Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 965
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 835
Много ми е грозна тая дума...финансиране на жена.

Ако все някога искаш да имаш деца, ще трябва да си преглътнеш гордостта иначе рискуваш да си умреш сам.
Или може би ще нариташ жена си с новородено да работи, за да не ти яде безценните парички?
Мъжа трябва да работи поне докато жената се върне на работа след раждането, защото за разлика от в Германия - в България парите от майчинство не стигат.
Обаче първо трябва да си промениш мисленето, защото ако само тъпчеш на едно място няма да излезеш от блатото. Познавах много такива като теб, още са сами и още реват...

# 2 836
То моето мислене го остави , ама като чета тука разни други представи за живота ...и ми се отщява да се женя...вече.

Не , не драпам на всяка цена. За последните 10 г да , какви ли не гимнастики и... ко ... хОй. Сега "кото доди" дето един образ от родният ефир вика.

# 2 837
То моето мислене го остави , ама като чета тука разни други представи за живота ...и ми се отщява да се женя...вече.

Не , не драпам на всяка цена. За последните 10 г да , какви ли не гимнастики и... ко ... хОй. Сега "кото доди" дето един образ от родният ефир вика.

В такива случаи жените получават съвет да сменят средата. Предполагам, че работи и при мъжете.
Въпреки, че никога не е въпрос само на среда, а и на самооценка, очаквания и разни други подробности.

# 2 838
Коя среда да сменя? Града , държавата , работата , приятелите .....тъкмо съм се устроил ...сравнително доста добре...не отивам в чужбина. То и там да не е долината на розите и медовината.

# 2 839
Изобщо, ама изобщо не е задължително някой да се жени. 21 век сме, всички са индивидуалисти и няма такъв социален натиск.

Разбира се, бракът е инструмент за специфичен вид живот. Ако искаш деца и потомство и да имаш отпечатък върху живота им, това струва скъпо. Ако мъжете решат, че жената и децата трябва да се самоиздържат - защо точно са ни мъже, ще си живеем само с децата, което в повечето случаи е доста по-спокоен живот. Или в женски колективи с децата, или с баби и тук-таме някой неангажиращ любовник.

Мъж се търси, за да имате и двамата полза от събирането заедно, не и двамата да страдате. И да, финансирането е важна част. Бракът трябва да носи минимум финансова базова подкрепа и пожелателно - по-приятен стандарт.

# 2 840
Коя среда да сменя? Града , държавата , работата , приятелите .....тъкмо съм се устроил ...сравнително доста добре...не отивам в чужбина. То и там да не е долината на розите и медовината.

Мисловната, мисловната среда трябва да смениш.

В един и същ град, дори улица, дори на метри от теб съществуват различни вселени, за които дори не си представяш. Не израснеш ли вътрешно, не може да ги видиш. А там животът протича по много различен начин.

# 2 841
само за финансиране и издръжка чета...едностранно от мъжа , почвам да се чудя , по нормални жени няма ли тука ?
То като ще финансирам ...само и единствено едностранно...по добре да си осиновя някое сираче и да го направя човек...без излишните драми.

# 2 842
Едностранно, защото в живота пари кеш не се ядат. Може би не ти стига фантазията какво се предлага насреща. А това, което се предлага насреща, е голямо, наистина. Младост, целия си живот дава една жена, че и здравето си може да даде. Еми сори, ама защо да ги дава тия неща на стиснат или на прошляк? за да му продължи безвъзмездно смотаните гени?

