ВИЕНА Тема 10

• 70 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Потвърждавам, 47 часа е он-лайн чек-ин-а. Вчера купихме билети. Има възможност за разпечатване на резервацията веднага след плащането.

# 631
За ОВВ седмични карти по 17.10 евро на човек необходима ли е снимка?

# 632
  • София
За ОВВ седмични карти по 17.10 евро на човек необходима ли е снимка?
Не е необходима снимка!

# 633
Здравейте,имаме билети за 24.04 ,но с отсядането не върви ....Гледах airbnb ,booking ,но тъй като предпочитаме апартамент или студио /за да има кухня/ се оказа голяма трудност,заради късното пристигане във ВИЕНА - 22,35.Знае ли някой други варианти или друг сайт?Благодаря

# 634
Здравейте,имаме билети за 24.04 ,но с отсядането не върви ....Гледах airbnb ,booking ,но тъй като предпочитаме апартамент или студио /за да има кухня/ се оказа голяма трудност,заради късното пристигане във ВИЕНА - 22,35.Знае ли някой други варианти или друг сайт?Благодаря
onlyappartments, flipkey- но първо- малко сте закъсняли май( все пак е почти последния момент и едва ли ще имате много възможности) и второ- отдавна не съм ползвала и двата конкретно за Виена

# 635
Да ,осъзнавам го,но днес взех билетите Simple Smile сега чета като луда инфо и ...Благодаря ще ги погледна веднага

# 636
  • Варна

https://www.checkvienna.com/en/apartments-1?f%5Bcheckin%5D=24.04 … f%5Blongitude%5D=

# 637
Благодаря за бързите отговори Smile

# 638
  • София
Хартиена ни е нужна, за да се отчетат паричките, че е по проект ходенето. Благодаря за отзивите.
През мобилната версия на австрийците може да си препратиш бордните карти на мейл и после да разпечаташ в БГ.
Така направихме и ние - он-лайн чек и бордкартите на пощата (може и на Viber като картинка). После всеки с телефона и няма никакъв проблем във Виена. За София ги бяхме разпечатали на хартия, но те реално сканират QR кода, който е на бордкартата и имаше хора, които минаваха с бордкарта на телефона. Заминахме на 01.04 и се върнахме на 05.04. Беше прекрасно... Simple Smile пролетна Виена - пъстри паркове и градини, дълги разходки, прекрасни местенца за хапване.  Много ни хареса!

# 639
  • София
Много пъти, последно този февруари. 47 е и на сайта и от мобилната версия, забавянето е не повече от 10 мин. Ползва се доста активно точно в първите часове.
https://www.austrian.com/?sc_lang=en&cc=BG ето иф от сайта на австрийците
"За по-голямата част от дестинациите на Austrian Airlines уеб чек-ин се отваря 47 часа преди планираното време за заминаване. Моля, обърнете внимание, че уеб-чартърният полет за полетите на myAustrian Holidays се отваря 24 часа преди планираното време за заминаване. Моля, кликнете тук за повече информация за уеб регистрацията."
И аз имам регистрация при тях, в случая не съм се логнала, това е информацията. И много познати се възползват. Няколко часа след като избереш места може да се пробваш да смениш и така установяваш че вече половината самолет е пълен. Никой не чака 24 часа, освен ако не е по някакви други причини. Ако разликата в полетите ти е по-малка, съответно се чекваш след кацане и тогава си леко прецакан, просто местата са по-назад. Аз напр. държа да пътувам до пътеката, а не до прозореца. И аз ползвам карта майлс енд мор, но това няма никакво значение за часа на чекина. Отварят го 47 часа по-рано. Ако пробваш примерно 49 часа по-рано, ти излиза съобщение че ще е отворен след 2 часа.
Това е официално инфо на сайта, но явно не всяка дестинация  попада в тази кагегория( например аз винаги летя от и за Варна). Може от София наистина да е 47 часа, но за Варна гаранция е 24. И от Виена се чекирам 24 часа( но там е по инерция, не си спомням да съм търсила по- рано).
Върнахме се на 05.04 от Виена - и на отиване и на връщане чекирането отвори 47 часа по-рано. Пътувахме с бордкарти на телефоните.

