Мъжът "провайдер"

• 45 190
  • 478
  •   1
Отговори
# 360
Извинявай, ама какво му е на счетоводството? Аз планирам свобода не само за себе си, а и за провайдъра, с което той е съгласен. Все пак ранното пенсиониране не ти пада от небето...

# 361
  • Пловдив
Уишмастър, да, нещо такова. Конкретно за бременностите на Еленна - поне това, което мернах аз - беше на Трещерица, но такива неща като фат сюта, гените и пр. също, да. И за 1000-та лева на Янтра, дето нищо не били, от по-"ново време" се сещам, но то е пак доста безобидно.

-----
Върнах се специално да видя какво за ваксините (нали и аз съм антиваксър според БгТ81) и не разбрах: неваксинираните деца пред кабинетите от коклюш и морбили ли са били болни, и ако не - кво общо с картинката има това, че са неваксинирани?

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 15:21 от Магдена

# 362
Бгтатко, ти четеш ли се, като пишеш?

Първо защитаваш ходенето на заведение като начин да се научи да се комуникира с други деца, щото иначе ставали асоциални, после оплюваш Сирената, че точно това се опитва да направи на детската площадка. Ми да, защо да им се меси на децата? Да, ще се оправят. А няма да свикнат мама да им оправя отношения и да пораснат малки разглезени лайненца с чувство за entitlement.

Цитат
Яслите и градините са ужасни в България.
Цитат
Та да, кофти са яслите и градините, особено държавните. Много големи групи, малък и демотивиран персонал, инфекции от варицела, въшки и т.н. и т.н.

обаче:

Цитат
И пак - уверявам, че ситуацията с яслите изобщо не е толкова трагична и представянето им в ненужно черни краски е единствено от желание да се оправдае някакъв личен избор, за който очевидно избиращият смята, че има нужда от оправдания.

И върхът на сладоледа:

Цитат
И какво - каква е разликата като сменя една среда в която малки деца се бутат (яслата) с друга среда където се бутат (площадката)?

+ примерите

Тоест, така или иначе ще ходи на площадка, дай да го бутна и на градина.

Не че нещо, ама това не само намирисва, а направо смърди на начин да се оправдаеш за избора си. И километричният пост не само не те спасява, а направо те закопава.
Абсолютно 1:1 с "Няма да спра цигарите, щото така или иначе околната среда ни трови и нищо не можем да направим" + един куп дървени философии как това може да се промени, без обаче да доведе до реален резултат.
А истината е, че не е необходимо да сме перфектни, а да сме само няколко стъпки по-напред - колкото ни е възможно в конкретната ситуация. Да се напънем, тоест.

И естествено, остава въпросът дали пък не е личен неуспех да не можеш да пренебрегнеш себе си за момент. Или няколко момента. Майчинството не се изчерпва с раждането. 

# 363
Не знам дали следите пазара на труда, но 1,000 лева в Пловдив не са много и са често срещани. Обаче тръгне ли да се търси човек, дори за тия пари трудно се намират. Виждат се невероятни неща и липса на способности, но и претенции до небесата.

И човек малко по малко усеща, че неговите способности са другаде и на друго ниво - не като хвалба и надувка, а като факт.

# 364

Tsugumi, повечето майки около мен така са се разработили, че е точно разхождане на костюмчета - без провайдер са живи загинали.

Аз се кефя, че имам деца, знам, че е трудно, но за мен това е желаното постижение. Без провайдер нямаше да се реша и на едно отгоре.
Не знам, каква ти е средата, честно казано, не знам и кога излизаш от вас (не ми е работа да знам), но явно в нея "витаят нещата във въздуха". Да не би апартаментът, който партньорът ти изплаща, да е с някакви работещи съседки и това да те сдухва?!
Не ми каза за постижения (вероятно отново трябва да си помисля, че Контесата има само едно дете и е "половин майка" по така милата ти квалификация).
Не знам дали следите пазара на труда, но 1,000 лева в Пловдив не са много и са често срещани. Обаче тръгне ли да се търси човек, дори за тия пари трудно се намират. Виждат се невероятни неща и липса на способности, но и претенции до небесата.

И човек малко по малко усеща, че неговите способности са другаде и на друго ниво - не като хвалба и надувка, а като факт.
Не, не го следя, но разбрах от поста ти, че се плащат някакви суми на хора, които нямат твоите качества - какви са те обаче, остава мистерия.

# 365
  • MI
нали и аз съм антиваксър според БгТ81
Магдена, предния път забравих да те питам, но ми стана много любопитно, защо такава чест? От грип ли не си ваксинира детето? Grinning

Сирен, на моменти ми става жал че те нападат много, обаче като започнеш с разсъжденията ти на тема заплати и ми минава бързо. Има си статистики и колкото и да са изкривени от сивия сектор, пак са по-достоверни от тесния ти личен кръг от познати.

# 366
bambinnah, никога не съм казвал, че яслите са начин да се научи да комуникира детето с други деца. Казвал съм обратното на родители, които са си го мислели, в други форуми.

В случая казвам, че в групата на детето ми, които бяха по-малки (между 8 месеца и година и 1/2) не е имало никакво бутане или биене и в общи линии така си свикнаха. Леличките се намесват, ако нещо се сдърпат за играчки. Съответно децата имат някакви задръжки, не са усвоили блъскането като решение на всичките им проблеми. Това естествено не е равнозначно на "научили се да комуникират". По скоро не са се научили за щяло и нещяло да блъскат и дразнят по-малките.

