Когато любовта не е достатъчна!

• 13 384
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
  • София

И само, ако има скандали, лошо отношение и други отрицателни неща ли човек да иска да промени живота си?!
ПП: има емоционална изневяра от моя страна, не за пръв път със съответноя човек, който е жена (преди връзката с мъжа ми още като гаджета, съм имала две няколкогодишни връзки с жени, за което мъжа ми знае). Айде сега вече ме замеряйте с камъни Wink Наясно съм, че няма грам разбиране да намеря тук. Защо ли ми беше да се обаждам...
Ситуацията ми не е по-малко сложна от други, при които са налице негативни обстоятелства.

Сега остава и като жертва да се изживееш, че цирка да е пълен! Mr. Green

Какво разбиране чакаш тук и какви камъни?

Знаела си, че като си бисексуална, няма начин да ти е достатъчен мъжът ти, но си го заблудила, че ще е .
Сега вече си на границата- искаш си другата част от теб, ама явно, не ти стиска да му кажеш, че си го измамила, всъщност.
И да, той е жертвата, а ти не е зле да решиш как точно искаш да промениш живота си защото след като съсипеш него, може да съсипеш и децата си.

# 61
Постъпи по начин, който ще те направи щастлива и не изпитвай вина.
Благодаря за думите ти, Juliet moon! Simple Smile
То това за постъпването както да бъда щастлива е едно на ръка. Но опасението ми е наистина е от гледна точка на това дали наистина е по-добре да скрия реалната причнина, за да няма допълнителни проблеми и при евентуален развод да съди "селски съд" както се изрази адвокат, с когото говорих, и да вземат да решат, че майката (смята да) води неморален начин на живот, та айде детето при бащата по-добре. В такъв случай трябва да се намерят други, приемливи основателни причини да не останем заедно. Пък все пак може да се окаже да можем да се разберем с нормални разговори и разбиране и да наредим нещата добре, без крайности. Ясно ми е, че ще са нужни много разговори и много разбиране, както по някое време и с детето, разбира се.

От адвокатски сайт: "Ако детето е на ниска възраст  обикновено се приема, че има нужда в по-голяма степен от майчини грижи отколкото от бащини такива. Ако обаче майката води неморален начин на живот, който би се отразил негативно върху възпитанието на детето,  упражняването на родителските права може да се предостави на бащата."

(ПП: по някое време може, за всеки случай, да изтрия тези си написани мнения тук)

Корнелия, не мисля, че е нужно да бъдеш твърде откровена със съпруга си, ако ме разбираш, за да не бъде наранен, защото това обикновено ги тласка към озлобление.... След много и тежки разговори може да се разделите цивилизовано. Ако той наистина те обича, както твърдиш, ще те пусне на свобода, без условия. И все пак, дори и да се случи така,  не демонстрирай личния си живот веднага, нека мине време и страстите да се успокоят, по-скоро от негова страна. Желая ти кураж, дипломатичност и устойчивост!

# 62
  • Sofia, Bulgaria
Корнелия, сега ми става ясно защо нещо не ти достига емоционално и физичеаки в тази връзка и наистина не трябва да изпитваш вина за това. Въпреки всичко, бъди искрена с него и му сподели чувствата и желанията си.

Mom of 3, започнах искрен зарговор относно чувтсвата ми още преди 2-3 месеца и нещата толкова се промениха междувременно и усложниха... Преди десетина дни ми заяви, без да ме остави да кажа каквото и да било, че ако съм щяла да избера да съм с нея, щял да направи така, че детето да е при него и аз да съм тази, която да го вижда 2-3 дни в седмицата. Ето това ме накара да спра да съм искрена и да искам да изместя фокуса на проблема.

absurT, да, знаех каква съм, и той го знаеше много добре, така че не му е гръм от ясно небе

Juliet moon, през етапа на озлобление премина вече (с изказването да вземе детето, ако...). Но дали не го мисли все още, не знам. Оня ден ми каза, че ми бил прощавал, както и на нея. Ще се разбере, евентуално, на семейната консултация. Относно демонстриране на личния живот, ясно, че ще трябва да мине време, преди каквото и да било да се случи.
Благодаря за пожеланията Simple Smile

# 63

И само, ако има скандали, лошо отношение и други отрицателни неща ли човек да иска да промени живота си?!
ПП: има емоционална изневяра от моя страна, не за пръв път със съответноя човек, който е жена (преди връзката с мъжа ми още като гаджета, съм имала две няколкогодишни връзки с жени, за което мъжа ми знае). Айде сега вече ме замеряйте с камъни Wink Наясно съм, че няма грам разбиране да намеря тук. Защо ли ми беше да се обаждам...
Ситуацията ми не е по-малко сложна от други, при които са налице негативни обстоятелства.

Сега остава и като жертва да се изживееш, че цирка да е пълен! Mr. Green

Какво разбиране чакаш тук и какви камъни?

Знаела си, че като си бисексуална, няма начин да ти е достатъчен мъжът ти, но си го заблудила, че ще е .
Сега вече си на границата- искаш си другата част от теб, ама явно, не ти стиска да му кажеш, че си го измамила, всъщност.
И да, той е жертвата, а ти не е зле да решиш как точно искаш да промениш живота си защото след като съсипеш него, може да съсипеш и децата си.

Здравей Абсурт, мисля, че мнението ти е твърде крайно. Понякога с хората се случват такива неща. Те не са заедно от вчера, за да бъде с него и да роди дете, значи е имало от всичко по много.... Лъжа, според мен, няма! Какво да кажем, ако след толкова години любовта и просто е отлетяла-трябва ли да изпитва цял живот вина? Разбира се, че мъжът и ще бъде наранен, разбира се, че ще е стрес за децата, но нали всеки търси щастието и любовта за себе си!

# 64
Корнелия, не съм запозната със закона, но в днешно време не се смята харесването на другия пол за "неморално поведение".
Иначе всеки мъж, който не желае раздяла, пробягва до манипулации, за да се опита да избегне " неизбежното", но в крайна сметка ще се примири и едва ли ще поиска детето, ако смята че ти си добра майка и можеш дасе грижиш добре за него.
Посъветвай се с адвокат, но не мисля че ще имаш проблеми. Сексуалната ти ориентация не би трябвало да те определя като лоша майка. Успех ти желая!

# 65
  • Sofia, Bulgaria
Корнелия, не съм запозната със закона, но в днешно време не се смята харесването на другия пол за "неморално поведение".
Иначе всеки мъж, който не желае раздяла, пробягва до манипулации, за да се опита да избегне " неизбежното", но в крайна сметка ще се примири и едва ли ще поиска детето, ако смята че ти си добра майка и можеш дасе грижиш добре за него.
Посъветвай се с адвокат, но не мисля че ще имаш проблеми. Сексуалната ти ориентация не би трябвало да те определя като лоша майка. Успех ти желая!

По закон не го пише, но все пак сме в България. По-добре наистина да не е на фокус сексуалната ми ориентациа и евентуални намерения да съжителствам с жена. Тoва ми каза адвокат. Както и най-добре, ако се стига да развод, да е по взаимно съгласие. (какво представлява по взаимно и не по взаимно вече го наизустих хахаха)
Принципно едва ли мен самата ме прави лоша майка, предвид до сега как съм се грижила 5 години за детето 24/7. Но мъжът ми, ако твърдо реши да не желае синът ни да живее в такава среда, дали сега, дали в последствие би могъл да ми го изкара през носа.  

# 66
  • На Марс
Ако един мъж е отговорен към децата си, ще бъде такъв винаги ...

Наши познати с две деца се разделиха преди години. Мъжът - не пцува, не пие, не пуши, с приятели не се събира, по ку.ви не ходи ... работа. дом семейство ... направо мечта. Е да ама не след като се разделиха с жена си вече 5 години не е дал една стотинка за отглеждането им нито им се е обадил нито ги е видял ...

