Юлски мами 2018г.- тема 5

• 48 247
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Маминки здравейте, искам малко информация и съвети от вас, че съм леко притеснена, на 34 години съм в 34 гс до момента вс с бебе и мен е ок изследвания в норма само че в 25 гс доки ми направи обременяване с глюкоза малко странно го направи с 50 гр с едно боцконе резултата беше 12.05 каза че е много висок и след време ще го повгорим между временно ми каза да си следя кръвна захар почти вс седмица я следян не я вдигнах повече от 4, 5 каза че това е супер и нямам диабет на прегледа в 32 гс ми кяза да направя обременяване с 100 грама глюкоза с 4 бжцкания 0 на 60мин, на 120мин, 180мин на гладно, но резултатите бяха стряскащи
 0 проба -4, 86 при норма 5,3
60мин 14, 09 при норма 10
120мин  12,72 при норма 8,6
180мин 5,54 при норма 7,
Звъннах и и каза строга диета до следващия преглед, вчера бях при нея и ми сервира че според нея имам гестационене диабет и според нея с тези резултати съм за инсулин 😥😥😥 и ме праща на ендокринолог в София и най вероятно ще раждам там /аз съм от благоевград и планувах да раждам в Дупница/ каза ми 2 възможности майчин дом при проф Стоимен Иванов, или при доцМазнейкова в света софия от вчера не знам къде се намирам записах час при мазнейкова за понеделник пък ще видим какво ще стане иначе бебка е страхотна наддава като по учебник за 2 седмици 400гр сега е 2150 била ок сори за дългия пост но исках да споделя а не исках да натоварвам близките а и те надали ще ме разберат успех на всички и здрави и пухкави бебоци ви пожелавам

Всичко ще е супер щом бебка наддава по учебник, плацентата зрее в норма и бих дибавила количеството на водите и кръвотокът са в норма. Класиката за раждане с ГД и диабет е МД при д-р Дяволов. Той е началникна Високорискова бременност, където обикновено лежат момичетата с такива проблеми и има огромен опит. Колкото и да не ми се вярва, ти препоръчвам силно да посетиш и него. Аз съм ходила в частния му кабинет в МЦ Славчев (графикът е дост натоварен), но приема и в МД. Св. София за 1 път чувам, че е вариант. В МД ще искат да те приемат и да те следят до раждането евентуално (което пък обикновено е секцио). Удобното е че имат ендокринолог, а и МД и ендокринологията са в една сграда. Разгледай темата в Рискова бременност и не се притеснявай, щом есичко е наред с бебка, почти си го добутала до края!

# 661
Чакач с нетърпение понеделник за да не го мисля се чудя с какво да се захвана ...
Маминки здравейте, искам малко информация и съвети от вас, че съм леко притеснена, на 34 години съм в 34 гс до момента вс с бебе и мен е ок изследвания в норма само че в 25 гс доки ми направи обременяване с глюкоза малко странно го направи с 50 гр с едно боцконе резултата беше 12.05 каза че е много висок и след време ще го повгорим между временно ми каза да си следя кръвна захар почти вс седмица я следян не я вдигнах повече от 4, 5 каза че това е супер и нямам диабет на прегледа в 32 гс ми кяза да направя обременяване с 100 грама глюкоза с 4 бжцкания 0 на 60мин, на 120мин, 180мин на гладно, но резултатите бяха стряскащи
 0 проба -4, 86 при норма 5,3
60мин 14, 09 при норма 10
120мин  12,72 при норма 8,6
180мин 5,54 при норма 7,
Звъннах и и каза строга диета до следващия преглед, вчера бях при нея и ми сервира че според нея имам гестационене диабет и според нея с тези резултати съм за инсулин 😥😥😥 и ме праща на ендокринолог в София и най вероятно ще раждам там /аз съм от благоевград и планувах да раждам в Дупница/ каза ми 2 възможности майчин дом при проф Стоимен Иванов, или при доцМазнейкова в света софия от вчера не знам къде се намирам записах час при мазнейкова за понеделник пък ще видим какво ще стане иначе бебка е страхотна наддава като по учебник за 2 седмици 400гр сега е 2150 била ок сори за дългия пост но исках да споделя а не исках да натоварвам близките а и те надали ще ме разберат успех на всички и здрави и пухкави бебоци ви пожелавам
Разбирам притеснението ти, но в момента първо бих изчакала консултацията с ендокринолог, за да се изкаже и той по въпроса (най-вече до колко е драматично положението, има ли нужна от инсулин или по-строга диета ще свърши работа и т.н.). По принцип е било редно много по-рано АГ да те прати при такъв след като е имал съмнения. В крайна сметка, важното е че е хванато, преди да направи бели, вече с помощта на ендокринолога, ще намерите начин да го овладеете достатъчно до раждането.

# 662
Slavyy, без да те плаша, но АГ- то ти е абсолютен идиот. Закъснял е с изследването мноогооо, а това с обременяването с 50 гр. И мерене ме остави направо без думи. Вземи звънни на доктор Начев - ендокринолог и му кажи за стойностите. Спешно трябва да ти сложи лечение с инсулин. Ако искаш контактите му ми пиши на лични.
И през двете бременности съм с тази диагноза, но такива стойности като твоите са направо за хоспитализация. Затова се чуй още днес с Начев, знам че работи, защото сутринта бях на преглед при него.

# 663
Не съм специалист, но съм имала доста вземане даване с темата инсулинова резистентност. За мен стойностите не са толкова зле, та чак за инсулин. С подходящо хранене може да се нормализират нещата. Но пък дали ще успеят за толкова кратко време!? предвид 34 г.с.

# 664
Четейки от ново не разбирам дали тези стойности до 4-5 са от всеки ден (преди/след) хранене, но то и вече няма значение (има де, ама свършла работата). Не исках да те плаша, но щом са започнали - в МД приемат към месец за проследяване преди раждането, както и около 100 пъти преди това. Лечение с инсулин ще преценят ендокринолозите дали ще е необходимо, но там без хоспитализация не може. Стойностите толкова лесно варират, че могат бързо да ги смъкнат, но трябва да се мерят по няколко пъти на ден (при бременност са много важини стойности 1 час след ядене). Но като цяло вярвам, че нещата ще имат успешен финал.
Начев е наистина чудесен и много отзивчив - при него съм ходила за тироидни хормони - със сигурност ще съдейства. Той също работи в еднокринологията, която е в сградатат на майчин дом. Та задължително се обади/мини от там!

# 665
Здравейте, момичета, аз съм с термин 30.07, първа бременност-момиченце. Всеки ден ви чета как се подготвяте за големия ден и изживявам с вас подготовката. Аз нищо не съм подготвила, дори една биба нямам, направила съм списък за бебето и разчитам на мъжа ми, от лежащите мами съм и каквото си харесам в нета.
Бебето се развива добре за сега, всичко му е в норма, обаче аз започнах да вдигам кръвно, уж вдигам свалям, но от два дни си е постоянно 130/90. Освен виене на свят други симптоми нямам. Понеделник ще звъня на доктора, сигурно ще ме вземе в болницата. Има ли някоя от вас с високо кръвно, в коя седмица е и какво лечение прилага? 
За мен до сега всяка седмица е била мечта, сега мечтая да изкарам 36 поне.

# 666
Здравейте, момичета, аз съм с термин 30.07, първа бременност-момиченце. Всеки ден ви чета как се подготвяте за големия ден и изживявам с вас подготовката. Аз нищо не съм подготвила, дори една биба нямам, направила съм списък за бебето и разчитам на мъжа ми, от лежащите мами съм и каквото си харесам в нета.
Бебето се развива добре за сега, всичко му е в норма, обаче аз започнах да вдигам кръвно, уж вдигам свалям, но от два дни си е постоянно 130/90. Освен виене на свят други симптоми нямам. Понеделник ще звъня на доктора, сигурно ще ме вземе в болницата. Има ли някоя от вас с високо кръвно, в коя седмица е и какво лечение прилага? 
За мен до сега всяка седмица е била мечта, сега мечтая да изкарам 36 поне.
По-добре му звънни още днес или отиди до спешен кабинет, да те прегледат и да ти пуснат изследване и за белтък в урината. Високото кръвно не е шега работа в този момент и е добре да не се чака дни наред преди да се направи консултация с лекар.

Не искам да съм черната станция тук и не смятам, че бременността е болест или че трябва да я караме в паника, но при всякакви отклонения, които може да са признаци на сериозни проблеми, мисля, че е по-добре човек да отиде до лекар (дори да е напразно и да види, че всичко е наред), отколкото да чака да види какво ще се случи.

Стискам палци да се окаже нещо временно, и да изкараш не само до 36г.с., а и след това и накрая да гушкаш пухкаво бебче.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 17:44 от ada123

# 667
На мен също ми казаха,че имам високо кръвно,затова и ми сложиха холтер.Той показа,че имам няколко стойности над нормата,но не е нещо фатално.Въпреки това ми изписаха Допегит,да го пия до края на бременността,защото към края било се вдигало кръвно по-често(в 34 седмица съм)

# 668
Slavyy, не бих ти препоръчала Мазнейкова.

# 669
Slavyy, разсейвай се с нещо, наистина. Стискам палци всичко да приключи добре.

# 670
И аз най-накрая да се похваля, че днес ми беше последен работен ден и излизам в заслужена почивка Hug  Беше ми малко тъжно днес на работа, но няма как. До сега малко на шега и на майтап си минаха месеците,ама усещам че почвам леко да се паникьосвам с наближаването на момента Grinning Сега в понеделник отиваме с ММ до Златни пясъци за 2 дни и на прибиране 1 ден във Велико Търново.. дано да хванем хубаво време.Като се приберем,ще се почва с подготовката лека полека,че както АГ казва че бебока върви 4-5 дни напред,няма да се очудя да избърза GrinningBlush

# 671
Стойностите 4- 5 държах и на гладно и длед хранене но пийна ли глюкоза 🙄😶😶😶quote author=Oh! Carol link=topic=1037671.msg36866398#msg36866398 date=1528544863]
Четейки от ново не разбирам дали тези стойности до 4-5 са от всеки ден (преди/след) хранене, но то и вече няма значение (има де, ама свършла работата). Не исках да те плаша, но щом са започнали - в МД приемат към месец за проследяване преди раждането, както и около 100 пъти преди това. Лечение с инсулин ще преценят ендокринолозите дали ще е необходимо, но там без хоспитализация не може. Стойностите толкова лесно варират, че могат бързо да ги смъкнат, но трябва да се мерят по няколко пъти на ден (при бременност са много важини стойности 1 час след ядене). Но като цяло вярвам, че нещата ще имат успешен финал.
Начев е наистина чудесен и много отзивчив - при него съм ходила за тироидни хормони - със сигурност ще съдейства. Той също работи в еднокринологията, която е в сградатат на майчин дом. Та задължително се обади/мини от там!
[/quote]

# 672
Slavyy, занчи и диетата дава резултати, което е супер. Отивай обаче на ендокринолог възможно най-скоро задължително.

# 673
Привет на всички, отидох до морето от вчера и да чукам на дърво всичко е наред, къпането в морето и слънцето действат добре на беба и моите вени...Вече съм в 35 гс и времето върви към датата на секциото, нямам никаква идея как ще се справя, но като чета колко опитни мами има тук, надявам се да се справя..стана ли по-болезнено ритането на бебета, при мен са истински шутове...

# 674
  • София
Привет на всички, отидох до морето от вчера и да чукам на дърво всичко е наред, къпането в морето и слънцето действат добре на беба и моите вени...Вече съм в 35 гс и времето върви към датата на секциото, нямам никаква идея как ще се справя, но като чета колко опитни мами има тук, надявам се да се справя..стана ли по-болезнено ритането на бебета, при мен са истински шутове...

Даааа, вече е нисичко моя човек и някои от движенията му ми изкарват очите от болка, първоначално се шашнах, но определено не са контракции, а болки долу от неговото наместване. Засега се държи културно и си седи на топло, но имам чувство, че ще излезе преди термин. Торлкова вече ниско до усещам... не е гаранция, ама ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт