ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 53 178
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ани, късмет и тук от мен!
Sweetvit, днес доста се повиши кръвното, утре ще пусна кръв и урина и ще се консултирам с кардиолог от щерев. По обяд много ми призшя, дори по върнах фреша който си направих 10 минути след като го изпих. Пулса и до 130 стигна. А кръвното забелявам, че ми показвя различни стойности на двете китки като на дясната е по високо. По едно време ми показа 159 на 123 и след това веднага като го измериха стойностите бяха малко по нормални. Не знам вече до колко мога да имам вяра на механичния апарат.

Ти сама ли го мери? Защото аз сама си го меря с механичен и обикновено е 110/80, но два пъти ми се случи точно това, което и на теб. На едната ръка 140/80, на другата 110/70. След половин час се нормализира.
Вчера споделих на прегледа и ги помолих да опитат с техния апарат (той се оказа същия като моя механичен Сендо), изкара ми го 90/70 и ми каза да не се занимавам с глупости Grinning

# 556
Ани, стискам палци! Дано всичко е наред!

Момичета, ново 20. Първо си повтарям въпроса за стяганията. По колко стягания безболезнени имате на ден? И да питам нещо, свързано с движенията. Днес цял ден усещам от време на време едно придърпване (точно както придърпват яйчниците по време или преди цикъл). Но аз го усещам винаги на едно и също място в средата ниско долу. И е свързано с движението на бебето. Т. е. когато бебето се премества за секунди е това придърпване и после се донамества. Не знам дали успях да го обясня. Някоя усеща ли освен ритничетата на бебчето и такива придърпвания. С предната бременност не си спомням да е било така.

Лека вечер! Simple Smile

# 557
Вчера мина и моята ФМ. Всичко с бебчо е наред. Около 430 гр. - 21г.с. И вече може да кажа със сигурност, че ще бъде момиче.

# 558
xixi27, и аз имам стягания на корема и опъвания ниско долу от движенията на бебчо. Питах АГ на последния преглед и тя ми каза, че щом са безболезнени е нормално, не ми каза по колко броя може да са. А за опъването, понякога имам чувството, че бебчето натиска нещо и от там, дали е така не съм сигурна.

# 559
Ani Angelova, и аз стискам палци всичко да е наред с теб и бебчето. Не се притеснявай! Важно е, че сте открили проблема и ще може да реагирате адекватно по най-добрия начин.
Ти си вторият човек ходил при д-р Маринов и останал с прекрасни впечатления.Оказа се, че на мой първи братовчед дъщеря му чака бебенце м.09 и тя ми сподели колко е очарована от доктора.
Мисля да ходя на ФМ в София на 25.06. и се чудя дали да не запиша час и за ехокардиография. Проблем ли ще е да са в един ден?
И още един въпрос: Спазват ли се часовете при д-р Маринов или си чакаш цял ден?

# 560
  • София
До 20тина бракстън хикс (подготвителни или безболезнени, както ги наричате) са нормални. Това според АГ, която ми следеше бременността. Все пак, споделете и на вашите. Вероятно ще ви изпишат магнезий под някаква форма.

# 561
Важното е да не са през равни кратки интервали. Мен ме приеха за задържане в началото на 8 месец с неболезнени контракции (аз изобщо не знаех, че са толкова много) през 2 мин. Лежах 8 дни на вливания с магнезий и пак родих месец по-рано. Лежане, почивка, това е. Иначе ако са нерегулярни, не много дълги и безболезнени, с магнезий и почивки всичко ще е ок.

# 562
Важното е да не са през равни кратки интервали. Мен ме приеха за задържане в началото на 8 месец с неболезнени контракции (аз изобщо не знаех, че са толкова много) през 2 мин. Лежах 8 дни на вливания с магнезий и пак родих месец по-рано. Лежане, почивка, това е. Иначе ако са нерегулярни, не много дълги и безболезнени, с магнезий и почивки всичко ще е ок.

А как разбра, че имаш такива контракции?

