ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 53 193
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
dtodorova91, аз от 2-3 седмици ходя на зъболекар. Слагат ми упойка всеки път. Консултирала съм се с АГ и няма проблем. Даже трябваше да ми вадят мъдреци, когато разбрах че съм бременна. АГ каза, че за ваденето трябва да изчакам да мине 3-тия месец, за другото може по всяко време. Аз май няма да посмея с ваденето, но вече ми оправиха 6 зъба.

# 526
Моят хемоглобин на първите кръвни изследвания беше 120. Сега е 140. И аз съм объркана дали не трябва нещо диета или повече движение, тъй като заради ниската плацента гледам да полягвам повече и дали въобще има връзка с това. Доктора не ми е казал нищо, значи мисля, че за сега не трябва да се притеснявам за хемоглобина. Гери, дано всичко да е наред, стискам палци.
Момичета, да ви питам по колко втвърдявания имате на ден? Днес моите бяха май доста, а повечето време лежа или съм седнала. Мисля, че като се движа повече съм по - добре и нямам толкова много, но не знам дали си внушавам или е така наистина. Пия магнерот 3 x 2. В 22 г. седмица съм.

# 527
  • Spain
Мами, да ви питам, търсех навсякъде инфо, но не открих нищо - висок хемоглобин опасен ли е, на последните изследвания ми беше 150 Confused не трябва ли малко диетка или не знам
в моето листче за  изследванията пише че хемоглобина трябва да е в границите между 11,7  -16,1 g/dL. Също знам че хемоглобинът се влияе от надморската височина, тоест тези данни и граници които са ми дадени на мен може да не са валидни за теб. Вие на вашите изследвания нямате ли граници от- до ? предполагам както си го дала ти е на литър тоест 117 до 161 нормален хемоглобин. Анастасия високият хемоглобин също не е добре, но мн високия .

# 528
Ок, не знаех. Аз за много висок не мога и да мечтая.

# 529
 Имах рефетентни стойности дадени 120-160. И на предишното изследване и сега АГ много изненадано реагира на хемоглобина, попитах дали е проблем, категорично отказа. Предишната бременност бях все с нисък и се притесних дали вдигането не е лош признак. Общо взето май се шашкам за всичко Fearful

# 530
  • Spain
Значи че нямаш нужда да пиеш желязо.  Моят е 141 и реакцията  на акушерката беше..идеален хемоглобина...аз защото я подпитвах дали все пак няма да ми изпише калции и желязо. Хемоглобина е мярка за количеството червени кръвни телца .С предната бременност пих желязо , а пък бях доста по -младичка, предполага се че сега физически съм по-зле , но всъщност се оказа че не е така. Ниския хемоглобин означава анемия , високия (мноого висок)  може да предизвика прематурни раждане. Но не знам нищо повече по въпроса.
Мен пък тази докторка така ме натиска днес че сега отвреме на време като дишам в областта на апандисита ме заболява, чудя се нещо прищипах ли..и цял ден съм в недоумение къде точно е бебето . Преди 2 седмици акушерката проверяваше за пулс и улучи от първия път ..около 8пръста под пъпа и аз все си мисля че е там  . Тази жена днес се разходи с ехографа по целия ми стомах от едната страна(странично)на кръста, до другата страна , че по стомаха, че между  яйчниците и все имаше какво да види. Кръстихме  я Мая пътешественичката...Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye нещо бягаше ли, големи разходки.. сега голямата дъщеря като пита къде е съм разколебана с обясненията

# 531
Термин 20 октомври, но още нз пола на бебчо.Това бебче ще ни е 2ро😊🤗

# 532
 Термин 10 октомври 2-ро бебче момче 🙂🙂

# 533
Значи обезателно на прегледа ще питам за тези антитела. Иначе за самата ваксина и без да има признаци, че има необходимост от нея, стига да си с минус резус, а мъжа с плюс, по здравна каса се води че се покрива една профилактично през бременността и втора 72 часа след раждането. Аз ще държа да ми ги сложат, че искам да имам още много бебчета занапред Simple Smile

# 534
Моят хемоглобин на първите кръвни изследвания беше 120. Сега е 140. И аз съм объркана дали не трябва нещо диета или повече движение, тъй като заради ниската плацента гледам да полягвам повече и дали въобще има връзка с това. Доктора не ми е казал нищо, значи мисля, че за сега не трябва да се притеснявам за хемоглобина. Гери, дано всичко да е наред, стискам палци.
Момичета, да ви питам по колко втвърдявания имате на ден? Днес моите бяха май доста, а повечето време лежа или съм седнала. Мисля, че като се движа повече съм по - добре и нямам толкова много, но не знам дали си внушавам или е така наистина. Пия магнерот 3 x 2. В 22 г. седмица съм.
И моята плацента е ниска.Цял ден на работа съм седнала и вчера направо легнах у дома за малко.Майка ме врънка всеки ден да правя разходки, но трябва да четем с Хриси, а тя напук чете бавно. Едва излязохме за 20 минути по хладното.

