Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява мутация в гена MTHFR и какви са последствията от нея?
Какви са препоръчителните форми на витамини при мутация в MTFR?
Какви са последствията от високия хомоцистеин и как може да се намали?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява мутация в гена MTHFR и какви са последствията от нея?
-
Какви са препоръчителните форми на витамини при мутация в MTFR?
-
Какви са последствията от високия хомоцистеин и как може да се намали?
Високият хомоцистеин е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови инциденти и образуване на кръвни съсиреци. За намаляване на нивата на хомоцистеин се препоръчва увеличаване на приема на витамини от група В - B6, B9 (фолат), B12. Освен това, промяна в диетата, избягване на алкохол и цигари, управление на стреса също може да помогне.
-
Какви са препоръките за дозиране на фраксипарин преди секцио?
-
Какви са препоръчителните дози прогестерон при тромбофилия?
) Мисля сама да се пробвам и ако не успея, ще карам приятеля ми..
Тук никой не ме следи. Никой не ми изписва нищо. Аз с триста зора настоях на инжекции. Анти Ха няма как да си пусна сама, защото дори го нямат в лабораторията като изследване. Няма частни лаборатории. Няма частни хематолози. Пращат ме при лекари като личният ми и акушерки, които нищо не разбират от тромбофилия. Всичко ми звучи невъзможно направо. Я ме викнат на още един ехограф я не, а съм едва в 21ва седмица. Личният ми мисли, че съм параноичка защото искам изследвания веднъж в месеца и откровенно вече ми се дразни. До сега ги пускаше, но кел файда като сега когато Аптт е ниско каза, че не можел да ми предпише нищо, защото не разбирал и не искам да поеме отговорност. А бе мамка му как раждат тук тези с тромбофилия? Та Лайден го има един на 20!!!! Ако си на инжекции си на една доза до края без да те следят. Слушам разни неща за бебета спрели да се развиват. Това може ли да се случи ако си на инжекции, дори и да е ниска доза? Ами ако спре да се развива как ще разбереш с два ехографа за 9 месеца? Ще се побъркам откровенно и не знам аз ли съм луда или всички около мен са луди. За мен рискът звучи огромен. Факт обаче че раждат с тази "терапия". Все пак не знам и колко фалове има. И Сигридов и Русев и мой роднина хирург в Токуда казват да си стоя тук. Никой не казва, че рискът е голям и колко голям е и никой не се наема да ме посъветва какво да правя. Защо? Защо да стоя тук ако е пълна лудост? Как е възможно две страни в Европа да имат толкова различно лечение? Медицината е сравнително точна наука все пак. Стоя и не знам вече какво да правя. Да остана ли тук и да се доверя на тази схема за естетсвения подбор защото малко така ми звучи логически или да си стегна куфара и да се прибера и да загубя майчинството си тук. Мамка му как се взима такова решение сама без никой да ти обясни аджеба какъв е риска? И защо лекарите в Бг като го чуят всичко това не ми казват да се прибера?