# 2 843
Ето защо не трябва да се обобщава жените/мъжете. Ами съжалявам, но за мен е евтина точно жена, която се продава, дори скъпо. Всяка, за която мъжът  е основно провайдър, а не спътник в живота, с който взаимно ви е грижа един за друг,  просто сключва сделка. Моето дете не съм го родила на баща му, за което той нещо да ми е длъжен на мен, а защото съм искала дете и то е едно от най-хубавите неща в живота ми. Баща му, като родител, има директна отговорност към това дете, но то не е някакъв лост за контрол. 
Skrekkelig, по писанията ти тук си личи, че изобщо не сте щастливо семейство, че съжителстваш с егоист, който всъщност изобщо не харесваш като човек. Стоиш с него, защото те издържа и защото няма да се оправиш сама, а може и да ти вземе децата. Това НЕ Е нормален, щастлив брак.
Назад Catcher in the rye беше написала, че за нея сериозна връзка е, когато има планове, цели и стъпки за изпълнение. За мен сериозна връзка е, когато ви е грижа един да друг, уважаванте се, харесвате се като хора и имате устойчиви чувства след утихване на еуфорията първата година. Сега очаквам примера с гол и бос, мързелив мъж. Но това не е релевантно. Аз харесвам умни, образовани, амбициозни мъже, но също грижовни и с разбиране, че сте равностойни партньори. Такъв няма как да бъде мързел без лев, висящ на жена си. Но и изобщо не търся някой, който смята, че с пачки и издръжка си купува секс, домакинство и гледане на деца. А вие сами продавате съответните услуги за съответното заплащане. Много ми е гнусно това и напълно разбирам нормални мъже, които бягат от подобни отношения. Самоуважението и достойнството включва именно и това - да не се възприемаш за стока.

# 2 844
Едностранно, защото в живота пари кеш не се ядат. Може би не ти стига фантазията какво се предлага насреща. А това, което се предлага насреща, е голямо, наистина. Младост, целия си живот дава една жена, че и здравето си може да даде. Еми сори, ама защо да ги дава тия неща на стиснат или на прошляк? за да му продължи безвъзмездно смотаните гени?
Дай малко подробности как си даваш младостта, здравето и целия живот на мъжа?

# 2 845
Винаги като чета такива теми, оставам с впечатление, че съм единствената жена, която не е търсила заможен мъж никога.

# 2 846
TafTaf, седя щото сама съм взела решение да се оженя - никой не ми е виновен. Децата не трябва да плащат за чужди грешки. Заради тях седя и щото колкото и да ти е странно обичам мъжа си и все още се боря бракът ни да бъде щастлив. И той в повечето време е такъв когато не ме ядосва. Когато децата вече нямат нужда и не държат да сме заедно с баща им и ако дотогава не се е коригирал нито любовта ми нито парите му ще попречат да си потърся мъж който знае как да уважава и цени жена си. Ако не са ми 3 деца на главата финансово нямам проблем да си дигна партакешите и да се оправям сама. Дори и с децата ще се оправя, но не мога да им осигуря стандарта, на който са свикнали. Относно страх, че може да ми вземе децата - такъв нямам, но ако има такава опасност смятам, че всяка нормална жена би се пожертвала и би седяла в брака в името на това да е до децата си. Включително и ти - абс съм сигурна. Ясно е че втори брак няма да има, но аз обичам да имам мъж до себе си и ще си потърся най-вероятно. Но тоя път много повече ще внимавам преди да заживея с някой.

# 2 847
E как - в процеса на изграждане на семейство. Нали мъжът иска семейство - а това е трудна задача, не знам защо си мислите, че нямаме по-приятни опции да си прекараме живота. Както казах, аз не се продавам, но и не мога да се вдъхновя да правя семейство с малък ресурс, просто е сдухващо. Та жената, понеже така са я учили, се впряга да гради наравно, само че е забравила, че то не е наравно, а всеки дава това, което му е силата.

Съответно няма как мъжът да прави "с чужда пита помен", тоест да иска семейството му - деца и жена - да се самофинансират и самоотгледат.

И хич не ща да се "грижа" за крехката душа и крехките финанси на мъж, който планира да направи семейство чрез такава схема. Има си жени за тая работа, аз не съм от тях.

Бианка, не си търсила заможен, ама и не си взела бедняк без перспектива, нали? аз лично буквално се гнуся от мъже, дето още са в калта на 30. Ми той ще ми превърне живота в ад. Та така, и аз не съм търсила заможен, но и избягвах безхаберните и безперспективните.

# 2 848
Винаги като чета такива теми, оставам с впечатление, че съм единствената жена, която не е търсила заможен мъж никога.

Ми явно си най глупавата в целият форум. Виж ко праят другите.

# 2 849
заможен нито съм търсила нито ми трябва. Търсила съм такъв, от който да не ме е страх да родя деца, понеже рискувам всички да се мъчим и да мизерстваме.

Общи условия

Активация на акаунт