# 535
Момичета само да ви кажа, че съм в движение тези седмици и минавам само да видя дали има нужда от нова тема. Не следя нищо, ако някой иска да бъде добавен някъде да ми пише на ЛИЧНИ, защото нямам време да следя страниците.

# 536
  • Beyond the stars
Записах ден за фотосесия на коремчо  Mr. Green за юли месец, да видим аз тогава дали ще съм за снимки, ама фотографката ни беше заета юни. Тъкмо живот и здраве, доста по-голям ще е до тогава .. пък и току виж с доза витамин Д от някое моренце  Blush

gery_ дано това да е последното препятствие към сладкия финал  Hug стискаме палци!

На мен хемоглобинът последния път ми беше 119 и за сега с храна ще се опитаме да го вдигнем, въпреки че не съм много по месата, ама яйца се опитвам да пробутвам и кайма.  Blush

# 537
На мен хемоглобина ми е 116, днес си пуснах изследванията, в началото на бременността е бил 138 Sad Ама и аз от април-май съм основно на салати и тесто. Качила съм вече 5-6 кг, което за 19 г.с.+4 д не е чак толкова зле, особено като се има предвид колко тесто ям с тази бременност и това че съм по цял ден пред компютър.
Chipunche, аз пак ще кажа че Анти Д не са ми слагали изобщо през първата бременност, аз съм (-) мъжа ми е (+), а АГ-то ми много стриктно подхожда към такива бременности. Не е задължително да се слага, бъдещият батко излезе с отрицателно Rh.
Вълшебство, с предната бременност си направихме фотосесия в домашни условия, а една приятелка ми нарисува корема за целта. Беше много забавно, но го направихме в края на осми месец и не съм много доволна, защото вече задържах доста течности и бях подпухнала в лицето. Просто не се организирахме тогава по-рано. Най-хубавите снимки на бременни ставали в седми месец, хем имат вече по-големички коремчета, хем не са толкова подути. Живот и здраве съм решила и този път да ми нарисуват коремчето и да се снимаме, много беше забавно Simple Smile Много е важно и да си подбереш дрехи, че тези за бременни не винаги са много красиви.
n_alex76, и на мен постоянно ми говорят колко много трябвало да се движа сега, да правя упражнения, колко било важно за бебето, особено свекърва ми. А как да ù обясня че всъщност трябва да се пазя, защото шийката ми е на границата? И не е кйато да си измислям сама ограничения, АГ си ме предупреди да се пазя и внимавам. Да не говорим че тук вече си стана много топло и влажността се покачва и се задъхвам, изобщо не вирея на жеги аз. Докато при нас беше хладно, а в останалата част от страната лято, тук изведнъж започна да става тежко времето...

# 538
  • Beyond the stars
Вълшебство, с предната бременност си направихме фотосесия в домашни условия, а една приятелка ми нарисува корема за целта. Беше много забавно, но го направихме в края на осми месец и не съм много доволна, защото вече задържах доста течности и бях подпухнала в лицето. Просто не се организирахме тогава по-рано. Най-хубавите снимки на бременни ставали в седми месец, хем имат вече по-големички коремчета, хем не са толкова подути. Живот и здраве съм решила и този път да ми нарисуват коремчето и да се снимаме, много беше забавно Simple Smile Много е важно и да си подбереш дрехи, че тези за бременни не винаги са много красиви.

Хареса ми на мен усещането и позитивизма на фотографката от сватбата и искам пак Blush Иначе имаме DSLR апарат (и портретен обектив от скоро), та и домашни снимки ще има. Въпреки че установих че като изключим снимката веднъж в седмицата на корема, не е като да се снимам .. явно лудницата покрай 100 неща, хич не е ми остава време да се сетя.  Blush
Инвестицията хич не е голяма (понеже е в извън СФ) и си заслужава .. според мен  Blush
Колкото до дрехите - аз като цяло нямам дрехи за бременни като изключим няколко неизбежни панталони. Останалото са ми стари рокли, в които се побирам. Та някаква дълга цветна рокля планирам, в която да поберем коремчо без да е задължително за бременни.
Фотографката също беше на мнение че, че клин и тениска не стои добре на снимки и препоръча да си харесам рокля/рокли.  Wink

# 539
Ако ще снимаш гол корем не ти мърда клин/дънки/панталон/пола и потниче примерно. Пак може да е красиво, но трябва да ги подбереш добре Wink Аз изобщо не се снимам, и с първата бременност беше така. Имам няколко снимки на корема (буквално са 2-3) и фотосесията с нарисувано тумбаче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт