Юлски мами 2018г.- тема 5

• 48 303
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Относно избора на екип - няма единствено правилно решение, зависи от ситуацията, от желанията на раждащата жена, от лекаря.

Аз лично и двата пъти избрах да раждам в частна болница с избор на екип, защото имах много специфични желания- естествено активно раждане, водно, присъствие на бащата, присъствие на дула, неразделяне с бебето след раждане и прочие, които нямаше как да се получат по друг начин. За мен лично си заслужаваше абсолютно всеки изхарчен лев и имам чудесни спомени от ражданията.

Но познавам естествено родили майки с дежурен екип, познавам и такива, които си бяха избрали екип (в държавна или частна болница) и накрая ги насметоха с псевдопоказания за секцио, за да може лекарят да не се занимава с тях по време на празници, или да си излезе в отпуска. Така че за съжаление винаги има и елемент на късмет.

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 09:21 от ada123

# 106
Момичета,защо от известно време,сутрин като постоя малко права и почват да ме сърбят краката и се показват едни розови петънца.Ама набързо и отшумява всичко.

# 107
Именно и аз на късмет разчитам. И тва като го кажа на тези раждалите с безкрайните въпроси и съвети, се опулват и млъкват. Прайслес е Joy

# 108
Ако не се бъркам, упойката така или иначе се слага до определен момент, не когато те заболи Grinning Т.е. ако започнеш да раждаш без упойка и в даден момент решиш, че искаш - няма начин.
Това не е точно така Simple Smile Епидурална упойка се слага след поне 4-5см разкритие. Тъй като обаче отнема известно време за да се сложи(според организацията в болницата, но поне 10-15мин) и да подейства(още 20 минути), ако раждането е много напреднало, примерно вече жената е с напъни, не се слага, защото докато подейства, вероятно раждането ще е приключило. По принцип би трябвало жената да може да вземе решение за упойката по време на раждането, т.е. само ако се наложи и това е практиката в повечето държави. У нас зависи от практиките на конкретната болница - на повечето места искат да се реши преди раждането, защото е по-удобно за тях да го планират така. Упойката обаче може да предизвика и нужда от допълнителни интервенции, затова и би било по-добре да се реши в движение и да не се ползва, ако няма нужда.

Относно плащането, мисля, че навсякъде се плаща някаква сума за раждане, но в държавните болници ми се върти по спомен, че е около 300 лв.
Раждането по принцип е безплатно дори за неосигурени лица. Включително не би трябвало да се носят конци и прочие, а се осигуряват по пътека. Въпреки това много от болниците изискват подобни неща. За упойката не съм сигурна, но мисля, че не се включва, т.е. епидуралната се доплаща. При секцио (планово или по спешност) е включена, разбира се. Отделно от това често има различни псевдо-ВИП услуги, за които болницата има право да поиска допълнително заплащане.
Значи аз съм в грешка Simple Smile Мерси за уточненията!

# 109
  • Варна

Аз купих главно бодита с къс ръкав по 4-5 бяха в комплект за 3 различни размера- никога не са излишни пък и с тях ми е най- удобно. От останалите неща купих по малко размер 0-3 месеца. Не купувам само най- първият размер , който май се води за новородено. Защото някои бебета се раждат по- големи и този размер им е малък , а при останалите могат да го носят само 2-3 седмици. Материята е винаги памук - някои дрешки преди да се изперат , на допир са малко по груби и твърди, но после омекват. На мен ми остана да купя само нещо за изписването и другия месец ги мятам- пране и гладене. Аааа и пеленки трябва да се купуват.

# 110
Аз като събрах всичко, което имам купено на едно място и ме хвана страх. Имам дрехи за няколко чифта близнаци. Прави ми впечатление, че различните марки разбитат различно сантиметрите, да неговорим, че имам панталонки за 3 месеца, по-малки от панталонките за 0 месеца и явно с пробване ще стане. Имам чуството, че ще ми липсват ританки и тънки бодита, но ще купувам или ще карам бабите да купуват при нужда. Най-вероятно ще съм секцио към края на юни и дъм се нагласила да направя място за бебешките неща в началото на месеца. Само се чудя дали няма да е рано за пранет и колко време е приемливо да седят изпрани, но ако се наложи таткото е много добър в пускането на пералня и сушилня.

# 111

Аз купих главно бодита с къс ръкав по 4-5 бяха в комплект за 3 различни размера- никога не са излишни пък и с тях ми е най- удобно. От останалите неща купих по малко размер 0-3 месеца. Не купувам само най- първият размер , който май се води за новородено. Защото някои бебета се раждат по- големи и този размер им е малък , а при останалите могат да го носят само 2-3 седмици. Материята е винаги памук - някои дрешки преди да се изперат , на допир са малко по груби и твърди, но после омекват. На мен ми остана да купя само нещо за изписването и другия месец ги мятам- пране и гладене. Аааа и пеленки трябва да се купуват.
От къде си взе комплектчетата с различни размери? Аз сега гледам в H&M имат по 3 броя бодита с къс ръкав и мисля да ида да ги видя, но ето, че пак не съм сигурна какъв размер да са. Доколкото знам техните са по номера, а не по месеци..

# 112
Дааааа тесен таз, само дето 1% от жените по света реално страдат от това. Нищо де, дай да те резнем, все пак и клиничната пътека е по-скъпа. Ей от тези небивалици ме е страх мен.
Мен също! Поради тази причина избягвам и частните клиники. Нямаш си представа колко много мои познати се оказаха с "тесен таз" в "последния момент" в една и съща клиника Simple Smile Тези 1% са всички събрани в България, явно... Потресаващо е. Лошото е, че като ти кажат такова нещо, ти какво да правиш?! Нито разбираш от медицина, нито знаеш какво им показва реално ехографа и т.н. Остава ти само да се примириш и толкоз.
Да, неприятно е, когато лекарите злоупотребяват с положението си, но не съм съгласна, че няма какво да направим като пациенти и нямаме избор, освен да се примирим. Аз поне винаги търся второ мнение, дори при минимално съмнение. С първата бременност смених трима лекари - първият още в началото на бременността ми предписа по телефона лекарство, което в първи триместър носи рискове от аборт (при съществуващи безопасни алтернативи), без дори да си направи труда да попита коя бременна съм и в коя г.с. Отидох за второ мнение, изписаха ми адекватно лечение, и се преместих при втория лекар за следене. След това към 8-9месец вторият лекар ми обясни, че бебето е едро и е по-добре секцио. Раждане без упойка абсурд да станело при мен, щяло да бъде тежко, опасно за мен и бебето и т.н. Пак търсих второ мнение, намерих друга лекарка, която се съгласи, че бебето е едро, но каза, че ако имам желание не е пречка за нормално раждане. А ако наистина има проблем, винаги може да се премине към секцио по спешност. Родих с нея точно както исках - във вода, без упойка, раждането мина много леко и приятно, независимо, че беше първо и бебето наистина беше едро - 4.260г.

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 10:26 от ada123

# 113
  • Варна
Bebeshoci.com

# 114
Това е другата глупост с едро бебе, едно време са ги раждали по 4-5 кила редовно и не са знаели какво е секцио. Ада, мненията са ти полезни, защото показват друга гледна точка. Аз не бих се възползвала от водно раждане и частна клиника, но да знаеш как искаш точно да родиш и да се насочиш своевременно да търсиш варинати и мнения, е препоръчително, да не кажа задлъжително.
А за дрехите, в началото бебета нали не им е регулирана температурата, та аз мисля с дълъг ръкав за изписването да взема нещо. Но не съм стигнала дотам. Майка ми се забавлява с дрешките. Ние сме на вълна ремонти все още. Дано не цъфне много по-рано от термин, та поне легло да вземем. Ако не - имаме количка Joy

# 115
Дааааа тесен таз, само дето 1% от жените по света реално страдат от това. Нищо де, дай да те резнем, все пак и клиничната пътека е по-скъпа. Ей от тези небивалици ме е страх мен.
Мен също! Поради тази причина избягвам и частните клиники. Нямаш си представа колко много мои познати се оказаха с "тесен таз" в "последния момент" в една и съща клиника Simple Smile Тези 1% са всички събрани в България, явно... Потресаващо е. Лошото е, че като ти кажат такова нещо, ти какво да правиш?! Нито разбираш от медицина, нито знаеш какво им показва реално ехографа и т.н. Остава ти само да се примириш и толкоз.
Да, неприятно е, когато лекарите злоупотребяват с положението си, но не съм съгласна, че няма какво да направим като пациенти и нямаме избор, освен да се примирим. Аз поне винаги търся второ мнение, дори при минимално съмнение. С първата бременност смених трима лекари - първият още в началото на бременността ми предписа по телефона лекарство, което е първи триместър носи рискове от аборт (при съществуващи безопасни алтернативи), без дори да си направи труда да попита коя бременна съм и в коя г.с. Отидох за второ мнение, изписаха ми адекватно лечение, и се преместих при втория лекар за следене. След това втория лекар ми обясни, че бебето е едро и е по-добре секцио, раждане без упойка абсурд да станело при мен, щяло да бъде тежко, опасно за мен и т.н. Пак търсих второ мнение, намерих друга лекарка, която се съгласи, че бебето е едро, но каза, че ако имам желание не е пречка за нормално раждане. А ако наистина има проблем, винаги може да се премине към секцио по спешност. Родих с нея точно както исках - във вода, без упойка, раждането мина много леко и приятно, независимо, че беше първо и бебето наистина беше едро - 4.260г.

Да, при такива обстоятелства можеш да реагираш. Но представи си отиваш с контракции и ти снасят такава информация в последния момент, както правят повечето? Ще си вземеш багажа и ще идеш в друга клиника ли..? А според мен тези неща ги правят именно в последния момент, за да не го мислиш много.
Между другото и аз исках водно раждане, но после се разубедих.. Вярно ли е, че раждането трае макс 2 часа и не е толкова болезнено? Имаше ли разкъсвания след това, защото съм чувала, че много рядко се налага да те шият след водно раждане?

# 116
  • Варна
Тънки памучни дрешки за бебета , аз намирам в най- малките магазинчета( не в големите марки магазини) . Български си взех доста. И от големите магазини си купих само заради цветовете и картинките. Българските са най- често белички, обикновенни. Във Варна има такива магазинчета около пазар Чаталджа . Чорапки имаше много сладки в HM.
Carol, и моето секцио се очертава последната седмица на юни. Мисля , 2-3 седмици по - рано да си ги изпера и бавно бавно да ги изгладя ( после не съм от гладещите  мами, ама сега време бол) и после ще ги прибера в една найлонова опаковка с цип. Козметика за бебе не съм купувала , но съм фен на мустела и най- вероятно такава ще купя, но не в изобилие , а само една опаковка. Крем за мазане - не! Ще мажа с преварен зехтин , което според мен е перфектно за бебешката кожа. Двоумя се за памперсите и многократните пелени. Сега съм много навита за многократни, ама после като знам как всяка свободна минутка ми е ценна. Има ли някоя мама да ги е ползвала?

# 117
Здравейте момичета!
Избрахте ли вече имена за Вашите бебета??
Ние още се колебаем,приемам съвети за момиче със буквата "В"😉

# 118
Здравейте момичета!
С мъжа ми имахме имена още преди съм бременна Simple Smile Така, че моята госпожица отдавна ѝ се карам по име Simple Smile
Предлагам Валерия и Вероника. Валерия ми харесва заради Валерѝ, но вероятно накратко ще е Валя, което не ми харесва особено. И Вяра ми харесва.

# 119
Здравейте момичета!
Ванеса, Вивиан, Виола, Валентина, Весела...с В има доста, това с имената е още по-объркващо когато са ти казали, че ще имаш момиче и си избрал име, но два месеца преди термин ти кажат, грешка, момче ще е Wink Frowning

Общи условия

Активация на акаунт