Три семейства в една къща

• 12 468
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
За какво да се обиждам? Не аз съм изпаднала в неприятното положение да нарека места в непосредствена близост до голям град дълбока провинция. Rolling Eyes
 За съжаление нямаме къща в Труд, прекалено скъпо е, приятелят на авторката има тази възможност и затова не им се напуска. Иначе претенциите им за пилците са нелепи.

Нямам представа къде се намира с. Труд - дали е до голям град или до малък такъв. Приятелят на авторката няма възможност, защото вместо да се отдели, стои да живее в една къща с баба си и чичо си, за да не плаща наем или изплаща кредит. Толкова са важни, че чак петлетата им пречат - явно са попили от манталитета на "милионерите", които живеят наоколо.

# 61
Не знам как стоят точно нещата, но тази мантра със самостоятелния живот на всяка цена ми е странна. Има етаж от къща, защо да не го ползва? Още са съвсем млади, явно, а на тази възраст всеки се мисли за изключителна личност и всеки му е длъжен. Ще поживеят малко с пилците, ще се научат.
А милионерите съвсем не на място ги споменаваш. Те могат да си позволят да имат претенции, за разлика от тези младежи.

# 62
Не знам как стоят точно нещата, но тази мантра със самостоятелния живот на всяка цена ми е странна. Има етаж от къща, защо да не го ползва? Още са съвсем млади, явно, а на тази възраст всеки се мисли за изключителна личност и всеки му е длъжен. Ще поживеят малко с пилците, ще се научат.
А милионерите съвсем не на място ги споменаваш. Те могат да си позволят да имат претенции, за разлика от тези младежи.

Нали това казвам? Внука е гледал как се държат милионерите и е прехванал от държанието им, но пропуска, че той самия не е "един от тях"

# 63
От възрастта е, всички са такива.
Иначе Труд е много близо до града, хубаво село, което позволява да се работи без проблем в която и да е част на града, и да не се живее затворен в апартамент.
Трябва да намерят начин да се разберат с роднините, излизането на квартира в Пловдив е глупава идея. Кой ще напусне Драгалевци, за да се забие в панелка из комплексите в София, същото е.

# 64
От възрастта е, всички са такива.
Иначе Труд е много близо до града, хубаво село, което позволява да се работи без проблем в която и да е част на града, и да не се живее затворен в апартамент.
Трябва да намерят начин да се разберат с роднините, излизането на квартира в Пловдив е глупава идея. Кой ще напусне Драгалевци, за да се забие в панелка из комплексите в София, същото е.

Ами глупава, ама виж от тия пилИта, сигурно вече е със сенки под очите, то това живот ли е... Може да спука някое тъпанче скоро така.

# 65
Това момиче едва ли е на повече от 20. Най-вероятно е виждало петел само на картинка преди да иде в Труд и затова ги пише такива. Ще й дойде ума. Mr. Green

# 66
Това момиче едва ли е на повече от 20. Най-вероятно е виждало петел само на картинка преди да иде в Труд и затова ги пише такива. Ще й дойде ума. Mr. Green

Кой знае тя от коя ДЪЛБОКА провинция е... Село Труд за нея може да е Германия за африканците Grinning

# 67
  • София

Не знам аз какво определя дълбочината на една провинция.

Обаче ще ви кажа за едно село Зверино - ако го потърсите с гугъл се появяват някакви големи къщи, че то постройки, че то басейни, чудесии - абе, ще речеш Бурж Ал Араб в сравнение с тях е крайпътно хотелче. Няма такова нещо - като пристигнеш, срещаш улички извити като кравай, с над 40 градуса наклон, къщички, сврени по склоновете - и, сигурна съм, не само кокошки, но и прасета, че и кучета, дето не се носят в чантички, ами си познават бълхите по име и фамилия се крият из дворовете. Ние се озовахме там случайно, с 3 годишно Вряче и кола (ситроен) с течаща хидравлика. В един късен неделен следобед. Без голяма надежда спряхме първия минувач (и сигурно единствен) - жена с покупки - да я питаме за сервиз или... нещо. Упъти ни, покатери се малко по достойния за спортен алпинизъм склон, за да ни покаже къде точно да завием, намерихме човека с гараж с канал. Само дето канала беше зает - от кола със свален двигател, никакъв шанс да се махне от там в обозримо бъдеще. Само че Човекът от Дълбоката Провинция (по-дълбоки едва ли биват, то надолу от това - само дерето и Искаро) вместо да ни прати на м*** си повика приятел, вдигнахме колата - ситроените с хидравлика могат да се вдигат и стават по-високи от джипове, просвет - колкото си искаш... и като имат проблем с хидравликата могат също така да падат до земята буквално да си полегнат. Уж сложиха нещо за ако падне - ама и тогава не ми се вярваше да помогне, ако наистина туй нещо се тръшне да издъхва, напъха се човека отдолу (с риск за живота и то не имагинерен), намери теча - да, ама резервна част - тройник някакъв - йок, то и в София в неделя следобед няма надежда да се открие. И ясно, че с туй нещо до София не можем се добра. Но те изобретиха нещо - с подръчни материали - казаха ни, че вероятно ще издържи докато се приберем... и изобщо нищо не поиска, никакви пари не прие, нищо - просто ни изпрати да си ходим поживо-поздраво и се повърна да се любува на разглобеното чудо в гаража.
Прибрахме се, на другия ден майстора на колата гледа, гледа и... рече хич и да не го пипаме това. Щото ако тръгне да го сменя, ще трябва да смени и един куп други неща, които ще текнат. Години наред си кара с тази присадка, много десетки хиляди километри извървя така - когато в крайна сметка беше смемена не беше понеже тя нещо е изпуснала, а понеже се наложи да се подменят всичките разни други неща.