# 563
Момичета в по предните теми стана въпрос за имена на децата. И ние с мм като при вас сме се ориентирали какво име ще изберем. Та въпроса ми е мислили ли сте ако бебчо се роди на празник ще бъде ли кръстено на деня. Може би въпроса е за мамите с термин около 14 - Петковден и 26 - Димитровден. Аз съм по средата на 19. И честно казано взех да се замислям на този въпрос. А и може би чакаме момиче, а имената не ми допадат много, много.  Естествено, че за мен е важно всичко да е наред и бебчето да е живо и здраво, но се зачудих с тези имена.

# 564
Ani Angelova, и аз стискам палци всичко да е наред с теб и бебчето. Не се притеснявай! Важно е, че сте открили проблема и ще може да реагирате адекватно по най-добрия начин.
Ти си вторият човек ходил при д-р Маринов и останал с прекрасни впечатления.Оказа се, че на мой първи братовчед дъщеря му чака бебенце м.09 и тя ми сподели колко е очарована от доктора.
Мисля да ходя на ФМ в София на 25.06. и се чудя дали да не запиша час и за ехокардиография. Проблем ли ще е да са в един ден?
И още един въпрос: Спазват ли се часовете при д-р Маринов или си чакаш цял ден?

Благодаря за милите думи ❤

При доктор Маринов бях за 16:50 и точно в толкова започна прегледа. Доколкото знам няма проблем два ехографа в един ден, но все пак се консултирай, когато си записваш час.

А самият доктор е изключително галантен и голям професионалист, няма да съжаляваш Simple Smile

# 565
Момичета в по предните теми стана въпрос за имена на децата. И ние с мм като при вас сме се ориентирали какво име ще изберем. Та въпроса ми е мислили ли сте ако бебчо се роди на празник ще бъде ли кръстено на деня. Може би въпроса е за мамите с термин около 14 - Петковден и 26 - Димитровден. Аз съм по средата на 19. И честно казано взех да се замислям на този въпрос. А и може би чакаме момиче, а имената не ми допадат много, много.  Естествено, че за мен е важно всичко да е наред и бебчето да е живо и здраво, но се зачудих с тези имена.
Аз съм против кръщаването на дете с определено име ако се роди на празник. Ако не ми харесват имената на съответния празник, абсурд да си кръстя така детето. А ако ми харесват, ще са ми в списъка, независимо от деня на раждане...

# 566
  • Blondeville
Моят син  е роден на голям празник, Никулден, но с планово секцио, тоест датата е избрана от нас, съответно си го кръстихме с името, избрано от самото начало. Считаме, че и свети Николай ни е покровител също така, както и светецът, на когото е кръстен.

# 567
момичета, връщам се от преглед при кардиолог. Мери ми човека кръвното и на двете ръце долу горе едни и същи стойност долните граници май бяха около 80, горните 120-125. Обясних му че до момента винаги съм била с ниско кръвно около 90 на 60.споделих и за ускорения пулс. Човекът ми изписа конкор сутрин и вечер в миниатюрни дози. Каза ми, че един вид иска да се презастрахова, че с кръвното особено при бременност не бива шега. Някоя от вас да е приемала или да приема в момента медикамента? Дали е на 100 процента безопасен за плода? Sad

# 568
Момичета, да попитам виждам че някои ходят на кардиолог. Това рутинно ли е или се ходи при някакви индикации? Аз се следя при две АГ - та и не са ми казвали да ходя. Кръвното ми също така никой не е мерил и не знам изобщо с какво кръвно съм била през живота си Grinning. Също да попитам и за 3Д-то. Единия ми лекар препоръча Фемина, а другия Мазнейкова. Тази Мазнейкова малко ме съмнява, някой ходил ли да там?

# 569
Lola, имаш ли доверие на лекаря при когото си била?Аз бих потърсила и второ мнение,ако имам някакви притеснения.Моето също е 90/60 нормално,но когато съм при лекаря все по-височко го измерват.На твое място с кръвно 120/80,бих го следила редовно, без да се презастраховам с медикаменти,но това си е мое мнение,а аз не съм лекар.Допитай се и до гинеколога си,той също трябва да е на ясно какви стойности са опасни.
Ако не се лъжа, чесанът помага при свалянето на кръвното. Wink

Общи условия

Активация на акаунт