Тромбофилия - тема №6

• 72 277
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
В Турция също изписват Медрол..освен това на едно от момичетата което пише във форума направиха вливане на имунологичен препарат.Според мен всички се хващаме като удавник за сламка за да направим всичко за да е успешен опита.

Да, Ваня, точно така, като удавник за сламка правим какво ли не само и само да станат нещата.
Аз съм от забременелите в Турска клиника медрол не са ми изписвали. Има и други препарати за подтискане на имунитета, които са по-безобидни. На ме ми беше шзписан Рулид и Преднол за 4 дни само и то преди самият трансфер, не и след това, като едното е антибиотик за да няма инфекция, другото е кортикостероид.
В България масово изписват медрол, което е доста по-агресивно лекарство, използва се при автоимунни заболявания, за подтискане на имунната система, като ревматоиден артрит и други автоимунни. Малага, ти какво си виновна, че пиеш медрол, от клиниката са ти го изписали, не се самообвинявай. Просто този вид лекарство е по-агресивно и не се използва в другите страни при инвитро опитите, тук в България обаче явно едно си знаят, едно си баят.

# 556
Миленейра..аз си мислех че и в България тези препарати се изписват за няколко дни...явно бъркам.

# 557
  • София
Аз при единия зет бях на преднизолон от 2 ден, общо около месец го пих. При бременност го продължават до 3 месец. Преднизолон също е кортикостероид, и както всеки кортикостероид не се препоръчва да се взима продължително време. При мен обърка ТСХ за около 6-7 месеца след това, за малко да изпадна в хиперфункция но ЩЖ, дето никога не съм имала проблеми с ТСХ, повиши и кръвосъсирването, изобщо - куп проблеми. След като се консултирах с ендокринолог и той ми се накара, разбрах откъде са ми дошли тези проблеми.

Относно вливката - това че при мен не е помогнала, а при други случаи помага, означава просто че при мен има и други проблеми. Има научни изследвания по темата, трябва да се разровиш. И пак казвам - всеки е свободен да реши сам дали да прави вливка.

# 558
  • Варна
момичета по темата, аз забременях след вливки на интралипид и имуногл., бях със завишени Нк клетки и ендометриоза, честно казано смятам че Нк не са критерий, но се съгласих най вече заради ендометриозата, тъй като тя действа като автоимунно заболяване и пречи на забременяването още в началните му стадии, аз примерно просто не можех да сгигна до имплантация, което ми го обясниха че е заради ендото, организма не разпознава оплодената яйцеклетка и я приема за враг, атакува я и я изхвърля.
и още нещо стори ми се много логично, защото заради ендото бях развила и друго автоимунно заболяване - ревматоиден артрит, който изчезна внезапно в момента в който започнах лечение на ендометриозата

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 08:38 от didito

# 559
  • София
Didito, а с какво я лекуваш тая ендометриоза? Интралипид или имуноглобулин ? Етърва ми е с ендометриоза ,  скоро беше втория неуспешен инвитро опит.... Вливат й интралипид преди трансфер . Ще ти бъда благодарна за малко инфо, може и на лс Simple Smile Правиха й Твл , после хистеро и няма и няма Sad

# 560
И дъщеря ми направи вливка заради ендометриозата..ще видим дали ще има резултат.До момента има два неуспешни опита и две спонтанни биохимични.Следващата стъпка е ТВхистероскопия.Ендометриозата й е 3-4 степен.

# 561
  • Варна
Didito, а с какво я лекуваш тая ендометриоза? Интралипид или имуноглобулин ? Етърва ми е с ендометриоза ,  скоро беше втория неуспешен инвитро опит.... Вливат й интралипид преди трансфер . Ще ти бъда благодарна за малко инфо, може и на лс Simple Smile Правиха й Твл , после хистеро и няма и няма Sad
ендото лекувах с лапаро и декапептил 6 инжекции после инвитро с вливки, и бременност, сега чакам момент за второ инвитро
и моята ендометриоза беше 3-4 степен

# 562
  • София
Момичета, а вливките какви? Интралипид или Имуноглобулин ?
За Ванчето знам , че е имуноглобулин , Didito ти ?  Кой ви изписа тези вливки,  специално за ендометриозата ли са ?  

# 563
Ваче, за ендометриаза пускат по рано нмх инжекции и аспирин в някои страни.
Къде е ендометриознато огнище?

# 564
  • Варна
аз вливах итралипид и имуновенин 3 пъти заедно и двете, обаче честно не помня първото кога беше преди или след трансфер, интралипида знам че е за Нк клетките, имуновенина предполагам е бил заради ендото, моят ин витро доктор хич не е разговорлив, но аз за себе си видях полза, защото четях постоянно за проблемите си и реших че това за мен ще е от помощ,
иначе през цялата бременност бях на Нмх - инжекции
сега като помисля май първата беше преди трансфер втората след и третата към третия месец
между пункция и трансфер бях на преднизолон ако не бъркам името

# 565
Герда,здравей!
Дъщеря ми има назначение от доцент Конова-аспири протект,след ову и през ден.След забременяване пак през ден до 12 седмица.Преди трансфер и веднага след визуализация на сакче вливка с 10 мг.Имуновенин или Октагам.Преди трансфер и до 12 седмица Фракси през ден.След 12 с. как да продължи лечението да прецени следящия гинеколог.
Лапароскопията й беше декември 2015.Ендометриозна киста 7см.и много сраствания навсякъде.Тръбите са малко"накъдрени",но пропускат свободно.Това е..въпреки добрите прогнози от опериращия..бебето не става и не става!

# 566
  • София
Didito , на теб какъв лекар ти назначи вливките - Аг или имунолог ?  И име , ако може Simple Smile

# 567
Ванче, аз не съм особена фенка на доцентката.
Но се забременява, когато най-малко го мислиш и очакваш,, на екскурзия.
Дъщеря ти проверявала ли е инсулин, пролактин, прогестерон около ову.

# 568
  • Варна
Didito , на теб какъв лекар ти назначи вливките - Аг или имунолог ?  И име , ако може Simple Smile
Аг- д-р Емин от варненската инвитро клиника Радост

# 569
Герда,беше ни удобно,защото идва два пъти месечно в Пловдив.Пролактина беше висок,но се прдполага,че щом се овладее хипофункцита на щитовидната и той ше се нормализира.Прогестерон на седми ден сле ову не сме пускали,защото живеят в Англив и там проследяването е мисия невъзможна.

Общи условия

Активация на акаунт