Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 861
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета! Искам да ви попитам в 26 г.с съм и от седмица насам започнах вечер да заспивам ужасно трудно, като се унасям усещам как краката ми изтръпват и все едно ходят мравки по тялото ми.. някоя от вас да има подобед проблем? Simple Smile надявам се не ми е глупав въпроса, но е много гадно..

Приемаш ли магнезий?
Аз съм така, но краката ми изтръпват страшно много и пия магнезии по 300млг

# 361
  • гр. Варна
Ами не нищо не пия, до сега нямах никави оплаквания, но сега това въртене вечер направо ме побърква.. в понеделник съм на лекар и ще попитам и при теб ли е така само вечер?

# 362
Ами не нищо не пия, до сега нямах никави оплаквания, но сега това въртене вечер направо ме побърква.. в понеделник съм на лекар и ще попитам и при теб ли е така само вечер?
При мен е като легна и съм в спокойно положение.
Болката е неописуема и се обърнах към лекаря си, той ми препоръча магнезий и сега го пия от около две седмици. Като спра да пия, защото ми се случи миналата седмица, т.к. отсъствах от страната и не съм взимала лекарства с мен и отново ми се случи.

# 363
Това изтръпване и мравучкане по краката си имаше даже термин за него и помня че бях чела че е нормално за бременни. Не мога да се сетя как се казваше...
Много е неприятно.

# 364
Изтръпването е нормално чела съм, че от вече голямата матка се притискат кръвоносни съдове и няма достатъчно кръвоснабдяване към крайниците. Аз съм в 28 г.с. още нямам изтръпвания, но пък нали спя само на лявата страна или на дясната и ме заболяват бедрата и се въртя и аз ту на ляво, ту на дясно.

# 365
  • гр. Варна
Благодаря ви! При мен не е чак болка, но е неприятно и като ми се спи супер много не мога да си намеря място само се въртя и ми е голяма мъка докато заспя.. Но щом не е само при мен се поуспокоих, че явно е нормално при бременност Simple Smile

# 366
  • София
И аз съм така, ужасно е 😕 Поливам ги с ледена вода, разтривам с разни мазила с охлаждащо действие и нищо и така до към два часа. Обаче ми прави впечатление, че като съм по изнервена тогава ми се случва Simple Smile но немога да ги контролирам тия емоции 😏

# 367
Ох, момичета, малко да си помрънкам тук, защото мъжът ми ще ме изгони вече. 😁 Много се тормозя като не усещам бебо. Преди 2 дни беше толкова активен, чак ми опъваше кожата. Вчера и днес - едвам едвам. Вчера даже ревах, че не го усещам като си полегна. Вечерта се обади за малко. Добре, че утре ще ходя да ми удължат болничния, че направо откачам. Мъжът ми ми се кара, че така стресирам и бебето, ама какво да направя 😭

# 368
Ох, момичета, малко да си помрънкам тук, защото мъжът ми ще ме изгони вече. 😁 Много се тормозя като не усещам бебо. Преди 2 дни беше толкова активен, чак ми опъваше кожата. Вчера и днес - едвам едвам. Вчера даже ревах, че не го усещам като си полегна. Вечерта се обади за малко. Добре, че утре ще ходя да ми удължат болничния, че направо откачам. Мъжът ми ми се кара, че така стресирам и бебето, ама какво да направя 😭
В коя седмица си? То няма как да го усещаш нон стоп, нали и той си спинка. Не се притеснявай затова.

# 369
В коя седмица си? То няма как да го усещаш нон стоп, нали и той си спинка. Не се притеснявай затова.

27+1ден.

# 370
Долу горе едни седмици сме на мен ми казаха 28 г.с а за кога ти е термина? На мен ми бяха казали 4.09, сега ми казват края на август и взе да ме обхваща страх. Че даже и се запасих с някои неща за болницата и за бебето купих много дрехи и цели комплекти шишета стерилизатор и т.н. останаха ми едрите покупки креватче и количка.Общо взето боря страхът с пазаруване за бебето Simple Smile

# 371
Долу горе едни седмици сме на мен ми казаха 28 г.с а за кога ти е термина? На мен ми бяха казали 4.09, сега ми казват края на август и взе да ме обхваща страх. Че даже и се запасих с някои неща за болницата и за бебето купих много дрехи и цели комплекти шишета стерилизатор и т.н. останаха ми едрите покупки креватче и количка.Общо взето боря страхът с пазаруване за бебето Simple Smile

Терминът ми е на 5-ти. Simple Smile На последния преглед, според размерите на бебо, го изчисли за 30 август. И аз си имам усещане, че ще е тогава. Иначе на 20 ще съм на късна фетална и ще видим как върви. А за покупките мисля този месец да приключа с дрешките,другия да купум легло и количка и през август, каквото е останало дребно. Наближава си Grinning

# 372
Наближава си обаче незнам нормално ли е да ме е страх? Има ли някой друг който се чувства така? Страх ме е дали ще мине всичко нормално, да не се наложи операция, ще е добре ли бебето, страх ме е и от болката....И този страх започна след като приятелка ми разказа за страховитото си раждане, колко много се измъчила и всякакви такива.

# 373
Мен не ме е хванал страх за ражданети, а по скоро някаква тревожност, че не ме е страх и все едно не разбирам, че ще ставам майка. Не мога да ви го обясня точно 😮
Относно страха за самото раждане, има една тема тук във форума - казва се смешно ли е раждането. Е ако искате вярвайте с глас се смея някой път. Мисля, че би могла да разведри настроението и да ни подготви да отидем да раждаме с усмивка.
И друго - в никакъв случай не позволявайте на никого да ви обяснява колко е страшно как боли и тн и тн. Достатъчно сме бъкани с хормони, за да е в състояние една реплика да ни обърне мнението за всяко едно нещо.

# 374
Аз си работя върху позитивната нагласа за раждането. Раждала съм веднъж, разбира се, че има болка, но се забравя Simple Smile
Днес смених личния лекар за мен и дъщеря ми и съм много доволна Simple Smile Използвайте следващите месеци да се ориентирате кой ще е педиатър на бебчето ви, а най-добре да е и общопрактикуващ, за да може и вие да сте там.

Не помня коя мама показа линк за Бола за бременни, та ММ ми купи и от 2 дена дрънча на бебето с нея 😂

Набелязали сме количка и креватче. Дрешки ще купувам август месец, ако почна от сега няма да мога да се спра, а и трябва да прегледам от каката какво имам.

P.S. За каката бях поръчала всичко онлайн от Mothercare и Next. Сега от next може директно от сайта и идват за 3 дена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт