навсичкото отгоре съм с двама родители, които ще ме побъркат. Така че спокойствие няма да има. Чудя им се на бременните тук... Спокойни, щастливи... Чета по форуми пишат как имали Лайден примерно и нищо не знаели за него ама си слагат инжекциите и всичко е тип топ. Няма изследвания, няма нищо. Те друго не знаят. За тях това е нормално. Аз понеже съм видяла другата страна на монетата и знам повече от всеки лекар, който срещнах тук се побърквам.

# 326
Здравейте.  днес бях на преглед при Марков. 
миналата сряда пуснах анти ха. излезе че 0.4 не е достатъчно и дозата трябва да е 0.6. увеличих я. при днешните изследвания кръвни тромбоцити те са се вдигнали на 330 вместо да са в по ниски норми. фибриноген а преди седмица беше 3.79 сега е 5.30 при норма 4.5. Това прословутото Аптт от днес е 33.1
Марков ми каза че според него въпреки анти ха изследването да върна дозата 0.4 че 0.6 била висока.  всичко с бебето е наред.
тези лекари ще ме побърка вече

Чара, къде правиш изследването за кръвни тромбоцити?

# 327
Спокойствие няма да имам никъде. Ако се прибера трябва да се приместя в София поне последния месец. Това са много пари пак. На всичкото отгоре съм с куче. Навсичкото отгоре съм с двама родители, които ще ме побъркат. Така че спокойствие няма да има. Чудя им се на бременните тук... Спокойни, щастливи... Чета по форуми пишат как имали Лайден примерно и нищо не знаели за него ама си слагат инжекциите и всичко е тип топ. Няма изследвания, няма нищо. Те друго не знаят. За тях това е нормално. Аз понеже съм видяла другата страна на монетата и знам повече от всеки лекар, който срещнах тук се побърквам.

Майчинство ще получаваш, там където се осигуряваш, по пътя на логиката. Защо да го изгубиш, ако родиш другаде? Малко ли жени раждат по почивки и т.н.

При положение, че всички те съветват, че няма проблем, слагай си инжекциите и не се паникьосвай. И намери някакъв частен гинеколог/клиника, или държавна с платен прием - не е възможно да няма, освен ако не си в някое село.

# 328
  • На север

Майчинство ще получаваш, там където се осигуряваш, по пътя на логиката. Защо да го изгубиш, ако родиш другаде? Малко ли жени раждат по почивки и т.н.

При положение, че всички те съветват, че няма проблем, слагай си инжекциите и не се паникьосвай. И намери някакъв частен гинеколог/клиника, или държавна с платен прием - не е възможно да няма, освен ако не си в някое село.

Може да ги загубя защото съм в болничен до раждането и по закон нямам право да получавам болнични извън страната, а без доход последните месеци има шанс да ме одрежат при майчинските доста. За гинеколози аз имам такъв на частно, но тя не знае нищо за тромбофилията. Предвид че тя е една от най-търсените в столицата и предвид че съм ходила и при други преди нея едва ли ще намеря някой да знае нещо за тромбофилия. Тук бременните се следят от акушерка или от личния лекар. В нашият град акушерката напусна и няма да има нова до септември, а личният ми каза, че нищо не знаел за тромбифилията. На частно хематолози няма. Има доктори по вътрешни болести, но шансът да си платя 300 лв за преглед и той да не знае нищо е голяма. И така... Както и да е днес с връзки си осигурих разговор по телефона с уж най-добрата в бранша. Да видим утре като говоря с нея дали ще ми помогне и ще ме прегледа поне.

# 329
Няма значение, че не разбира от тромбофилия. Тя да следи как расте бебето и доплера. За тромбофилията с БГ лекарите ще се разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт