Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 14

• 65 905
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Bambolinka, пожелавам ти скорошно въстановяване и безпроблемна бременност до края! Hug Сега разбирам, че си във болница..Sad Отдавна не съм влизала във форума.. Аз съм записана на ЖК при Колева в Токуда, иначе...живот и здраве, съм се ориентирала за раждане именно при Нашар...Simple Smile
За Аспи теста и аз помня, че Паскалева ми казваше, че трябва да съм пила постоянно поне месец може би, за да го изследваме.
Относно изместването с 3 часа, няма ли опасност от разреждане на кръвта повечко така, като се получи на по-малък интервал от 24 часа..? И да попитам и друго...тъй като съм и на ФМ при Сигридов на 02.11. (преди часа ми при Паскалева), съм пуснала АПТТ и фибриноген, че ги следи той.. АПТТ досега ми е бил 30, сега ми е 34,2, за което разбрах, че искал през ден да се бият инжекциите при този резултат... Аз съответно няма да го послушам и ще чакам да видя какво ще каже Паскалева, но... АПТТ не показва ли реално колко е разредена кръвта, а Анти ха-само дали дозата на Фракси/Клексана има нужда от корекция? Притеснявам се, защото откакто започнах Омега Кардио, свкаш оттогава АПТТ се е покачил, а тази Омега също разрежда кръвта... Дали Паскалева ще може да го установи това дали е така с нейните изследвания? Rolling Eyes

# 631
  • София
аРТТ показва моментното “състояние” на 1 от факторите (общо 13на брой) на кръвосъсирването. Дали е 30 или 35 е все тая!

# 632
  • София
Много благодаря! Аз изобщо не го следя и не се водя по него и реално го пускам само преди преглед при Сигридов, защото го изисква, но ми направи впечатление, че до сега все 30 беше, а сега е повишено и знам, че той иска да е до 30 и малко се притесних..

# 633
При мен никога не е обръщал внимание на АПТТ. Винаги ми казва ,че е променлив показател и гледа кръвотока към бебето. Никога всъщност не ми го е и искал .

# 634
  • София
Много благодаря! Аз изобщо не го следя и не се водя по него и реално го пускам само преди преглед при Сигридов, защото го изисква, но ми направи впечатление, че до сега все 30 беше, а сега е повишено и знам, че той иска да е до 30 и малко се притесних..

Мойто пък е 19 от оня ден Wink
А за Сигридов въобще не ме карай да коментирам ...... щото много лоши неща ще кажа , ако почна !
Колева много си гледа пациентките , които са били в моята стая, така , че мисля , че избора ти е добър! Също и Нашар!
Според мен си слушай Паскалева ! Мен днес ме пратиха на консултация със Станева, ще следят Анти ха всяка седмица. Аспирина ми го спряха от неделя и малко ме е шубе , тъй като Паскалева каза до 34 седмица, ама с мойте изненади, може и да не стигна дотам .

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 14:23 от Bambolinka11

# 635
  • София
Аз пък да ви кажа на нито един лекар нямам 100%-во доверие. До момента се следя при 3ма различни специалисти по ФМ и ги въртя така,  че да имам доплер всяка седмица. Отделно официалните фетални са при 4ти (Сигридов). До момента и 4мата са (горе долу) на едно мнение по отношение на терапията и развитието на бременността и силно се надявам така да си остане и до края.
Може да ви се стори налудничаво,но при толкова различни подходи и терапии към тромбофилията няма как да съм сигурна кой е по-по-най.

# 636
  • София
Бамболинка, как така не знаеш дали ще стигнеш дотам...? Sad  Всичко ще е наред, стискам палци до финал да ти е безпроблемно!
Хулиганката, защо толкова често се следиш? Имаш ли повод за притеснение или просто се застраховаш? Аз ходя само веднъж месечно на ЖК и на феталните..
Момичета, нормално ли е да не усещам бебка в края на 19 седмица? Утре влизач в 20-та...

