Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 561
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
Да, но той е работил там до края на април и от началото на май е сменил работата.

# 226
  • София
трябвало е в началото на май да си смени данните в системата.
иска се каквото е описано в необходими документи.

# 227
  • Sofia
Да, но той е работил там до края на април и от началото на май е сменил работата.
Към момента на кандидатстване сина ми работеше в една фирма, след което си смени работата и сега е в друга фирма.
Класирането беше на 11 май - тогава е кандидатстването. Каквато информация е въведена в системата до тази дата, тези документи трябва да представите.

# 228
  • София
Директорката на детската градина в крайна сметка записа синът ми, въпреки че в заявлението пише че съм в майчинство, а аз реално се върнах отдавна на работа. Иска ми още една бележка от работа и на края се съгласи. Надявам се да не ѝ направят проблеми от инспектората. В крайна сметка точката си е една и съща.
Все пак може да се помисли да се смени поне в заявлението за записване независимо какво си отбелязал в профила, да искат една и съща бележка - както беше по-рано, за да не изпадат майките (като мен) и директорките в паника при подобни грешки.

# 229
  • София
Синът ви като си е сменил работата в началото на май, защо не е актуализирано това в профила?

Напоследък и тук и във фейсбук ми прави впечатление заявяване на критерии, които носят точки и после търсене на начини за доказването им. Чудно как има хора, които по погрешка писали едно, въпреки че имаше повече от 3 месеца за актуализации.

Силно се надявам директорките да си свършат работата и да отказват прием в такива случаи.

# 230
Защото не се е сетил. Тук фалшификация няма, просто стечение на обстоятелствата.

# 231
  • София
Ами фалшификация няма, но няма и как да докаже че е заявил верно данните. Ще си понесе сега последствията. Имайки предвид ожесточената борба, всяка буква трябва да е прочетена за да не загубиш място заради подобен пропуск. Случва се на всички за съжаление, но си носим последствията

# 232
Nezito, мажете да запишете детето, тъй като отговаряте на критерия за работещ родител. Ако директорката направи проблем ви съветвам да си извадите една справка от НОИ, за да се види чесинът Ви е декларирал верни обстоятелтва.

# 233
Точно това исках да кажа, че той си работи, просто покрай всичко друго е забравил да промени местоработата  в системата.
Благодаря ви за съвета!

# 234
  • София
Нали се представя и копие на трудовата книжка, там би трябвало да е отразено къде и докога е работил?
Според мен ако директорката е свястна, не би трябвало да му направи проблем.

# 235
Нали се представя и копие на трудовата книжка, там би трябвало да е отразено къде и докога е работил?
Да, напълно сте права. На още по - голямо основание не трябва да има проблем.

# 236
  • София
Наблюдавам, че започват да се освобождават места в някои райони. Това от сбъркани документи ли е или нещо друго?

# 237
  • Sofia
Някои сами се отказват, на други не им приемат документите...

# 238
Да, напълно сте права. На още по - голямо основание не трябва да има проблем.

Да се включа и аз по този въпрос със смяната на местоработата в системата. Оказва се че е голям проблем и на мен директорката ми отказва записване защото служебната бележка е от друг работодател, а не от този фигуриращ в системата. Писах на обратната връзка в системата, но там ударих на поредното голямо разочарование от системата, защото и на трите съобщения които им пратих, получих дума по дума един и същи отговор. Убедена съм че дори не ги чете реален човек, а са автоматични отговори. Не мога да намеря информация за телефон, институция или каквото и да е, където да отида и да обжалвам случая, защото това е абсолютна тъпота и буквализъм. А времето за записване тече. На второ класиране - няма много шансове да успеем.
 Да не говорим, че така и не получавам отговор за какво въобще е необходимо да се декларира името на работодателя в системата. Това реално по този новия закон за личните данни е лична информация, и след като не се ползва за нищо (поне никъде не намирам информация за какво се ползва и логика) не би следвало да се събира и изисква. Критерия е работещ родител и това може да се докаже при записване със съответните документи - служебна бележка и трудова книжка. Но понеже системата излплюва някакво име на предишен работодател, и разбираш ли - не може.
А също така е друг въпрос че при първоначалното въвеждане на данните, съм почти сигурна че полето за промяна името на работодателя ми беше неактивно (предишния работодател фигурира от кандидатстването с по-голямото ми дете), но за съжаление, след това не съм стояла постоянно в системата и не съм видяла че по някое време е станало активно...
Поредното безумие в държавата....

# 239
  • Sofia
Няма начин полето за работодателя да е било неактивно. Ако е било неактивно, е трябвало да сигнализирате системата, че не можете да си актуализирате профила и те да го направят. В такива случаи винаги се отзовават.
А за това, защо работодателят фигурира - това е остатък от старата система, когато местоработата носеше точка и не беше все едно къде работи родителят. Но сега с новата система, това и аз го намирам за излишно и се чудя защо го оставиха след като обновиха системата през март.

Общи условия

Активация на акаунт