Тромбофилия - тема №6

• 72 290
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Benelux / Varna
Бихте ли ми помогнали с инструкции за поставянето на инжекциите. От днес започвам с Innohep( Tinzaparin), но никой не ми обясни точно как да ги слагам. Предложиха ми сестра да идва да ги бие, но всеки ден не искам, отказах, реших че ще се справя сама. Имам някакъв опит след хормоните при инвитрото. Разбрах, че се бият в корем, крака или ръце. Мисля да започна в началото в корема, докато не е много пораснал и посинял. Къде горе долу да ги слагам, на 4-5 пръста от пъпа ли? ( както при хормоните ли?). Перпендикулярно? След инжекцията, разтривам ли мястото? Стори ми се, че лекарката каза да го разстривам добре , за да няма синини, но на чужд език и аз притеснена,  дали съм разбрала правилно?
Има ли значение кога да ги поставям през деня, нали са с действие 24 часа?
В момента намалявам дозата на Утрогестана постепенно, знаете ли дали двете лекарства нещо си взаимодействат, да внимавам ли за нещо?

# 526
  • София
Тинзапарин е марка Ниско-молекулен хепарин. Инжекцията е подкожна. Не се вади въздуха от иглата и не се разтрива, само се почиства с марля/памук със спирт - както преди, така и след поставяне. Има тема "Фраксипарин, Клексан, аспирин протект" където въпросът е обсъждан многократно.
Утрогестан е марка прогестерон. Няма пряка връзка между двете лекарства.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 17:52 от delisardeli

# 527
  • На север
В YouTube има клипчета как се поставят всички видове инжекции. Аз от там видях за моя Фрагмин.

# 528
Тинзапарин е марка Ниско-молекулен хепарин. Инжекцията е подкожна. Не се вади въздуха от иглата и не се разтрива, само се почиства с марля/памук със спирт - както преди, така и след поставяне. Има тема "Фраксипарин, Клексан, аспирин протект" където въпросът е обсъждан многократно.
Утрогестан е марка прогестерон. Няма пряка връзка между двете лекарства.

Така е - не вади въздух и забивай смело, иглата е мъничка, нищо не може да объркаш. На 90, 30 и каквито и да е градуси, все тая. Не разтривай, не натискай след поставяне.

Аз не искам да си ги поставям в корема, защото ми е по-чувствително място. Слагам в горната част на краката, стискам малко сланинка между пръстите и забивам там. Нищо не се усеща. Важно е да ги поставяш на места с мазнини, то за това първо посочват корема - там уж са най-много, но и в горната част на краката и ръцете има.

# 529
Не натискай и не разтривай мястото след поставяне на нмх инжекцията, защото от това допълнително стават синини!
Само погалвай мястото с памучето след това.
Както и да биеш инжекцията няма нищо страшно. Просто като свикнеш, ще задобрееш и сама ще откриеш начини за своята кожа, ще откриеш най-добрия ъгъл и т.н.

# 530
    кога е най добре да се спре фраксипарина преди секцио.
    мисля за раждам в Майчин Дом.

# 531
    Анестезиологът или проф. Паскалева ще кажат.

# 532
    • Стара Загора
    Някой ползвал ли е турски клексан?

# 533
    • Sofia
    Здравейте, излязоха ми и другите резултати за NK клетките и Русев ми изписа преди следващ трансфер вливки с Интралипид. Каза че мога да ги направя и в Малинов, някой знае ли каква е цената че забравих да попитам?

# 534
    • София
    Здравей, цената е 70лв (на мен Русев ми назначи 5мл), като не трябва да си носиш банка Интралипид. В Токуда ми казаха 70 лв, но трябва да си носиш.

# 535
    В Щерев вливането беше около 30 лв., носиш си банката, която е по спомен 16-18 лв. в аптеките. Но не знам, ако не си пациент на болницата, дали не е по-скъпо. Проверете по телефона 029200901
    Аз пък се чудя дали да не изследвам пак клетките. Първите ми резултати са от октомври 2017 след мисед, а тази година имам две вливки през април и юли.

# 536
    По същият начин през 2017г. доц. Русев ми назначи за вливане 10мл интралипид заради завишени НК клетки уж. Тогава направих вливане, преди трансфер(ин витро съм) и резултатът беше 0. На следващият си трансфер си казах, че никакви такива изследвания няма да правя нито за НК клетки, нито пък ще вливам интралипид, и резултатът беше положителен и бременност. Разликата между двата трансфера неуспешният беше май 2017, успешният март2018, дори и една година разлика няма между тях. За мен тези вливания и терапиите на Русев са абсолютно безпредметни. Която и жена да се изследва за прословутите НК клетки, те излизат завишени, чудя се тези жени, които забременяват естествено как така забременяват без да са си изследвали НК клетките и без да са си влели интралипид.

# 537
    • София
    Според мен има няколко фактора:
    1. Медицината все пак не е точна наука... Русев изписва вливка при НК клетки над някакво число, не мисля, че то е вярно и валидно за всички. В смисъл, че аз може и с по-ниски НК клетки да не мога да износя, а ти да можеш.
    2. Доста от жените, които стигат до изследване на НК клетки или подобно са опитвали да заченат и износят естествено и не се е получавало. Нали все ни казват "Опитвайте 6-12 месеца и тогава се хвърляйте на изследвания". Ами за тези 6-12 месеца доста от жените си забременяват съвсем спонтанно (и слава Богу!) и след цедката на това време оставаме ние, който се оказваме с подобни проблеми.
    3. Има адски много невидими за нас фактори, които могат да помогнат или да пречат на зачеването. Аз примерно забременях в месеца с вливката Октагам заради положителни ембриотоксини. Е, да ама може да е имало нещо съвсем друго до момента, което да се е наместило.

# 538
    • Sofia
    Ясно разбирам, благодаря ви за инфото. Не зная дали са ефикасни вливките, но досега само това не съм правила, така че ще опитам и с тях. И на мен ми е предписал 10мл за вливане, просто исках да зная цената, но да най-добре ще питам намясто. Иначе четох че показателите се менят, но при такива вливания Интралипида например поправя дака да се каже НК клетките за около седем месеца до година, което може би mileneira ви е помогнало при успешната брменост... не зная, може и глупости да съм чела Simple Smile. Все пак ще пробвам преди трансфера, който се каня за септември Simple Smile

# 539
    Ясно разбирам, благодаря ви за инфото. Не зная дали са ефикасни вливките, но досега само това не съм правила, така че ще опитам и с тях. И на мен ми е предписал 10мл за вливане, просто исках да зная цената, но да най-добре ще питам намясто. Иначе четох че показателите се менят, но при такива вливания Интралипида например поправя дака да се каже НК клетките за около седем месеца до година, което може би mileneira ви е помогнало при успешната брменост... не зная, може и глупости да съм чела Simple Smile. Все пак ще пробвам преди трансфера, който се каня за септември Simple Smile

Напротив, нали това обясних, че преди неуспешният си опит правих вливането. Преди успешният не предприех никакви вливания.

Общи условия

Активация на акаунт