# 637
  • София
И аз съм в 19 и още не го усещам. За първа Б дават ,че до 22 седмица е нормално.
Ами относно следенето,  първо аз съм с 2бх и един мисед и цял месец не знам дали е възможно да издържа без да видя кръвотока и феталния разтеж. Имах един период лявата артерия беше станала резистентна и се налагаше да следя за да преценим дали се налага корекция на терапията.
Иначе завиждам благородно, че може да чакате по месец между прегледите Kissing Heart при нормална Б е напълно достатъчно.

# 638
Ако ви е първа бременност и сте с предна плацентата е нормално да усетите бебето по-късно.

# 639
  • София
И аз бях като Хулиганка -
при трима Фм всяка седмица . По едно време толкова вече се обърках, всеки ми говореше и изписваше различни неща и незнаех кого да слушам.... Останах си само в Надежда при Генадиева, тя ме вика на 10 тина дни и стриктно ме следи . Фм при Михова и Марков. Пък и с това лежане все по болници, няма и кога да отида на Жк.
Иначе за терапията никой не ми се е месил, дадох йм ясно да разберат от самото начало, че за нея слушам само Паскалева !

# 640
  • София
Аз бях с предна плацента, усетих бебето точно в първия ден на 22г.с. Като поне още 1 седмица го усещах рядко.
Също има значение и телосложението (така да гж наречем), че на мен са ми и повечко килцата.

# 641
  • София
Хулиганка, аз също имах една БХ и бях с лява резистентна артерия в началото, но слава Богу всичко е ок вече.
Бамболинка, за терапията аз също слушам само Паскалева. Сигридов на скрининга си направи устата, че съм имала супер показатели за сега и можело скоро дори да спрем инжекциите, на което аз се опулих и реагирах много идиотски, като категорично казах- аа, не! Той толкова лошо ме изгледа и само процеди през зъби: “Да, ама сега ще слушаш само мен! Ако кажа да се спрат-спираш!” Иначе щяло да стане още по-лошо, ако се преразреди кръвта..Imp
Нандин, аз съм с нормално тегло и за сега само 4,5кг съм качила, които дори не знам къде съм залепила...само шкембо виждам да расте...даже и гърдите ми не наедряват егати...Weary

# 642
  • София
Хулиганка, аз също имах една БХ и бях с лява резистентна артерия в началото, но слава Богу всичко е ок вече.
Бамболинка, за терапията аз също слушам само Паскалева. Сигридов на скрининга си направи устата, че съм имала супер показатели за сега и можело скоро дори да спрем инжекциите, на което аз се опулих и реагирах много идиотски, като категорично казах- аа, не! Той толкова лошо ме изгледа и само процеди през зъби: “Да, ама сега ще слушаш само мен! Ако кажа да се спрат-спираш!” Иначе щяло да стане още по-лошо, ако се преразреди кръвта..Imp
Нандин, аз съм с нормално тегло и за сега само 4,5кг съм качила, които дори не знам къде съм залепила...само шкембо виждам да расте...даже и гърдите ми не наедряват егати...Weary
А плацентата каква е?

# 643
  • София
Bambolinka11, засичала съм те из темите и знам през какво си минала, пожелавам ти от сърце да стигнеш поне до 37-ма!

Мерси много за информацията, питането ми беше провокирано най-вече от факта, че ако преценят да ме чакат за нормално раждане, то има голяма вероятност да е точно по Коледно-Новогодишните празници. Съответно не знам все още как процедират при официални празници със следящите доктори, та успокоително е човек да научи, че екипа като цяло е добър Simple Smile

Аз се следя при д-р Атанасова, но съм засичала и д-р Нашар, за която съм чувала също само много хубави отзиви.

Скрит текст:
С Надежда аз лично имам един много неприятен фалстарт преди време за съжаление и не бих искала да съм техен пациент, но иначе знам че и там има много кадърни доктори. 

# 644
  • София
Nandin, откровено казано не са ми казвали и не съм питала на последните прегледи...Знам, че на скрининга точно леко зацапах и Сигридов ми каза, че ми е ниска плацентата и за това е зацапването.. Но не знам сега какво е положението след толкова време.. Ще попитам на феталната!

Общи условия

Активация на акаунт