Тези, които идват от площадката, не са го научили това.

Та няма противоречие - и едните, и другите не могат да комуникират, но някои са свикнати да се блъскат, други не толкова (естествено и родителите имат значение). В държавните ясли се обръща по-малко внимание, съответно са повече блъскащите се деца Simple Smile

Апропо - километричните ми постове не са насочени към Вас, цитирал съм потребителя, към когото съм се обърнал с поста си. Моля не се чувствайте длъжна да го четете и още по-малко да го цитирате 4 пъти - точно така се получават ненужни километрични чаршафи с нулева информативна стойност Wink

# 367
Работещи са, да, и всички се оплакват, че работят за никакви пари, ама нямало начин. А някои са неработещи всъщност - или учат, или се примотават.

Нищо не може да ме сдуха от страна на работеща пловдивчанка, която най-вероятно взима около хилядата лева. Била съм от нейната страна, не е нещо уау, активно и динамично и непостижима кариера. Ако работя такова нещо, обаче, хем ще съм сдухана от умора и логистика, хем финансово на минус.

Относно споделяне на успехи и интересни неща - суеверна съм, не ми се разказва. Животът ми е сдухан, скучен, беден, без перспективи и мечти.

# 368
  • Пловдив
Нели Г, не точно - написах, че е напълно възможно ваксините да имат и все още неустановени, нерегистрирани, незабелязани отрицателни странични действия върху някои деца. Не го твърдя, разбира се, но не го и изключвам - колкото и опит да е натрупан, никога не можем да бъдем сигурни, че знаем всичко. Написах също, че че нямам никакво намерение да поставям на децата си незадължителните ваксини, нито пък искам да се увеличава броят на задължителните.

# 369
  • MI
Магдена, благодаря ти, била съм близко - незадължителните ваксини ми беше второто предположение. Всъщност съм на твоето мнение, но шшшт да не ме чуе някой, че не ми се спори. Grinning

# 370
Логично е и да има такива хора, които да работят нещо си, защото няма друг начин - то да не се намират провайдери на промоция за всички под път и над път. Пък и добре е да има такива хора, над които да се надсмиват скучаещите съпруги на провайдерите.

# 371
Логично е и да има такива хора, които да работят нещо си, защото няма друг начин - то да не се намират провайдери на промоция за всички под път и над път. Пък и добре е да има такива хора, над които да се надсмиват скучаещите съпруги на провайдерите.

Виж сега, зависи как виждаш мъжа си. Ако го виждаш като някой, който е потенциален подтисник, който сто процента ще изтрещи, тръгваш и яко се състезаваш с него. Нали, за да не те зареже или да не ти жегва егото, ако случайно му порасне работата.

Ако го виждаш като потенциален провайдер, го хващаш и стъпка по стъпка го докарваш до по-комфортно положение за всички.

Обаче идеалът на БГ-мамата е той да смени точно 50% от памперсите и да къпе вечер. Тоест - доста си товарят мъжете неоптимално и после се чудят що се налага и те да работят.

# 372
Копането изключва добрите обноски?
Проспала съм вметката. Simple Smile Мнем, просто често изисква и здрави лакти, мишци, безскрупулност и да си по-мъж от мъжете. Че каквото и да се говори за равенство, на една жена ѝ е много по-сложно при равен старт с мъжа като професия, условия, знания да изкара повече от него (нека не започваме пак да спорим, че някои жени го можели. там някъде, малък процент в така наречените цивилизовани страни – да, но не и тук в България).

Не съм съгласна, че всички държавни заведения са лоши. За мен частните детски заведения (за чужбина не коментирам, нямам наблюдения) са изключително изкуствени като среда и отношение. Витае една такава сервилност и мазност, че направо ми се гади. И какво като си дам детето в градина с 8 деца в група, после нали пак ще му се наложи в живота да срещне насилници, грубияни, нахалници, глупаци и всякаква измет. Колкото по-рано и адекватно се приспособи към средата, толкова по-бързо и лесно ще намери себе си и ще има адекватна самооценка като възрастен. За мен здравословните сблъсъци с реалността са полезни, не коментирам крайни системни форми на тормоз и насилие.

# 373
Защо трябва изобщо да се състезавам с някого? Хеле пък с мъжа си?!
Интересно допреди да се сдобие една жена с "провайдър" заради кого работи и се развива? Заради себе си или за да си го мери с някого?

Отделно за памперсите - не съществува ли опция мъжът сам да проявява инициативата, че да се налага жена му да брои колко памперса е сменил?

По твоята логика излиза, че ако една жена работи, мъжът й непременно е подтисник или поне потенциален такъв.

# 374

Обаче идеалът на БГ-мамата е той да смени точно 50% от памперсите и да къпе вечер. Тоест - доста си товарят мъжете неоптимално и после се чудят що се налага и те да работят.

Евала и товарът. Като чета такива неща, мислено се потупвам по рамото, че и аз и мъжът ми сме здрави, прави, оправни тренирани хора и описаното занимание отнема максимум 5*3 минути за памперсите (15) и 10-15 за ваната.
И на 1 час сън, пак толкова отнема. С полузатворени очи се прави. Даже, ако си пуснем музика междувременно, направо е релакс.
Товар?! Хора, ставайте малко от зад тез лаптопи на дивана....

Общи условия

Активация на акаунт