Така че... в Дълбоката Провинция често има истински хора - хора, струващи много, много повече от градските кокони, изпадащи в ужасТ от едно петле.

# 68
За държава, която до преди 100 години цялата е била провинция използването на "дълбока процинция" е тъп виц.

По темата: толкова ли не е останала човечност? Ако я карате с лошо накрая ще се стигне до положение в което ще се мразите буквално до смърт. Сядате на една маса и няма да ставте докато не се стигне до компромис.

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 11:19 от ElenKamareva

# 69
За държава, която до преди 100 години цялата е била провинция,  използването на "дълбока процинция" е тъп виц.

По темата: толкова ли не е останала човечност? Ако я карате с лошо накрая ще се стигне до положение в което ще се мразите буквално до смърт. Сядате на една маса и няма да ставте докато не се стигне до компромис.

Компромиса е на лице - чичото е имал повече петли и ги в махнал - оставил е само 1. Кокошарник без петел не може

# 70
  • Варна
Е, ако селото е толкова престижно и народа се реди на опашка да живее там, значи не е толкова невероятно да извършат продажба на етажа, ако толкова им дойде до гуша и решат, че не могат повече така. Вероятно ще се намерят желаещи.

# 71
Е, ако селото е толкова престижно и народа се реди на опашка да живее там, значи не е толкова невероятно да извършат продажба на етажа, ако толкова им дойде до гуша и решат, че не могат повече така. Вероятно ще се намерят желаещи.
За престижно не знам....но си е почти квартал на Пловдив.Удобно е, дори за ежедневно пътуващи.Имаме приятели там....Аз например с кеф бих живяла там, или в подобно "село".Ама си имам друго....   

# 72
Вземете си куче птичар,обучено,ловджийско!
Да, кучето ще изяде кокошка, после чичото ще утрепе кучето, после... и така до безкрай.

Баща ми хранеше на вилата две кучета, които били от близкия манастир, но се присламчиха към него. На съсед кокошката се разхождала по улицата и едното куче явно я поизяло. След това в двора ни бил подхвърлен плик с отрязаните лапи на кучето. Седмица по-късно още един плик с главата му.... Не знам кой би си причинил нарочно такива емоции вместо да привикне малко с не толкова неудобното кукуригане на петел.

Ужас! Какъв изрод! Все едно кучето е виновно, че се е подчинило на инстинкта си. По темата — и аз смятам, че няма как да се забрани отглеждането на кокошки. Това си е част от пейзажа по селата. Доколкото разбрах обаче, чичото им прави други номера, които хич не са нормални. Например това да им одимява етажа. С такъв човек трудно се живее, а да се почне истинска война ще е още по—зле. Или се опитват да се разберат с чичото по някакъв начин или се местят от там.

# 73
  • София /Абсурдистан
Това са възрастни хора, които така са свикнали. Едва ли ще помогнат приказките. Или свикваш, или се изнасяш.

# 74
  • София

Няма как да извършАТ каквато и да било продажба.
Щото крехката душица, която не търпи петли или граяхови зърна под дюшека си, не е собственик.
Пък чаровният принц не е склонен да продава нищо - нито пък да се мести - и, ако трябва да сме честни, никак не е сигурно, че той самият е собственик на каквото и да било, по-вероятно е да е пуснат да живее в къщата на баба, понеже е на баба сладкото момченце. Но толкова изкуфяла да си продаде къщата, понеже на баба сладкото момченце си е хванало нежна градска госпожичка едва ли е.

Общи условия

Активация на акаунт