# 640
  • София
Здравейте, моля който е пътувал с австрийците да ми отговори на следните въпроси.
1. При икономичен билет позволеният безплатен багаж е - 1 чанта 55/40/23 и 1 чанта 40/30/10? Голямата чанта може ли да се остави на чек-ин или се взема в самолета.
2. Безплатните места се избират при чекиране.
3. Колко дни преди полета можеш да се чекираш он-лайн и ако нямаш възможност за разпечатване на бордна карта, можеш ли да си я извадиш на летището и има ли такса и на летището във Виена минава ли се в мобилна такава.
Много благодаря на отзовалите се.
Относно ръчния багаж - изискването е течности - до 100 мл опаковка и всички  течности и принадлежности (четки, пасти, кремчета, парфюмчета и т.н.) в отделно пликче затварящо се с "цип". На летището във Виена ни накараха да ги извадим от куфарите, когато минаваха на лентата за сканиране.
https://www.austrian.com/~/media/6C10D7962EF04BB496BFF77AABFA339B.ashx

# 641
  • София

потърсете Old Vienna Apartments в Букинг. Настаняването е без участие на физическо лице.

# 642
  • Русе
Относно ръчния багаж - изискването е течности - до 100 мл опаковка и всички  течности и принадлежности (четки, пасти, кремчета, парфюмчета и т.н.) в отделно пликче затварящо се с "цип". На летището във Виена ни накараха да ги извадим от куфарите, когато минаваха на лентата за сканиране.
https://www.austrian.com/~/media/6C10D7962EF04BB496BFF77AABFA339B.ashx

Това е изискване на секюрити чек на летището за всички АК, не само на австрийците.

# 643
Скрит текст:
Здравейте,
благодарение на всички пишещи и питащи тук и ние успяхме да си направим супер екскурзия до Виена. Летяхме от Букурещ - просто ни е по-удобно, летят всеки ден, а и цените са по-добри (резервирахме за по 40 евро двупосочен на човек).
Взехме си Виена Пас от гише на летището във Виена, предварително закупени. Бяхме планирали да купим Easy City Card, които излизат малко по-изгодно от седмичните карти за транспорта (когато си с 2 деца), но не успяхме да намерим къде се продават на летището, питахме на 2 места, но никой не знаеше. Затова взехме от офис на ОВВ седмични карти по 17.10 евро на човек + допълнителните билети (1.8 евро за възрастен и 0.9 евро за дете). Не сме се занимавали с машинките за билети, направо на гишето ги купихме. Допълнителните билети ни казаха че не се валидират, те са с точен час за влака S7. На връщане допълнителните билети пак ги купихме от гише на ОВВ, само че на Виена Мите.
Та програмата която си направихме беше следната:
Понеделник - Пратера (при лошо време бяхме планирали Термите във Виена (понеделник имат промоция за 20 евро вход дете влиза безплатно с възрастен).
Вторник - Шонбрун, после Техническия музей (страхотен е за деца), на пешеходно разстояние е до Шонбрун. После Къщата на музиката (също е хубава за посещение с деца, а и е с удължено работно време) и оттам с метро+автобус до ТВ кулата (оставихме я последна понеже работи до полунощ).
Сряда - Съкровищницата в Хофбург, Испанските коне, двореца Хофбург, Музея на историята на изкуствата, Белведере, Музея на Хундертвасер, разходка с кораб по Дунав, Виенското колело, изтървахме Мадам Тюсо (затваря в 17 ч), и последно Природо-научния музей (умишлено понеже в сряда работи до 21 ч).
Четвъртък - свободна програма, понеже Виена Пас вече не важаха - Вотивкирхе, Ратхаус, кафе в Линдтман, часовника Anchor точно в 12 ч. когато си сменя фигурките, църквата Св. Петър, Чумната колона, Катедралата Св. Стефан (качихме се на Северната кула с лифта), Операта и накрая шопинг по Karntner Strasse и по Mariahilfer Str.
Петък - обратно с влака към летището.

Още веднъж да благодаря на всички във форума - изключително полезни и отзивчиви.

Здравейте. Искам да организирам подобна екскурзия, затова Ви моля за подробно да ми напишете за хотелите, как пътувахте до Букурещ и вс. др. подробности, ако не Ви затруднявам. Благодаря Ви .

# 644
  • Варна
Здравейте,
Има ли къде да си оставим багажа на Erdberg?
Ще имаме 6 часа за разходка във Виена и ми се ще да не губя време да ходя до гарата, където съм сигурна че има.

Общи условия

Активация на акаунт