Та хората се променят Simple Smile

# 67

Наши познати с две деца се разделиха преди години. Мъжът - не пцува, не пие, не пуши, с приятели не се събира, по ку.ви не ходи ... работа. дом семейство ... направо мечта. Е да ама не след като се разделиха с жена си вече 5 години не е дал една стотинка за отглеждането им нито им се е обадил нито ги е видял ...

Това по-скоро е отклонение от правилото, но съм съгласна, че може да има и такава трансформация или по-скоро скрита страна. Много е вярно това, че разбираш за кой си се оженил, когато тръгнеш да се развеждаш...

# 68
  • София
Здравей Абсурт, мисля, че мнението ти е твърде крайно. Понякога с хората се случват такива неща. Те не са заедно от вчера, за да бъде с него и да роди дете, значи е имало от всичко по много.... Лъжа, според мен, няма! Какво да кажем, ако след толкова години любовта и просто е отлетяла-трябва ли да изпитва цял живот вина? Разбира се, че мъжът и ще бъде наранен, разбира се, че ще е стрес за децата, но нали всеки търси щастието и любовта за себе си!

Не мисля, че съм крайна.
Вечна любов няма в реалността и ако след 30 някой не е разбрал, че нормално пеперудите излитат след време, а остават децата и другият, които обичат, а не пърхат пеперудено, то жалко за всички.
Нека аз те попитам- през колко душИ трябва да мине човек през живота си, търсейки нещо, което не съществува?
Реално, пеперудите си отиват след 5 години.

# 69
Засякла си, пет години и край! Simple Smile
Защо повтаряш само децата, децата? Всички имаме деца, някои от нас - и по-други цели и виждания за живота си, та да не се налага да де осмисляме само чрез поколението.
Да, мъжете, както и жените отмъщават чрез децата, поради липса на други средства. Слабост, комплекси, чуество за малоценност.

# 70
Не мисля, че съм крайна.
Вечна любов няма в реалността и ако след 30 някой не е разбрал, че нормално пеперудите излитат след време, а остават децата и другият, които обичат, а не пърхат пеперудено, то жалко за всички.
Нека аз те попитам- през колко душИ трябва да мине човек през живота си, търсейки нещо, което не съществува?
И какво да правят тези, които са семейни повече от 5 години?

# 71
  • София
Не мисля, че съм крайна.
И какво да правят тези, които са семейни повече от 5 години?

Чети, ама с разбиране, написала съм, ако не знаеш! Mr. Green
Семейните над 5 години обичат, ценят и поддържат огъня, а не търчат с пеперудоуловител в ръка да гонят Михаля.

# 72
  • Sofia, Bulgaria

Мъжът ми е напълно наясно какъв баща иска да бъдеи въобще да бъде баща на сина ни и се съмнявам нещо в това да се промени, ако се разделим. Той затова и може би би искал детето да е при него, вместо при мен, ако аз няма да бъда добър пример.

# 73
  • Sofia, Bulgaria
Чети, ама с разбиране, написала съм, ако не знаеш! Mr. Green
Семейните над 5 години обичат, ценят и поддържат огъня, а не търчат с пеперудоуловител в ръка да гонят Михаля.

Ей това с поддържането на огъня сме го пропуснали доста сериозно. И дамата сме си виновни за това. Аз откакто родих се концентрирах в детето, майка ми получи инсулт месец след това, година по-късно се изнесохме отделно, година и половина по-късно майка ми почина, айде пак ремонти, пак пренасяне.... И сред всичкото това кой да мисли за поддържане на огън помежду ни...

# 74
Нямаме потребност от проповеди за стабилни семейни отношения с над петгодишна давност.
А защо мислиш, че мъжът ти е добър пример, а ти - не? Ако не си вътрешно убедена, че вземаш правилно решение за раздяла, трудно би успяла   да запазиш самочувствието си и ще изглеждаш лабилна и пред съпруга си - точно като жените със сърбежи, както постоянно натяква една дама тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт