Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 884
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
още като се е видяло на първата Фм, че има проблем , още тогава е трябвало да ти включат аспирин и/или НМх.
Много се дразня на тез некадърни лекари....... Но, нищо де, както е казала Йоанна " по-добре късно, отколкото никога "  Всичко ще е наред !
И да, контроли при Паскалева след поне двуседмично слагане на инжекциите, за да се види дали дозата те компенсира  и ти е достатъчна. Успех !

Те ми предложиха аспирин заради риска от преекламсия. Но съм алергична и изрично питах каква е алтернативата му. Обясниха ми, че няма и просто "ще следим нещата". Което някак не ми прозвуча твърде сериозно като план, затова потърсих второ мнение и т.н.

А д-р Паскалева къде работи?

# 151
  • София
А с какво влияе аспирина на бебето ? Защо трябва да се прави консултация с детски кардиолог?

Колкото и да се пише тук, че аспирина може само да помогне, той е с тератогенен ефект (увреждащ) и за това се трябва да се приема при показания.

# 152
JT ,  аз на твое място  ако има проблем с кръвотока към плода още отсега бих започнала да си слагам 0.4 нмх веднъж на ден . Пък ако трябва да се увеличи Паскалева ще ти каже - в тези г.с от бременността даже трябва вече да се мине на 0.6. С фраксипарина може да получиш сърбежи на мястото където слагаш нмх и бучки. В един момент мен цялото тяло започна да ме сърби , чувствах се като крастава. Може и направо с клексан да започнеш - то е едно и също , просто към клексана много по-рядко се наблюдават алергични реакции и е по-скъп.
Паскалева работи в НКБ в София , има телефон ;за да си запазиш час.

# 153
Здравейте!

Скоро писах, че съм нова! Днес видях бледа втора чертичка на теста 3 дни преди цикъла. Реших да го направя, защото се усъмних, че има нещо. Въпроса ми е дали да почна да си бия Фраксапарина предписан ми от докторката още когато ми откриха тромбофилята? Питам защото не съм в БГ в момента, ще се прибера чак другата седмица, а тя ми беше казала, ако  видя положителен тест да отида веднага при нея с инжекциите! Сега се чудя какво да правя.. 🙁 хем съм щъстлива, хем ме е страх да се зарадвам!

# 154
Здравей Diki,аз започнах с фраксипарина на 14 ден от закъснението,защото все пак исках да мина през доктора.Тук другите момичета са по запознати с това,така че нека и те си кажат мнението.

# 155
  • София
И аз видях чертичката преди датата на цикъла , но започнах инжекциите около седмица след това, въпреки, че хематоложката ми каза да ги почна в 7-8 седмица, аз ги почнах в 4 + 5 дни. Успех и лека бременност !

# 156
Благодаря Ви момичета!

Т.е. да не се притеснявам, а ди си изчакам докато се прибера? Simple Smile това ще ме олесни много, ако не е нужно от ден първи да ги бия тези инжекции.

# 157
  • София
На мен фраксипарин ми беше изписан още с положителния тест и си го бия от ден едно.

Редактирам се за да си допиша въпроса:
Последните няколко седмици все по-често ми се случва след като извадя изглата на фраксито от дупчицата да излиза лекарството. Преди ми се е случвало да е появи капчица, но след забърсване нямаше нищо, а сега все едно излиза под някакво малко налягане и така поне 30 секунди. Притеснявам се, че лекарството изтича и не знам какво да направя?

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 11:52 от Госпожа Лаленце

# 158
  • София
На мен фраксипарин ми беше изписан още с положителния тест и си го бия от ден едно.

Редактирам се за да си допиша въпроса:
Последните няколко седмици все по-често ми се случва след като извадя изглата на фраксито от дупчицата да излиза лекарството. Преди ми се е случвало да е появи капчица, но след забърсване нямаше нищо, а сега все едно излиза под някакво малко налягане и така поне 30 секунди. Притеснявам се, че лекарството изтича и не знам какво да направя?

След като поставиш инжекцията, изчакай 10-тина секунди и тогава вади иглата.

# 159
  • София
Момичета, има ли някакви специални условия на пробовземане за изследване на анти Ха?

Примерно до някакъв час сутрин, да е на гладно или нещо друго?

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 01:00 от dzveronika

# 160
4ри часа след поставяне на инжекцията:)

# 161
  • София
^SunLight^ благодаря Simple Smile   За 4-те часа съм наясно, но Паскалева не ми спомена никакви други условия, та затова питах, да не се разхождам напразно до лабораторията.

А за аспириновия тест пак ли само времето от последния прием се спазва?

# 162
Момичета , в коя г.с минахте от 0.4 на 0.6 нмх ( тези от вас , на които са им увеличавали дозата)?

# 163
  • София
Зависи от стойностите на анти Х-а.
Аз миналия път минах на 0,6 още в 6г.с.

# 164
  • София
За информация, ако ще е от полза за някой - в лабораторията на Токуда цената за изследването е 25 лв (+ 6 лв за вземане на кръв = 31 лв.)

Резултата стана готов за час, но пускам за първи път и ще съм благодарна, ако някой по-запознат с тълкуването ми го разясни. Под долна граница за профилактика е, но дали това означава недостатъчна доза на Фраксипарина?

Anti-Xa при терапия с LMWH 0.24            
Коментар на резултатите:
Anti - Xa активност -4 часа след апликация Референтни граници: - при профилактика - 0.3 - 0.6 IU/ml - при лечение - при еднократен прием за 24 ч.: 1.0-2.0 IU/ml - при двукратен прием за 24 ч.: 0.6 - 1.5 IU/ml

Общи условия

Активация на акаунт